Sayfa 456/472 İlkİlk ... 356406446454455456457458466 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,641 - 3,648 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Emeklilik dilekçesi verdin mi?
    Henüz değil ama yakın

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Henüz değil ama yakın
    Hayırlı olsun diyelim ozaman....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun diyelim ozaman....
    Teşekkür ederim

4. https://x.com/EmeginHalleri/status/1846552000726548880
    â‰ï¸ Mehmet Bey hangi ülkenin verilerine bakıyor acaba?

Mehmet Şimşek "EYT'nin milli gelire etkisi yüzde 2, bunu çıkarırsanız bütçe açığı kalmıyor" demiş!

Yani "bütçe açığının nedeni EYT" demeye getirmiş!

Oysa SGK verileri öyle demiyor!

SGK'ye yapılan bütçe transferinin (ki bunların tümü emekliler için harcanmıyor) GSYH içindeki payı EYT yılı olan 2023'te bir önceki yıla göre sadece 0,6 puan artmış. Yüzde 2,6'dan 3,2'ye çıkmış.

Pandemi öncesine göre (2019) ise 1,4 puan düşmüş.

SGK'ye yapılan bütçe toplam bütçe transferlerinin GSYH'ye oranı 2009'a göre en düşük seviyelerinden birinde!

EYT yılı olan 2023'te bütçeden SGK'ye yapılan toplam transferlerin bütçe harcamaları içindeki payı ise 13,2'den 12,9'a düşmüş!

EYT'yi günah keçisi ilan etmeyin!

(Devletin resmi verileri aşağıda!)

Halep oradaysa arşın burada!
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Ben tam 108 tane maas alamadan eyt cikti yani ben onca yil bekledim eyt yi bende hic beklemeden eyt ile emekli olup ayrica ayni kurumda calisip calistigi kadar da maas alanlara kizabilirim ama sonuc degismez

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Buraya gelip EYT ye bok atan insanlardan n... ediyorum... Bizi bu hale getirenlere gıkları çıkmaz, ama burda gelir 3 kuruş emekli maaşı alan adamlara laf eder...9000 küsür gün pirim ödemiş adamlara laf atacak kadar .... neyse bana kalsın..Ama ellerine fırsat geçse bir dakika bile beklemden emekli olur çoğu..
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2025 e kalinca emekli maasiniz yuzde 30 azalacak

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Zulüm devam ediyor... Benim emeklilik kasıma kaldı... Evraklar eksik dediler...yazı yazdılar.. 1 ay önceden de haber vermemişsin kasım 4 ünde emekli olabilirsin dediler...Yoksa tazminat alamazsın diyorlar... emeklilikde ihbar süresi yok diyorum...ben hemen olacam diyorum. ozaman dava açıp alırsın kıdemi diyorlar..Yazılı cevap verin diyorum, cevap verme süresi 1 ay diyorlar..... dava açsam en az 1 yıl sürer para erir..Bilinçli yapıyorlar.. bende 15 inde bir maaş daha alıp emekli olacam..bunlara bu yarar... ekimin 15 inde olacakken 15 kasıma kaldı. bir 70 bin daha maaş ödesinler.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ben tam 108 tane maas alamadan eyt cikti yani ben onca yil bekledim eyt yi bende hic beklemeden eyt ile emekli olup ayrica ayni kurumda calisip calistigi kadar da maas alanlara kizabilirim ama sonuc degismez
    Dostum lafımm sana ya da senin gibilere değil..... EYT yi SGK daki sorunların kaynağı gibi görenlere.... Kendilerine fırsat çıksa bir dakika bile durmadan emekli olurlar.... Birde emeklilik artık sadaka gibi oldu.... Emeklinin çoğu mecbur çalışacak başka ne yapsın? o kadar pirim ödemiş karşılığı düşük maaş...

Ha 9000 günden aşağı emekli edilmesine karşıyım ben ..oda başka

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Adam gibi maaş verilmeli ve 9000 gün yani25 yıl pirim ödeme zorunluluğu getirilmeli..... 3600 günle emekli ettiler geçmişte..

Sayfa 456/472 İlkİlk ... 356406446454455456457458466 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •