Sayfa 692/998 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Dikkat çekmek içindi...

Bizim oğlanın Doğu Türkistanlı üniversite arkadaşı bize neden Filistindeki araplara gösterilen ilginin 100 biri gösterilmiyor diye sormuş...

Ben de cevabını arıyorum.
    Ben de Kudüs konusunda aşırı tepkiliyim

https://www.youtube.com/watch?v=kO0woGUhKPw
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    TC de aylık ortalama maaş 2001 de 4.127 TL iken
    2024 de 39.800 olmuş.

Özetle paraya da bir sıfır eklenmiş.

Bu nedenle bir şey alırken fiyattan bir sıfır atıp ucuz mu diye bakıyorum.

2021 SSK emekli ortalama maaş 2.206 iken 2024 de 10 bin tL.

Yani emekli gibi yeterli gelire sahip olmayan, vatandaş 2 kat YOKSULLAŞMIŞ.

Hiç geliri olmayan kişi ise 10 kat yoksullaşmış.

AKP nin oy kaybının TEMEL nedeni....
    Bu hesaba göre o gün borsa 18-20 bin di. Bugün düşmüş hali ile 900 bine yakın. O zaman borsanın gideceği yeri tahmin etmek çok zor.

Zamaninda Bulgaristan'dan gelen göcmenlere demedigini bırakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    Suriye'den gelen mültecilere kapımız her zaman açıktır, Lübnan'dakilere de açık.
    Şimdi soralım halk fakir aclıktan kırılıyorken bunları nereye yerlestireceksin?

https://x.com/nursse_hemsire/status/...652660603?s=12

ReHA KAya’lık VAKA.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4. Bugün ülkede 15 milyon ilk orta lise öğrencisi var 7 milyon üniversite öğrencisi 18 milyon emekli 6,5 milyon da memur var. 85 milyon nüfusun yarısı kadın. Bunun %20 si de yaşlı engelli olarak düşünürsek ülkede çalışacak adam bu kadar. Eksiğini yabancılar ile tamamlıyoruz. Tabi 20 yılda eğitim sistemi çöktüğü için bunları düzeltmek ihtiyaç olan birimlere iş gücü yetiştirmek de o kadar zaman alır. Ya da kısa yoldan eğitim fakültesi ziraat fakültesi hukuk fakültesi gibi fazlalık olan bölümlerden mezun olanları sanayide çalışacak duruma getireceksin. O da kabul eder mi. Konya'da 20 yıllık tecrübesi olan yoğun bakım sorumlu hemşiresi 25 bin alıyor. Sanayide ilkokul mezunu usta 40*50 bin alıyor. Eğitim fakültesi mezunu alanında asgarî ücret hayali kurarken sanayide 40*50 hatta benim kayina 62 bin teklif ediyorlar. Durum bu.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bugün ülkede 15 milyon ilk orta lise öğrencisi var 7 milyon üniversite öğrencisi 18 milyon emekli 6,5 milyon da memur var. 85 milyon nüfusun yarısı kadın. Bunun %20 si de yaşlı engelli olarak düşünürsek ülkede çalışacak adam bu kadar. Eksiğini yabancılar ile tamamlıyoruz. Tabi 20 yılda eğitim sistemi çöktüğü için bunları düzeltmek ihtiyaç olan birimlere iş gücü yetiştirmek de o kadar zaman alır. Ya da kısa yoldan eğitim fakültesi ziraat fakültesi hukuk fakültesi gibi fazlalık olan bölümlerden mezun olanları sanayide çalışacak duruma getireceksin. O da kabul eder mi. Konya'da 20 yıllık tecrübesi olan yoğun bakım sorumlu hemşiresi 25 bin alıyor. Sanayide ilkokul mezunu usta 40*50 bin alıyor. Eğitim fakültesi mezunu alanında asgarî ücret hayali kurarken sanayide 40*50 hatta benim kayina 62 bin teklif ediyorlar. Durum bu.
    https://www.binbirkanal.com/konya/an...leri-listesi/1

Konya ilinden örnek verelim.!!

Konya’nın bu kadar imam’a ihtiyacı var mı????
    Kız öğrencilerden imam olamayacağına göre.!!!
    Sistem .!!!
    Bilimsellikten uzak boş beyin yetiştiriyor.!!
    Üfürükçü nesillerle ülke kalkınmaz.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6. Süt ürünlerine 1 kasım itibariyle yüzde 20 zam gelme durumu olası.

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Süt ürünlerine 1 kasım itibariyle yüzde 20 zam gelme durumu olası.
    Bu zam degil fiyat ayarlaması.!!
    Ayvaların turpların büyükleri.!!
    Tüm hızıyla otobanda.!!!
    Çakma ekonomik modellerle.!!
    Ne üretim artar.!!
    Nede ülke insanı derin bir nefes alır.!!

Her geçen gün dünü aratacak.!!
    Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!

Kadın istihdamında zirvede İsveç ve İsviçre var
    AB İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 2018 yılı verilerine göre kadın istihdamında zirvede yüzde 80,2 ile İsveç var. Bu ülkeyi İsviçre (yüzde 77,9), Litvanya (yüzde 76,7), Norveç (yüzde 76,5) ve Almanya (yüzde 75,8) takip ediyor. 28 AB ülkesinin ortalaması ise yüzde 67,4 oldu.
    Diğer bazı ülkelerde kadınlarda istihdam oranı şöyle gerçekleşti: Hollanda (yüzde 74,2), İngiltere (yüzde 73,8), Çekya (yüzde 72,2), Bulgaristan (yüzde 63,8), Fransa (yüzde 67,6), Belçika (yüzde 65,5) ve İspanya (yüzde 61).

Türkiye’de kadının iş gücüne katılım oranı %28
    Hiç kimse masal anlatmasın.!!

Bu tablo ortadayken.!!
    Bu ülke hayatta kalkınamaz.!!
    Sürekli batının maşası olur.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!

Sayfa 692/998 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •