Sayfa 788/998 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 6,297 - 6,304 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    %30 zam demek 22.000 tl maaş demek
    bu parayla önümüzdeki 1 yıl bir insan nasıl geçinsin bugün verseler bu parayı gene zor 3 ay sonranın enflasyonu ile vereceksin ve ocaktan sonra 12 ay boyuncada enflasyona eriteceksin önümüzdeki yıl asgari ücretli fitre sınırının altına iner
    emekliye de %15 zam gelecek görünüyor enflasyon eklemeli maaş hesaplama yöntemine göre.Emekli çöpten yiyecek toplar 2025 de eğer %15 zam alırsa...
    anladığım kadariyla hükümet emek yoğun sektörlerden umudunu kesti. kuru böyle tutacaklarsa 22000 asgari ücret bile rekabetçi olamaz. Tekstil, mobilya gibi sektörler bu gidişatın ilk kurbanı olacaklar gibi. Bu sektörler yurtdışından gelen mültecilerle falan idare etmeye çalışıyorlar.
    hatta bolu da bir beyaz et üretim tesisi nepalden işçi getirmiş çalıştırıyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Tahtalarda kademeler boş ve makina hareketleri ile bam yukarı bam aşağı dolar bazlı 240 dk graflarda 2.72 üzeri kapatıp kapatmayacağına bakıcaz.Aşağıda 2.61 bu alan içinde dönücez gibi duruyor kısa vade likilite olmadığından.

dün sabah yukarki yorumu yapmıştım kapanışa doğru bu hareket yapıldı en düşük 2.62 gördü.
    benim oyun dün yukarda koyduğum formasyon üzerineydi hesabım sağ omuz olarak hesaplamıştım oda 2.61 denk geliyor burası bugun çalışırsa böyle bir formasyon var elimizde yukarda saatlik 2.69 üzeri kapanışlarda çalışmaya başlar 2.61 altı saatlik kapanışlarda çöp olur.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    emekliye de %15 zam gelecek görünüyor enflasyon eklemeli maaş hesaplama yöntemine göre.Emekli çöpten yiyecek toplar 2025 de eğer %15 zam alırsa...
    anladığım kadariyla hükümet emek yoğun sektörlerden umudunu kesti. kuru böyle tutacaklarsa 22000 asgari ücret bile rekabetçi olamaz. Tekstil, mobilya gibi sektörler bu gidişatın ilk kurbanı olacaklar gibi. Bu sektörler yurtdışından gelen mültecilerle falan idare etmeye çalışıyorlar.
    hatta bolu da bir beyaz et üretim tesisi nepalden işçi getirmiş çalıştırıyor.
    o değilde
    hergün yabancı kurumlar
    ''yok asgari ücrete şu kadar zam, emekliye şu kadar zam...'' deye rapor yayınlıyorlar

size ne mına goduuuğumun çocukları
    size ne milletin zammından ?
    tabi bastılar % 50 faize 5 trilyon tl... nisanda alacakları 7.5 trilyon tl'nin peşine düştüler
    ücretli az zam alsında, bizim para çıksının peşindeler
    batık ekonomiye bastılar parayı, bu seferde aldı bir tasa bunları

ouuuwww
    bofanın 19bing şortuna rağmen, bugün bofalar çok sert
    eksi gap mapta attırmadılar...
    artık şortçuya daha fazla para veremezük diyorlar

5. Şu ana kadar yapılanlar en kolayıydı ki onu bile doğru düzgün yapamadık. Para politikasını sıktık ama maliye tarafında kaçak devam ediyor. Esas iş bundan sonra. Faizleri indirmeye başlayınca, mevduatta katlanmış TL nin oluk oluk piyasaya ve dövize akmasını engellemek esas iş. Yoksa enflasyon tekrar gözü yukarı doğru diker.

6. biliyorsunuz mayıs sonu burdaki parayı çekip teslaya göndermiştim...

haziran sonu teslim aldıgım araç 1,79 milyondan 2,45 milyona çıkmış...

borsadaki paralar ne oldu? reel malda çat diye gap bırakıp %40 üstüne koyabiliyor...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    biliyorsunuz mayıs sonu burdaki parayı çekip teslaya göndermiştim...

haziran sonu teslim aldıgım araç 1,79 milyondan 2,45 milyona çıkmış...

borsadaki paralar ne oldu? reel malda çat diye gap bırakıp %40 üstüne koyabiliyor...
    Sayın Akçay sen de borsa işini biliyorsun. Buradakiler disaridaki fırsatlarla ilgilenmez biliyorsun. Ütopya bizim işimiz

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Şu ana kadar yapılanlar en kolayıydı ki onu bile doğru düzgün yapamadık. Para politikasını sıktık ama maliye tarafında kaçak devam ediyor. Esas iş bundan sonra. Faizleri indirmeye başlayınca, mevduatta katlanmış TL nin oluk oluk piyasaya ve dövize akmasını engellemek esas iş. Yoksa enflasyon tekrar gözü yukarı doğru diker.
    bundan önceki enflasyon sarmalımız 1973-2004 arası yani 31 yıl sürdü. Şimdiki sarmalın başlangıcını 2017 kabul edersek 7 yıl oldu. HMB 2026 da tek hane diyor ama ben ihtimal vermiyorum.2020 li yıllarda tekrar tek haneli enflasyon dönemine girmemiz çok zor görünüyor. TEk haneli enflasyona inip orada kalabilmek başlı başına ciddi bir plan ve o planın siyasi amaçlara kurban edilmeden sabırla uygulanmasından geçiyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 788/998 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •