Hayırlı olsun Lütfü hocam.![]()
Hayırlı olsun Lütfü hocam.![]()
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
XU100 bugün geri vites yaptı ama nedenini hemen görebiliyoruz:
- 50 ve 100 günlük EMA 'ların olduğu seviyeye gelmiş durumda. Bugün burayı geçemedi ve geri vites yaptı...
- Tam bu seviyede bu 2 ortalamanın da kesişme ve/veya teğet geçme durumu söz konusu...
- Zaman analizlerine göre teğet geçerek sonra yukarı yönelmelerini beklemek olasılık olarak daha yüksek görünüyor...
O nedenle 21 günlük ortalama olan 9.829 sviyesinden sonra tekrar yukarı yönelirse, işte o zaman direnci de kırıp yoluna devam etme ihtimali güçlenir...
Bunu diğer göstergelerle de desteklersek, nispeten uzunca bir süre arkaya yaslanıp bekleme zamanı gelmiş olur...
Yok teğet yerine kesişim olursa; o zaman uzunca bir süre yeni dip arama moduna gireriz...
Tutar mı bilemem ama ben artık ufaktan ve yavaş da olsa, derinden derinden yukarıya doğru bir hareket bekliyorum...
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Sağolun hocam, amin, aslında ben bir noktada para kazanma stratejimi, dolar bazlı paramı koruma olarak değiştirmiştim, Altıns1 bana dolar bazlı kabaca %15 kazandırmış oldu, enflasyon karşısında hiç şansımız olmadığı için enflasyonu üstü getiri hedefim kesinlikle yok, bir noktada tüm naktimi bu şekilde korursam ne mutlu bana![]()
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Her şeyin sırası var, vakti geldiğinde gerçekleşiyor...
Borsa ve kriptolardan sonra altın, faiz ve daha sonrasında yine dolar sıralamaya dahil olacaktır...
Tarih boyunca dolar her zaman TL 'yi yenmiştir. Son yıllar bunun en büyük kanıtıdır. Son1 yıldır yerinde sayıp gibi yaparak ufak ufak yükselmesine aldanmamak lâzım...
Zamanında nasıl 3 TL 'den 34 TL 'ye 7 senede geldi ise, bir süre dinlendikten sonra yine x10 yapmaması için şu an için bir gerekçe yok. Tam tersi bu enflasyona karşı doları tutabilmenin imkanı kalmadı. Belki bu sene sonuna kadar. Sonrasını hiç düşünmek bile istemiyorum...
Enflasyon düşerse biraz umutlanacağım ama şu ana en ufak bir emâre bile göremedik. Her şey geçen seneye göre sanki otomatiğe bağlanmış gibi x2 şeklinde oldu...!!!
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Maalesef hocam, herşeyin hem fiyatı artıyor hem kalitesi düşüyor, buna skimpflasyon mu ne deniyormuş, artık yediğimiz içtiğimiz, kullandığımız herşey daha pahalı ve daha sağlıksız/kalitesiz, bu süreci sağ salim atlatabilsek ne mutlu bize...
Şirinkflasyon gramıjı düşürüp fiyatı artırmakmış, az önce yanlış yazmışım, kaç yaşında değişik değişik terimleri bize öğretenlere yazıklar olsun, enflasyonun bile en ahlaksız halini yaşıyoruz...
Yer İmleri