Sayfa 295/659 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395 ... SonSon
Arama sonucu : 5268 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bugün kimsenin tadı yok.
    En guzeli yemegi yeyip kedilerden birisi ile siestaya yatmak...
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Sorun fordda degil, amerika ekonomisinde

Pandemi döneminde çok para bastılar, paraları değersizleşti. Üzerine de rusyanın parasına çökmeleri ve çinin de bunu görüp amerikan tahvillerini bşaltmasıyla iyice kredibilitesi düştü.

Çıkışlar hizlanirsa dolari kimse tutamaz
    Bununla ilgili görüşüm
    Bugünkü hareketin dünya ahvalinden bağımsız olduğunu düşünüyorum. Froto da zaten çok az yabancı hissesi var. Bugün e özel, bu düşüşün kısmen çıkış kısmen manüplasyon old düşünüyorum.
    Çin Rusya avrupa usa ilişkileri için : Hepsi birbirine mecbur. Çin ve Hindistan malını kime satacak. 1,5+1,5 3 milyar insanı nasıl besleyecek. Bunların hepsi pazarlık konusu . Bence henüz amerika nin çöküşü başlamadı, keza avrupa da henüz güçlü. bence Çin ve Hindistan ın eli daha zayıf

3. Avrupa da büyüme rakamları iyi geldi. . Avrupa düzelirse az buçuk, froto nun işleri iyice açılır. İlk önce ticari araç segmenti hareketlenir

Amerikanin çökmeye başlaması hikayesinde biraz

Herkes bir digerini kolluyor.

O çöküşün sinyali geldigi anda öyle bir panik olacak ki oradan kaçmak için çok geç olacak.

Bir anda da olacak şey değil.
    Şimdiden hazirligini yapiyorlar. Kendi bankacilik ödeme sistemlerini, kendi sigortacilik altyapilarini, internet/ uzay altyapilarini (gps uydulari faal , starlink muadili henuz yok) hazirlamalari gerekiyor.

Herkes gördü ki amerikayla ters dustugun anda parani (rusya) da bloke ediyor, ambargoyu da koyuyor (iran , venezuela) , parasini verdigin ürünü (f35 mesela) dahi teslim etmiyor.

Güven uyandirmayan bir partnerle ne kadar yol yürüyebilirsin

Bizim dolar rezervimiz uzun süredir negatifti. Yurtdisinda ne tahvilimiz ne altinimiz kaldi. Belki de bu menfaatimize olan bir seydi ki icimizdeki amerika uzantilari bunu surekli gundemde tuttu...

5. Amerika gider başkası gelir bacalar tütmeye devam eder. Panik anında fabrikasını, villasını, arsasını 1 ons altına kaptıran da malını kaptırdığı ile kalır.

Crash olunca dünya dönmeyi mi bırakacak? 1929 yılında dünya dönmeyi unutmadıysa yine unutmaz.

Peter Lynch e kulak verelim, olmamış olaylar hakkında kaygılanmayı bırakalım.

İyi diyelim, iyi olsun. Oldu da ölürsek zaten paranın pulun anlamı yok.

Borsa iyimserliğin alınıp kötümserliğin satıldığı yerdir.

6. Dünya haritasını veya Türkiye haritasını açıp bakın. Daha kilometrekarelerce boş arazi var. Buralara evler yapılacak, oteller yapılacak, altyapısı yapılacak, yollar yapılacak. Dünya nüfusu 1 trilyon oluncaya kadar kapitalizm tam gaz

7. Satılacak demirçelik, çimento, otomobil, beyaz eşya, oto lastiği, petrol, gıda abaw abaw

Çok iş var çok. Gençler iş beğenmiye

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Satılacak demirçelik, çimento, otomobil, beyaz eşya, oto lastiği, petrol, gıda abaw abaw

Çok iş var çok. Gençler iş beğenmiye
    Öyle öyle.
    Asgari ücrete haftada 80 saat çalışacak adam arıyorum bulamıyorum.
    Bu millet nankör.

Memlekette işsizlik de yok. Tüik yakinda sifir ilan edecek

Sayfa 295/659 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •