Sayfa 357/1000 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Viop LX

1.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    bilim doğru..itikat yanlış..
    Bilgi eksikliği bence biraz daha bilimsel araştırma yapsın bak buraya yazıyorum üc vakte kadar tapacak bir tanrı bulur kendine
    Yarım bilgi ve inanç adamı dinden çıkartır, emlak dayucuğum henüz araştırma safhasında
    zamanı gelince
    eureka eureka diye arşimet gibi bağırmasa bişii demiyorum
    Hamdım Piştim Yandım

2. Ateist komşum var..Yaşlı bir dayı..çok konuşuyor bu konuları..her fırsatta kendini inandırmaya çalışıyor..zorluyor kendini..acıyorum bazen, yahu inat etme inan Allaha rahatla..rahatlık güzeldir diyorum ama dinlemiyor..adamın sıfatı değişti ölüm korkusu da var tabi...İşin öbür tarf boyutu olmasa zaten 6. vitesle gidecek ama işte ölüm varya bu rahatsız ediyor ..ya varsa diye hop hop ediyor..İnançlı insan huzurlu olur..huzur varsa insan fıtratına yaratıcıya inanmak uygundur..bu kadar basit..
     Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bilgi eksikliği bence biraz daha bilimsel araştırma yapsın bak buraya yazıyorum üc vakte kadar tapacak bir tanrı bulur kendine
    Yarım bilgi ve inanç adamı dinden çıkartır, emlak dayucuğum henüz araştırma safhasında
    zamanı gelince
    eureka eureka diye arşimet gibi bağırmasa bişii demiyorum

3. Yahu bırakın bu işleri...
    İmam Hatip Mezunu ve Das Kapital "yalamış yutmuş" biri olarak söylüyorum.
    İhtiyaç bireyseldir ve mutlak doğru yoktur.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

4. Dünya kuruldu kurulalı (insanlık tarihi 3bin yıllık deniliyor belki daha azdır yada daha fazladır kesin bilgi yok maalesef.
    isanın doğumundan beri kayıt altına alınabilmiş) milyonlarca insan doğdu büyüdü öldü. Belki emlak gibi itiraz edenlerde oldu ama çoğunluk hep tapacak 1 tanrı bulmuş kendine
    Yani içgüdüsel olarak beynimizde bir kodlama yapılmış olmalı, bir arayış, bir çıkış kapısı, bir rahatlama sendromu bellekte herdaim mevcut
    Belkide bu ölüme çare bulma çabasıdır, kimbilir.
    Hamdım Piştim Yandım

5. hayvanların aklı yok içgüdüsel olarak davranır doğruyu yanlışı ayırt edemez derler.
    Evimde 2 kedi besliyorum 1 i beyaz ama siyah benekleri çok olanlardan diğeri ise onun yavrusu kapkara abartmıyorum gözleri bile kömür karası, karanlıkta denk gelse görülmüyor
    Bu yavru olan karakediye denüşük şeyler öğretiyorum, bazan ödülle bazan ceza yöntemiyle
    Bu yöntemlerden en olumlu sonuca doğru eğitime ceza yöntemiyle ulaştım.
    Ben ye demeden asla yemez, yerse zopa yiyeceğini bilir hiç unutmaz
    Ama ödülü unutuyor
    Sizce bu kedi akıllı mı yoksa sıradan bir kedimi
    Birde dayağın cennetten çıktığı doğru mu
    Atalarımız neden büüyle demiş
    Kafamda deli sorular
    Hamdım Piştim Yandım

6. İnsan oğlu sürekli bir mantık arama peşinde..THYAO mesela..
    Şimdi ben körü körüne 200 altı gelecek -gelmeli desem , bu boş inanç olur..ama bunu biraz mantığa büründürsem mesela..işte bu tutarlı inanç olur..halbuki tekniğe gerek var mı..yook..4 yılda 10-20 kat çıkmış kağıtlar düşmeli..ama işte sebep istiyorlar..buna da teknik yani bilim diyorlar..bilime inanan derki şimdi mesela ne olacakta THYAO 150 lere düşecek..ben bilmem ama inanıyorum derim..ufak kanıtlarım var derim..
    bilim her zaman yol göstermiyor bazen sezgiler daha tutarlı olabiliyor..
    ama en önemlisi..DENGE..hayat DENGEDİR..biraz bilim biraz sezgi ortaya karışık..

7. türkiyede ateist çok azdır.. ateist diye geçinenlerin çoğu deist aslında.. az biraz da agnostik..
    şimdi toplum baskısından dolayı pek ifade edemiyor kimse.. şöyle bir 50 sene sonra çok daha belirgin olur..

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    hayvanların aklı yok içgüdüsel olarak davranır doğruyu yanlışı ayırt edemez derler.
    Evimde 2 kedi besliyorum 1 i beyaz ama siyah benekleri çok olanlardan diğeri ise onun yavrusu kapkara abartmıyorum gözleri bile kömür karası, karanlıkta denk gelse görülmüyor
    Bu yavru olan karakediye denüşük şeyler öğretiyorum, bazan ödülle bazan ceza yöntemiyle
    Bu yöntemlerden en olumlu sonuca doğru eğitime ceza yöntemiyle ulaştım.
    Ben ye demeden asla yemez, yerse zopa yiyeceğini bilir hiç unutmaz
    Ama ödülü unutuyor
    Sizce bu kedi akıllı mı yoksa sıradan bir kedimi
    Birde dayağın cennetten çıktığı doğru mu
    Atalarımız neden büüyle demiş
    Kafamda deli sorular
    Hayvanlar da akıl var....onlarda sadece olayların arka planını hesap edemiyorlar....işte insanla hayvan arasındaki fark...insanda olayların arka planını hesap edebiliyor olması....iç güdü deyip geçiştiriyorlar....
    Seninle yüzyüze görüşme imkânı olsa...sana tüm kafana takılan sorulara cevap verirde... emlak gibi kafaya bir şey anlatamazsın....ön yargıları o bitirdi maalesef.... yazdıkları boş ve aşırma...

Sayfa 357/1000 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •