konu trend kanalı (channeling) ise benim görebildiğim 2020 2024 son trendi için güncel. geçerli ve tanımlı bir trend kanalı kalmadı maalesef.. son kale üstteki sn BasKara nın gönderdiği idi.. onuda dün gömdüler ikindiyi müteakip.. .
Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
Sn Başkara, kusura bakmayın abi yeni farkettim ... klasik (orthodoks) elliott dalga analizinde .. ending diagonalin her dalgası düzeltme patterni .. 1-3-5 . dalgalar üç dalga . 2. ve 4. dalgalar düzeltme patternleridir .. klasik elliott gözlüğüyle bakılırsa gayet olası görünüyor ..
dediğiniz gibi oktan tepe üç dalga görünüyor tepeye 1 ve mevcut aşağı ilerleyen dalga 2 sayılabilir sanki ... eğer böyle ise ; dediğin gibi bol zigzaglı kocaman bir takoz şekillenecek ..2025 te .. ...
ben klasik elliotttan çok yeni nesil dalga analiziyle daha ilgiliyim abi.. selamlar .. saygılar ..bol kazançlar ...
grafikler için ayrıca teşekkür.. takip ediyorum burayı ..
YUROPAnın(Lars Von Trıes efsane filmde telafuz edildiği gibi) BÜTÜN GRAFİKLERİNİN ANASI
Taaa 1975den gelıyor EUROnun sanal oldugu zamanlardan. ABD 70lerdeki orta sınıf krizi, Reagan-Teatcher dönemleri. EU ve Berlin Duvarı yıkılması, dijital dönüşüm ve COVID ve sonrasına kadar.
PEMBE renk ıle gosterılen ALMAN 10 YILLIK TAHVIL FAIZI %15lerden %-1 ve son olarak %2,5 refah enflasyonuna kelepcelenmesi
SARI renkle gosterile çil çil ALTIN ONS hep hep hep diyerek faize ters kolere ve faiz çapasından sonuna kadar faydalı
MAVİ renkle ALMAN DAX endeksi o da altının kuyruğunda gitmiş
Zaman sayımları ve ve ve bınlerce sebep EURUSD 0,9 altının dip dip dip bağırdı.
Benım senaryom:
ALTIN ve DAX faızın sürtünme şartlarından azami tırmanışını katlar ve ALMANYAnın ve AVRUPAnın son mermilerini sıktıklarını görürüz.
Yeni faşist siyasi hareketler ve iktidariar, mülteci akını, RUSYA tehdidi ve Varşova-Kıev-Bükreş cephesi, EU içindeki Putinıstler sadece Orban değil, her Putiniste karşılık da bir faşist lazım. Ingılterede dahi Irkçılar gelebilir iktidara.
Ne gerilim olur ama; ALTIN 3000dolar üstü, Borsalar rekortmen, faizler %2-3
Aslında 1930 grafiklerine bakmam lazım da, seneler evvel yapmıştım o çalışmayı ABD faiz borsa altın grafiğinde:
100 yıl evvelin global hikayesi ile bugünün benzerliğini soyle anlatayım size:
1. ve 2.dünya savaşları küresei emperyalist paylaşım savaşı diyorlar ya, sanki ondan önce HELEN-ROMA-OSMANLI-GERMEN-ISPANYOL AMERIKASI-ANGLIKAN IMPERYASI-NAPOLYON-2.GERMEN-AVUSTURYA şişmeleri ve patlamaları olmamış gibi,
sanki bütün ipler, anahtarlar, yerler, sular, gokler, servetler defalarca belli ellerde yine yeniden toplanıp savaşla yıkımla katliamla dağıtılmamış ve yıkılıp dağıtılmayacakmış gibi...
Cebinizdeki telefon, kredi kartın, bunu yazıp okuduğumuz internet var diye sömürü, esaret, kıyım, yıkım ve yeniden paylaşım bitti unutuldu mu, bir daha olmayacak mı sandınız?
![]()
Son düzenleme : fuzzy_logic; 08-10-2024 saat: 21:48.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri