Sayfa 926/998 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 7,401 - 7,408 arası.

Konu: Viop LIX

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Yazılanlar da tartışılacak çok şey var ama...
    Somut ve tartışılabiliyor bir veri içeriyor olma ihtimali nedeniyle ben sadece şunu merak ettim...

İddia ettiğiniz şey;
    -suyun dipten donduğu mu ?
    -ekvatorda suyun dipten donduğu mu?
    abi bırak o olaya hiç girme...

fenci diye geçiniyor.. suyun donmasına tamamen ilahi diyor. kendi zihniyeti gibi çocuklarada bunu öğretmiş fen dersinde.

fizik kurallarına aykırı dedi yala gözümün önünde.

zaten din tüccarı olduğunu.. dinle alakası bile olmadığını. misyoner olduğunu ozaman söyledim kendisine

şu dünyada olan herşey.. hemde herşey.

fizik kurallarının dışına çı-ka-maz..

istediğin kadar kas yap.. fizik kurallarına ayrıkırı bırak 1 metreyi 1 milim bile uzağa zıplayamazsın !

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Yazılanlar da tartışılacak çok şey var ama...
    Somut ve tartışılabilecek bir veri içeriyor olma ihtimali nedeniyle ben sadece şunu merak ettim...

İddia ettiğiniz şey;
    -suyun dipten donduğu mu ?
    -ekvatorda suyun dipten donduğu mu?
    Suyun donmaya başlaması dipten değil üstten gerçekleşir.Bu sayede okyanus-derelerde hayat devam eder.Yani buzun üzeri -30 derece iken altta donma başlamadığından dolayı deniz hayatı devam eder.

Suda donmaya başlamanın alttan değilde üstten başlamasının sebebi...Suyun en yoğun halinin +4 derece olmasıdır.

Tüm sıvılar: yağ-alkol vs. de donma alltan başlar.Çünkü maddenin sıvıların suğuk hali daha yoğundur ve dolayısıyla alttan donma başlar.Bu kural su içinde geçerlidir..

AMA BU GENEL KURAL SU 0 İLE 4 derece arasında bozulur.sadece bu aralıkta genel fiziğin tersine olarak sıcak su daha yoğundur.yani 4 derece 1 dereceden veya sıfır derece sudan daha yoğundur.

Bu mükemnmel ve tüm fiziğin genel kuralı dışındaki olay okyanuslarda ve derelerde kışın hayatı korur...

Eğer bu olmasa dereler ve okyanuslarda donma dipten başlayacak ve diplerdeki hayat bitecekti..

EMLAK,suyun dipten donmasını diplerin mağmaya yakın olmasına bağladı.

6666 km uzaklıktaki mağma 10 cmlik yüksekte bile etkisi gösteriyor...

O zaman şu akla gelir...SAMSUNUN kıyısındaki bir deredede donma dipten başlar..Hakkari yüksekova(3.000 metre)

donma dipten başlar...Oysaki Samsundaki derenin yüzeyi bile Yüksekovadaki dereden 3.000 metre mağmaya daha yakındır...

ne gevşek adamsın.. tartışma okyanus suyunun nasıl donduğundan çıkmıştı.

bukezde gittin köydeki dere dedin. onada entropi gereği dedik. hepsi fizikte yasa.. bilmen lazım ama yok.

ne var? bol bol yalan..

köydeki dereyide ıspatlarım.. bukezde damacanadaki su dersin. böyle saçma saçmaşeylerle milleti kandırmaya çalışıyorsun tabi allahınıda kandırmaya çalışıyorsun...

seni burada 1000 kere rezil etmişimdir. hala ders alma yok.

beynin çürümüş diyorum inanmıyorsun.

sonrada kodular mı çine kadar uzuyorsun..

az yalan söyle.. az münafık ol. gayet basit

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Fizik kuralları ,Dini anlamda ADETULLAH diye geçer..Yani Yaratıcının yarattığı eserde(kainat) koyduğu kanunlardır.

Mesela Kütle çekim kanunu vs...

Ama burada asıl dikkat çeken..Bir amaç ugruna,Tüm bu genel kuralı istediği aralıkta bozan bir güç var...SUYUN SADCE 0 İLE 4 derecede maddenin genel davranışına ters olması...Yani ısınan maddenin yoğunluğu azalırken ve suda buna tabi iken...HAYATIN İKAMESİ İÇİN 0 İLE 4 DERECE ARASINDA bu kural bozulmuştur....TERS işliyor...

Bunun kimse açıklayamaz..su neden 4 derecede bir maç uğruna genele terstir..olay bu..

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Fizik kuralları ,Dini anlamda ADETULLAH diye geçer..Yani Yaratıcının yarattığı eserde(kainat) koyduğu kanunlardır.

Mesela Kütle çekim kanunu vs...

Ama burada asıl dikkat çeken..Bir amaç ugruna,Tüm bu genel kuralı istediği aralıkta bozan bir güç var...SUYUN SADCE 0 İLE 4 derecede maddenin genel davranışına ters olması...Yani ısınan maddenin yoğunluğu azalırken ve suda buna tabi iken...HAYATIN İKAMESİ İÇİN 0 İLE 4 DERECE ARASINDA bu kural bozulmuştur....TERS işliyor...

Bunun kimse açıklayamaz..su neden 4 derecede bir maç uğruna genele terstir..olay bu..
    tamam net soru..

dereyi damacanayı karıştırma.

şimdi.. bu dediğini allah mı yapıyor. yoksa fiziken mi oluyor.

tek soru. evet hayır ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Hakaret etmek yok.. HAKARETİN en kralını biliriz ama FİKİRLER ÇARPIŞSINKİ GERÇEK ORTAYA DÖKÜLSÜN...

müsademe-i efkârdan barika-i hakikat çıkar.

niye hakaret olsun yahu..

açbak münafıklığın tanımına.. ben mi öğreteyim dinini ?

sende hepsi varsa.. tanıma uyuyorsun

Sayfa 926/998 İlkİlk ... 426826876916924925926927928936976 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •