Yanlış hatırlamıyorsam mevduatta stopaj 15 iken,ppf'lerde 10'du değil mi?
eğer aralık sonu mevduatta tekrar artış olursa,ppf'ler 10'da kalacak sanırım
Yanlış hatırlamıyorsam mevduatta stopaj 15 iken,ppf'lerde 10'du değil mi?
eğer aralık sonu mevduatta tekrar artış olursa,ppf'ler 10'da kalacak sanırım
Eylül ayında DDKM dönüşüm vardı. Eleman getiriyi de ana paraya ekleyip tekrar devam etmek ister misiniz? dedi. Ben de tamam dedim. %35 den devam edildi. Ancak MT'sine dedim ki; Şu anda toplam TL'yi bugünkü kurdan kaç dolar ediyorsa o miktar üzerinden DDKM yapılacak değil mi dedim? Yılların bankacısı kem küm etti. Bir arkadaşına sordu. Bana evet bugünkü kurdan dolara çevrilecek dediler. Ama şu anda şu kadar dolar karşılığında TL'nizi DDKM yapıyoruz diyemediler. Dolar karşılığını ben hesapladım. Eğer vade sonunda bu hesabı sonlandırıyorum desem, ne ile karşılaşacağımı açıkçası bilmiyorum. Çünkü elemanlar bile neyin ne olduğunu bilmiyor.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Hükümet STOPAJA da ZAM YAPMIŞ.
Anlamı FAİZİ GİZLİ 2.5 puan aşağı çektiler.
Bunu bekliyordum.
30 Ekimde Denizbank tan 183 gün yüzde 50 ile vade yaptım. (Stopaj avantajı ile yüzde 52.5 a geldi)
6 ayı aştığından 2.5 puan stopajdan ve 1 Kasımdaki stopaj zammından da 2.5 puan daha kurtardık.
Şimdi 180 günden az vade yapan biri yüzde 50 yapsa (Bankalar artık 6 aya çok düşük faiz verdiğinden ve mevduatı 6 ayı aşamayacağından) eskiye göre zamlı stopaj ile yüzde 45 faiz almış hissedecek.
Gerçi MB nın bu REKOR döviz rezervi ile baharda yüzde 45 inanılmaz yükse kalabilir. O dönemde yüzde 30 larda teklif edilen faizleri konuşabiliriz.
Ben de MEMUR MAAŞLARINA ve ASGARİ ÜCRETE BEKLENMEYEN POPÜLİST bir zam olmazsa ve MALİYE VERGİLERDE DOZU KAÇIRMAZSA Nisan sonu yüzde 30-35 oranlarla bağlarım diye düşünüyorum.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
ÖZETLE TABELA FAİZİ yüzde 50 olsa da HİSSEDİLEN FAİZ ARTIK YÜZDE 45 OLDU.
Geçmiş olsun.
Bu hamle ile S&P den bugün bir not artışı gelir.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri