Bu global ortamda batmak yasaklanmış gibi bir hal var ortalıkta..
Soru şu, bu zombi ekonomiler, firmalar ne zamana kadar böyle yaşayacak..
Yada bizler, dünyalılarne kadar daha böyle yaşayacağız..
QE infinity diyoruz, dalga geçiyorlar..
BoAML önce kendi çöplüğüne bir baksa, özellikle enerji şirketlerine;
BoAML says there are more 'zombie' companies in Europe now than pre-Lehman times
-BoAML say 9 percent of non-financial companies in Europe are zombies, with "very weak interest coverage metrics."
-Smaller firms, mainly in peripheral European countries, are most vulnerable to higher interest rates, Martin said.
The European Central Bank (ECB) needs to beware of raising interest rates too quickly as there are a significant number of "zombie firms" in Europe that have become too dependent on cheap credit, according to analysis by the Bank of America Merrill Lynch.
hepsini kamulaştırıp, borç silinmesi ile
ruhlarını kurtarırlarsa..
yada
europa gömünist ülkeler birliği modu..
çözülür ama... olmaz..
sadece burada da değil her tarafta bu zombie modu
japonya g.kore
ölüler ayaklandı bir nevi.
toplucana gomunist olunamayacağına göre.
kanımca... eninde sonunda 3+ milenyalık
etkinliği kanıtlanmış çözüm devreye alınır..
A. scapegoats https://www.youtube.com/watch?v=lNJq6BlVyhM&t=330s (10 dk izlenmesini özellikle tavsiye ederim)
B. birbirimizin boyun bölgelerini sevgiyle okşarız.. (gırtlaklama da diyorlar sanırım)
Mecburlar para basmaya. Küresel siyasi güçleri ekonomilerinden geliyor. Bunu kaybederlerse refahlarını kaybedecekler. Herşey bunun için.
Bastıkları para enflasyon yaratmıyor, şahsi fikrim helikopter para dağıtsalar bile yaratmaz. Çünkü finansal piyasalar dipsiz kuyu. Dolmuyor ki enflasyon olsun.
Şahsi fikrim finansal açıdan ABD kendini güvende hissettiği zaman bu iş biter.
Nasıl Lehman ı kime ne olacağını düşünmeden batırdıysa, aynı şekilde bu işi sonlandıracaktır.
Bu zamana kadar bastıkları para bizim gibi ülkeleri sömürmeye devam edecek.
dün gece reis doları dövmüş.
iyi yapmış.
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
bu aralar farklı perspektiflerden bakıyorum olaya.
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Yer İmleri