Sayfa 334/563 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Benim kendi düşüncelerim;

-Şirket 2028 yılına kadar 10 bin dönüm sera oluşturacağım ve tarımda global oyuncu olacağım diyor ama hala kısa vadeli planlarında yanılıyor. Bu yıl 2000 dönüm net hedefti. Yatırımcı toplantısında 1500-2000’e döndü. Yani aradaki 500 dönüm az degil.

-Yatırımcı sunumunda Bodrum yatırımına hala net açılış tarihi vermemesi, önce 2025 sonra gelen soru ile 2026 demesi hoş değil.

-Batarya yatırımı yapılacak deniyor ama ortada somut bir plan yok.

- Taahhüt gurubunu satmayı denediler ama beceremediler.

-Hisse geri alım planı daha çok patronlardan şirkete hisse transferi gibi çalışıyor.

- Bilanço bilgisinin aciklanmadan hissede oluşan hareketler yatırımcıları rahatsız ediyor.

Özetle ben şirketin iyi olduğunu ve doğru stratejik kararlar alındığını düşünüyor ama borsa tarafında ise yönetimin küçük oyunlar ile uğraştığını düşünüyorum. Yatırımcıları küstürüyorlar. Çok daha profesyonel olabilirler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    sn ekserji
    aslında gerçekten düşündüğümüzde tarımda 2025ten itibaren 2600,2500,2500 dönüm bunlardan 1000 er dönüm bizim ülkemizde epey zor bir iş... Kazakistanda arazi tahsisi olduğu için işler daha kolay olabilir. bizde ise 5000 dönüm arazi bulmak ve satın almak şu sıralarda naktiniz var ise kolay ama istediğiniz fiyatlarda alım yapmanız çok zor... son dönemde arazi planlaması epey bir problem oldu. kendi bahçemden biliyorum. benimkinden daha uzak boş tarlalara 500 tl bahçelere neredeyse 1000 liraya kadar istiyorlar. ben 350 veren varsa vereyim desem de kimsede para yok... 350 lira çok iyi bir rakam ama diğer fiyatları duyduğunda bizim kaşık düşmanı bile o fiyatlara satmaya taraftar değil...

zor mu evet zor. biz nasıl plan yapamıyor isek mesela 5 dolara çıktığında satmayı düşündüm ve etrafındakilere önerdim ama hiç birimiz yapmadık. sn fumanın yaptığı gibi disiplin sahibi olmadık. şimdi düşünüyorum 350 lira çok mükemmel bir fiyat ama piyasada müthiş bir dengesizlik olduğu için cesaret kalmıyor alıcıda da satıcıda da... bu fiyatlar dışında krediler de epey bir problem... uzun vadede döviz kredisi kullanmak cesaret ister TL ise şimdi cesaret ister...

imdi şirket bunları değerlendirmek zorunda idi demek lazım lazım da mesela bizim muhasebe enflasyon muhasebesinde çakmışken kim sizi brife edecek... gerçekten kalifiye eleman bulmak da çok zor bir şeyleri yorumlamak da... mesela konut patlayacak diyenlere, % 25 bir günde arttı diyenlere tekme tokat girişesim geliyor... böyle bir şey yok çünkü bu fiyatlarda alıcı olması mümkün değil... bu fiyatlar varken faizlar % 65 ten 55 e inse ne olur? su bulandı ve bir adım öteyi görmek çok zor...

taahhüt grubunu satın almayı düşünen grup yeni yetme bir gruptu... bu işi kıvırmaları çok zordu. ben sadece Tuzla arsasını bile satma/ma/larını takip ettiğimde taahhütü satmalarına ihtimal vermiyorum. velev ki astaldi gibi bir grup gelip basıp parayı sustursun...
    diyeyim şimdilik...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    biraz daha devam edelim, batarya yatırımı:
    kulağı tersten gösterelim... DGÇS ndeki yanlış ne idi bilmiyorum. hangi kazığı nereden yediler. Ama Karakuzdaki hata sanırım yer seçimi ile ilgili. bir şekilde zannımca güçlü bir verim alınamıyor...
    yatırımların hele de milyonlarca dolar para yatırılacak yatırımların bir şekilde kılı kırk yararak düşünülmesi gerek. bu yatırımlar ülkenizde yok ise hemen atlamak yerine yer seçimi dahil;
    bu arada bunu da ekleyiverelim"Kacır, “Yakında ilan etmek üzere hazırlamış olduğumuz Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve bu stratejinin mütemmim cüzi olan bölge planlarını uygulamaya yönelik sanayi yatırımlarını ve diğer sektörlerde gerçekleşecek yatırımları doğrudan kalkınma ajanslarımızın öncülüğünde onların çabaları ile gerçekleştireceğiz. Kalkınma ajanslarımız, şehirlerinde bölgelerinde bu yatırımları gerçekleştirmek için adeta yarışacaklar†şeklinde konuştu."
    bütün olasılıkların gözden geçirilmesi gerek. mesela Cenalde kapasitenin daha fazla olacağı veya bir- iki ünite daha yapılacağı düşünülerek liman geniş yapılmış yani minimum yerine maksimum para harcanmış. şimdi sizde olmayan teknolojiyi getirmeye çalışıyorsunuz...
    nerede yatırım yapılmalı ki çalışanların temini de verilecek ücret de size verilecek teşvikler de lojistik ( unutmayın batarya Afrika ve Avrupaya ihraç edilecek) de önemli ve maksimum verim elde edilecek. size bir örnek: bulunduğum ilçede 2 tane dondurmacı var. diğer hazır dondurmalar ve sanırım 3 pastahane hariç. nüfus ahım şahım değil. bir dondurmacı daha açıldı. sanırım 100 000 TL en azından harcandı. 1 ay bile çalışamadan çöp oldu bütün harcama. şimdi biz neden geç kalıyorsunuz yerine bu yatırım ile ilgili bütün fizibiliteler yapıldı mı? her şey düşünüldü mü? diye sormalı değil miyiz?
    Evet şirket CENAL ve MERAM ile ilgili doğru kararlar aldı. ama mesela RİVA konusu yıllardır pişmeyen aş... gerçi piştiğinde iyi doyuracak ama modalar çabuk değişiyor.

Tarımdaki stratejik karar
    örtü altı yani kontrollü tarım
    ve jeotermal olması idi bu yüzden devam edebiliyorlar alanlar sınırlı ve bu alanlarda devam edecekler...

Geri alımlarda ben olsam koyarım alta alacağım miktarı veren versin? elimde nakit tutmaktansa , eurobond almaktansa hisselerimi alırım. ama onların da bir düşünceleri vardır muhtemelen benim yapacağım yanlıştır. halka açıklık bir şekilde hisse satışı değil stratejik bir karardır. ve gerçekten daha iyi reklam yapmanız mümkün değildir.

bilanço ile ilgili yazdım. bilgiler ister istemez muhasebeden sızacaktır. insanlar sahip oldukları bilgiyi bir şekilde paraya ya da güce dönüştürecektir. mesela ben kendi adıma 2 bilgiye sahip oldum. birisini belirteyim. SASAda yenilerde dile getirilen finansman modelinin çok önceleri farkına vardım ve uzak durdum ama millet biraz geç anladı. ben para kazanmamış oldum. diğer firmalarda elimdekileri sattım. satmasaydım köşe olmuştum. ama 2 bilgi de doğru idi ve değerlendirmesem yatırım yerine kumar oynamış olurdum.

eklemeyi unutmuşum kusura bakılmaya
    "â–* HIT-30’a muazzam bir ilgi var
    HIT-30 teşvik programına ilginin yüksek olduğunu belirten Bakan Kacır, “HIT-30 yüksek teknoloji yatırım teşvik programı ile 30 milyar dolarlık bir teşviki 2030 yılına kadar, elektrikli araçlar, çip üretimi, batarya, güneş hücresi, rüzgar türbini bileşenleri, arge merkezlerinin kurulumu, endüstriyel robotik teknolojilerin Türkiye’de geliştirilmesi üretilmesi, hidrojen üretimi gibi alanlarda yüksek teknoloji odaklı yatırımlara sunuyor olacağız. Burada özellikle küresel yatırımların Türkiye’ye gelmesi için çaba sarf ediyoruz. İlan edileli henüz iki ay olmasına rağmen hem Türkiye’deki hem de küresel yatırımcıların ciddi bir ilgisi var. Bunu en hızlı şekilde yatırıma dönüştüreceğiz†dedi."
    kaynak
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/tes...-haberi-772675

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    son not eskiler şirket patronlarının küçük yatırımcıyı ortak yerine kan emici sivrisinek gibi gördüğünü söylerdi. hissedar gibi görenler de maalesef bizde kaç paralık adamsın deyişiyle bakarlar ( doğrudur biz kaç paralık adamız ki). bu yüzden küçük borsa oyunları yerine şirketimi gaptırmmam ben izin vermeden sinek bile uçamaz mantığı geçerlidir. meşhur filmde ( sanırım çalışan kız mıydı Richard gere ve julia Roberts) hani şirket parçalayıp satan borsacının aksine çalışanların ve kentinin yanında olan patron modeli pek fazla çıkmıyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    artık yapacak şey kalmadı... piyasada denge falan kalmadı. uzun vade yatırımcılar bile problem yaşamaya başladılar ise kısacıların, kredi çekenlerin halini siz düşünün...
    kendi adıma tek tesellim galiba uzun vade beklentimin sağlam olduğunu düşünmem. peki ya olmazsa? o zamana kadar kalpten gitmezsem olur. çünkü bir şekilde kazanılan paralar bir işe yatırılacak. mantıklı olan her kes isyan noktasında

https://www.youtube.com/watch?v=N8NK2JHMDiM

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    Küçük yatırımcı olan benim için Borsanın en önemli kuralları:
    günlük işlemlerden uzak durmak...
    bir hedef koyduğumda hisse o hedefe gelmiş ise değerlendirmeyi yapmak...
    kredi, borç ile hisse almamak...
    elimdeki başka bir ödeme için ayrılmış paraları değerlendirmek maksadıyla nasıl olsa 3-5 günde kazanırım deyip hisseye, dövize vs basmamak...
    hesabımı kitabımı yaparken bazı ödemeler için borsadaki hisselerimi satayım nasılsa sonra alırım dememek...
    maaşımla geçinmeyi öğrenmek, mecburi bir şey ( hastalık vs) olmadan borçlanmamak...
    yatırımlarımda bir sebebe dayanmak ...
    tüyolara atlamamak ( mesela çok cazip bir tüyo var ama siz bunu duyduğunuzda zaten yükselmiş olacak, yükselmediyse tüyo doğru mudur diye araştırmak)...
    uzun vadeli yatırımcı isem başka işim var ise borsadan daha doğrusu ekrandan uzak durmak...
    dünyadaki jeopolitiği, ekonomiyi takip etmeye çalışmak...
    sinirlerimi gergin tutmak yerine normal yaşantıma devam etmek ( borsadaki yatırımım benim hayatımı kolaylaştırmak için var gerginleştirmek için değil)...
    evet servetinizin erimesini seyretmek kolay değil ama o serveti başka işler ile edindiyseniz bu işleri en iyi şekilde yapmaya devam etmek ( öğretmen öğretmenliğini, çoban çobanlığını, çiftçi çiftçiliğini, işadamı işadamlığını yani herkes işini yapsın)...

bakalım başka neler çıkacak sizler de katılmak isterseniz zevkle okuyacağımdan ve değerlendireceğimden emin olabilirsiniz...

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    2.031.043 + 175.800 = 2.206.843
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 14.10.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 82,95 TL - 82,30 TL (ağırlıklı ortalama 82,63 TL) fiyat aralığından toplam 120.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

2.206.843 + 120.500 = 2.327.343

8. -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Sayfa 334/563 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •