Sayfa 925/998 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 7,393 - 7,400 arası.

Konu: Viop LIX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Herkes kendince-gücünün yettiği kadar TARAFGİRLİK ve kayırmaca yapıyor.Onun için artık üsttekileri suçlamanın anlamı yok.

Yani toplumsal çürüme her tarafa işlemiş.Üstleri eleştirenler kendi ufak dünyalarında bile GÜÇLERİNİN YETTİĞİ
    kadar sonuna kadar taraf olabiliyorlar..

Taksici turisti kandırıp 300 tl alıyor..Bakan, zamanında 300 mil. alıyordu.Taksici bakan olsa o da aynısını yapacak.Çünkü taksicinin gücü 300 tl alacak kadar.

Burada çok cevap veririm ama dediğim gibi biz rüzgara karşı yürüyen taraftayız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Dinden uzaklaşma oranı sadece bir algı....Nereye baktığına bağlı.Hastaneye gitsen herkesi hasta sanıyorsun.

Dinden uzak mekanlara gidersen bu algı oluşur.Çok kozmopolit ve geniş çevredeyim.Oldukça başarılı çocukların dindar yaşamlarına tanık oluyorum.

Şu da var ''....andolsun ki pek azı hidayete erecek''

Dindar ve ilkeli bir hayatı yaşamak nefse zordur.İbadeti-haramı-sınırlayan etkisi kişiyi karşı cenaha iter.
    Bir tarafta zevk-sefa-hedonizm(hazcılar) dini bir tarafta HARAMLAR-HELALER-namazı -orucu vs...

Dolayısıyla bu zamanda dindar olmak tek kelimeyle kasırgaya karşı yürümektir.

Ama inandığın prensipler ve hayat tarzına imanın tamsa senin az olman o fikir açısından bir şey değiştirmez.

Nitekim çoğu peygamberin ümmeti-inananlar sayıca çok az olmuştur.

Neyse dayı...adios6789

lem münafık.. git kumda oyna )

dinini öğren gel..akşama kadar haram peşinde koşmakla olmuyo rüzgara karşı yürümek

İnanç;
    Teslim olur, İtaat eder, Biat eder, Dua eder, İbadet eder. Rahat eder.

Bilim;
    İnanmaz şüphe eder, Merak eder, İtiraz eder, Tartışır, Araştırır, Sorgular, Gözlemler yapar, Deneyler yapar, Ölçer, Tartar, Yanlışlarını düzeltir, Günceller, Makaleler yayınlar.

Bulduklarını İnsanlığın hizmetine sunar. Hakikate ulaştım demez daha iyisini aramaya koyulur.

İnsanlığı mağaradan uzaya'a çıkaran inançlar değil, bilimdir..!!!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Alkolu azalt başgan..Dinden dolayı değil.KARACİĞERE YAZIK.Zamanla muhakeme azalır.İzlediğin diziyi bile anlayamazsın...

Ama'' ben içmezsen kim vergi verecek diyorsan'',saygı duyarım...Yahu en azından günde 4-5 saat ayık ol...

KAMU SPOTUNUDA koyayım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Genç ateistler kendinizi geliştirin..BİLİM-FENLE sağlam arguman -bulabilirseniz- bulun.

Evrimden giriyoruz-izafiyetten-doğal seleksiyondan-sıfır /sıfır türeve kadar ...TIK CEVAP YOK...

Anca ilkokul mezunu atesitler gibi PAPARAZZZİ TARZINDA konuşmalar...Vallahi yakıştıramadım.

Biri kırık gibi CRASH der durur...KY nın anasını ağlattı....kraş diye diye 2.000 den 8.000 e getirdi.

Diğeri ATEZİME OLAN İMANINDAN şüphe duyuyorki habire burada bu konuları açıyor-tastik ve onay istiyor...

Neyde dayu...Biz böyle iyiyiz...

cidden ADİOS- BAHCEDE MANGAL VE yerli içecek ayran beni
    bekler.

sorsan hepsinin tanrısı vardır )) o suçları işleyenlerin.

hadi şimdi kuma...

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Alkolu azalt başgan..Dinden dolayı değil.

KAMU SPOTUNUDA koyayım..

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Sonra ABKA dik konuşuyor diyorlar..Teşbihi bile anlamıyoruz.Tamam orta okul fen dersinden bile çakmışsın ama Türkçeye de mi girmedin?

TEŞBİH -BENZETME-EMSAL-ÖRNEK VS...

Şimdi al eline fen kitabını;önce doğal seleksiyondan başla...ekvator)suyun dipten donması) coğrafyaya geç...

Valla ağa sana piyasa ağır gelir..sağlam analitik lazım..
    Yazılanlar da tartışılacak çok şey var ama...
    Somut ve tartışılabilecek bir veri içeriyor olma ihtimali nedeniyle ben sadece şunu merak ettim...

İddia ettiğiniz şey;
    -suyun dipten donduğu mu ?
    -ekvatorda suyun dipten donduğu mu?
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 925/998 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •