Sayfa 280/398 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 2,233 - 2,240 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kanımca endeks ve lokomotif kağıtlar bottoming out sürecine girdi. Boğaziçili veya ODTÜ lü bir abi çıksa da bu bottoming out ne demek bize bi izah etse. Malum İngilizceden hiç çakmıyoruz.!!!
    Dibi bulduğunu ve burdan dönüşe işaret ettiğini fiyatın söylemek için , henüz erken..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Dibi bulduğunu ve burdan dönüşe işaret ettiğini fiyatın söylemek için , henüz erken..
    6 ay önce çok iyi olacak diyor buradan dönecek fed faiz indirimi ile çoşacak 2 kere 2 4 diyip 3 dolar hedef fiyat veriyordun . Biz bunu diyince kötü oluyoruz.

TH tabikide benden çok çok daha bilgili. Ben burada TH ilk yazdığında bu adamdan faydalanın her kelimesini didik didik edin forum için kazanç bu gibi insanlar dediğimde benle YİNE çok dalga geçen oldu idi. Yok işc de şunu dedi bunu dedi sonra bilmem ne oldu bu adamı iyi bil yok manipülatör falan demediğini bırakmayan bir arkadaş vardı mesela aylardır tek yazı bile yazmamış 11.200 de borsa çok ucuz eregl yi iyi izle az sonra muhabbeti çekiyordu..

Yalnız birde şu durum var ben 1 TH 100 olabilir ama burada yazanların bir çoğu SIFIR (0) .
    Bu arada bilançoyu hiç ama hiç beğenmediler sanırım . günü en en en dipten kapamış. Halbuki mesela burada arkadaş çok beğenmiş idi ler falan. Nakit akışı falan bişiler. hı ?

Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Bence ikisi de iyi senaryoya benziyor , kötüyü hiç düşünmemişsin sanki 😃
    her yerde kafama vururlarsa yapabileceğim bir şey yok zaten. hobilerimle ilgilenirim artık

4. Bence bugün özelinde bilanço falan hikaye. Borsanın hali ortada. Bugün terör saldırısı oldu. Haftaya pazartesi salı tatil var. Haliyle satış yedi hisseler.
    Son düzenleme : dmrcelik; 23-10-2024 saat: 20:41.

İnsanlar Karşılıklı tartışmalarınızı okumak için biraya gelmiyorlar , hisse harici anlamsız tartışmalarınızı özelden yapın

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Burada yazılanlardan gördüğüm kadarıyla Ereğli'de tek sıkıntı marjlar aslında.
    İş hacmi, kapasite kullanımı ihracat artışı, yeni projeler filan olumlu tarafta.
    Borç konusu da tartışılıyor. Yüksek ama burada da konu marjlarla ilgili sanırım. Ereğli gibi bir şirketi borçsuz görecek halimiz yok, hammadde fiyatları toparlasa şu hacimle bile borçları silip süpürür.
    Az önce tavhl bilançosunu gördüm. Şirketin dönen varlıkları kadar borcu var neredeyse. Eskiden aldığım uzun süre de tuttuğum hisseydi. O da ciddi yatırımlar ve satın almalar gerçekleştirdi. Thyao'nun borcu da dönen varlıklardan çok. Ama ben eregl kadar borç meselesinin konuşulduğu hisse görmedim. Net borcu dönen varlıkların 3'te 1'i. Cari oran 1.5'tan 1.6'ya çıkmış. Elbette risk oluşturuyor, lakin nerede negatif bir mesele var, eregl onunla eşleştiriyor. Bir hisse üzerinde bu kadar negatif temenni neden olur? Sektör için de aynısını geçerli. Demir çelik dediğin an başlıyorlar: Çelik devri bitiyor, bunlar hantal, karbon vergisi çıkıyor vs vs. Ya tamam da her sektörde riskler var. Adamlar da yatırım yapıyor işte karbon yakalama, hidrojen, ges mes.

Ton başına FAVÖK 3Ç24 döneminde 71 $/ton olarak açıklandı. 2Ç'de
    bu rakam 101 $/ton seviyesindeyken, geçen yıl 3Ç'de 111 $/ton
    olarak gerçekleşmişti. 2024 yılı 1Ç'de 124 $/ton seviyesine doğru
    yaşanan toparlanma 2Ç ve 3Ç dönemlerinde korunamamış
    görünüyor.
    FAVÖK 4,6 milyar TL oldu
    FAVÖK yıllık bazda %13 azalış gösterirken, çeyreksel bazda %28,8
    azalış gösterdi ve 4,6 milyar TL oldu. FAVÖK marjı da yıllık 4,7 puan
    azalışla %9,3 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki çeyrekte %12,7
    FAVÖK marjı elde edilmişti

İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
    www.integralmenkul.com.tr

Biz istediğimiz kadar hisseyi övelim,,güneş balçıkla sıvanmaz,,gerçekler meydanda.
    Şimdi 4.çeyrek önemli.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

2025 yılının kolay geçmeyeceğini söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Çok borçlu yakalanan şirketler bu dönemi zor geçirecek." dedi.
    Siz siz olun,hissenize aşık olmayın.

Sayfa 280/398 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •