Sayfa 757/998 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 6,049 - 6,056 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Bizde genel bir sorun var ,devletin tanımını genelde yanlış yapıyoruz.Devlet hizmet veren bir sistem,ortaya para koyuyoruz bu sistem de bize hizmet ediyor sağlık ,güvenlik,adalet,emeklilik,yol su elektrik altyapı vs.Bu ortaya konan para öyle ya da böyle tırtıklanınca yahu herkes tırtıklıyor ben de az bişi tırtıklıyayım benimki mi göze battı mantığı yanlış (burada kastım eyt li arkadaşlar değil).Aynı site aidatı gibi site aidatı rasyonel harcanmadı mı işler aksar ödemeler aksar.Güvenlik bahçıvana bakıp da ona fazla mesai verildi bana niye verilmedi falan bunlar kasada para varsa anlamı var kasada para yoksa bekle merak etme iki ay sonra onun da fazla mesaisine keseceğize olay bağlanır )))) Emeklilik işinde 43 45 yaş emeklilik falan çok insani de şu anki ekonomik koşullarda fazla utopik oldu.Seçim falan bu arada emekli olan arkadaşlar elbette haklarıdır emekliliğin tadını çıkarsınlar maaşları da elbet hukuk devletiysek son kuruşuna kadar helal paradır ona söz yok .

2. Bizim çocuklarımız karı koca çalışıp çocuk yapmadan kıt kanaat geçinebilirken. Bu sığınmacılar nasıl oluyor da 10 larca çocuk yapıp kira da oturup geçinebiliyor. Bunlar da açığı bulmuş çocukların muhtemelen kayıtları farklı farklı biçimde kayıt oluyor. Sosyal yardım kaynağı ekmeğinden ulaşım kırtasiye kira elektrik su doğalgaz kömür gıda giyim vs adı altında bir sürü yardım alıyorlar. Muhtemelen bir sürü emekli maaşına denk yardımlar bunlar bir hanede 15 kişi bile var. Onlara beleş bize paralı.

3. Extrem bir örnek vereyim... Bu meselenin EYT ile ilgisi olmadığına dair:

Seçim süreci öncesi, sözde bedava doğalgaz verildi konutlara...
    Şaibeli TUIK enflasyon paketinde ısınma gideri "0" olarak hesaplandı bu sayede.
    Asgari ücret, emekli maaşı vb. de "0"... Hatta "-" enflasyonla hesaplandı bu sayede...
    Hadi evinde doğalgaz olanlar en azından "bir nebze" yararlandı...
    Kalan yarısı...

Neymiş "bedava doğalgaz"... Kalkmışın dini imanı, EYT'si olmuyor...
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Türkiye gibi nüfusu çok olan ülkelerde, ekstrem durumlar olacaktır ama nispet nedir bu önemli.

Elimizde iki örnek var, Bilal oğlan ve önümüzdeki yıllarda 38 yaşında emekli olacak olan, Kılıçlaroğlunun torunu.

Olmaz demiyorum, ama kaç kişi binde bir mi yoksa % 1 mi bence binde bir bile değildir.

Açın bakın gazetelere SGK köşe yazılarına ooo... herif veya bayan bilhassa erkeklerde 58 yaşında anca emekli olursun yazılarından geçilmiyor, çünkü prim ödeyememiş.

Velhasıl uzun yazdım, bu göt herife bakmayın siz.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5. Şimdi 18 yasini doldurmuş bir genç 50 yıl prim ödeyecek. Gitsin o primi her ay altın yabancı para fonlar vs yapsa. Bugünün parasıyla ayda 3-4 gram altın yılda 36 gram minimum. 50 yılda 1,8 kg altın olur. 5,4 milyon parayı katılım bankasına yatirsa yıllık 1,5 -2 milyon kâr payı bugün. Bu kadar prim ödeyip alacağı maaş ne 15 bin belki daha az. Hiç gerek yok. Sağlık için hiç bir para mal para kaydın yoksa zaten prim ödemez 65 yaşa zaten küçük miktar maaş da veriyor. Ne diye prim ödeyeceksin ki. Hiç bir kuruş faydası olmayan adama maaş veriyor ücretsiz ulaşım var. Biraz zorlarsan başka adalarda sosyal yardımlar da var. Sistem prim odeyeni cezalandırıyor.

Yasa tarihi 9 Eylül 1999 EYT ne zaman çıktı 1 Mart 2023 kaç yıl geçmiş 24 yıl.

Teorik olarak 8 Eylül 1999 tarihinde bir bayan doğduğunda SGK'lı olursa 24 yaşında, erkek olursa 25 yaşında emekli olur, var mı ötesi.

Haaa... Bu arada SGK'lı bebek/çocuk/ergen ve yetişkin olarak çalışıyor gözükecek ve primi yatacak.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Konu tanıdıklardan örneklemelerden açıldı ben de bir tanıdık bayandan örnek vereyim .Bu tanıdık kendi tekelden emekli,eşi öldü onun maaşı da bağlandı ,babası öldü diğer kardeşleri evli eşi olmadığından babadan da maaş bağlandı.Şu anda üç emekli maaşı alıyor.Ayhan başkan bu konulara vakıf,durumdan bize daha ayrıntılı bilgi verir,hasılı kelam şu anda şanslıysan üç emekli maaşı alabiliyorsun.Bence bu da garip.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Şimdi 18 yasini doldurmuş bir genç 50 yıl prim ödeyecek. Gitsin o primi her ay altın yabancı para fonlar vs yapsa. Bugünün parasıyla ayda 3-4 gram altın yılda 36 gram minimum. 50 yılda 1,8 kg altın olur. 5,4 milyon parayı katılım bankasına yatirsa yıllık 1,5 -2 milyon kâr payı bugün. Bu kadar prim ödeyip alacağı maaş ne 15 bin belki daha az. Hiç gerek yok. Sağlık için hiç bir para mal para kaydın yoksa zaten prim ödemez 65 yaşa zaten küçük miktar maaş da veriyor. Ne diye prim ödeyeceksin ki. Hiç bir kuruş faydası olmayan adama maaş veriyor ücretsiz ulaşım var. Biraz zorlarsan başka adalarda sosyal yardımlar da var. Sistem prim odeyeni cezalandırıyor.
    Şimdi 5 milyon gayme yatırsak, 5 sene sonra o 5 milyonla 1.8 okka altın verecekler mi, yoksa uzun bir nahhh... işareti çakarlar mı?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 757/998 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •