Sayfa 235/271 İlkİlk ... 135185225233234235236237245 ... SonSon
Arama sonucu : 2166 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: GLYHO- Global Yatırım Holding

1. Haberler paylaşmama nedenim hisseye etki etmemesinden çünkü temel ve teknik pek işlemiyor bana göre patron hissesi o ne derse o olur.Sayın Beşiktaşk 80 cent hedef versede ben bu konuda epey zaman sonra sayın gündeme hak vermeye başladım.İyi haberler etki etmiyor aksine basıyorlar yarın bakarız gene.Lakin patron kruvaziyer sektörü %60 büyüyecek 2032 ye kadar gph den 762 milyon dolar temettü alacağız derken bunları kafasından atmıyor.

Birkaç haber paylaşayım

Valletta Kruvaziyer Limanı, sıcak bir Kasım Pazar günü görkemli bir gemi serisini ağırladı

Norveçli Prima, zarif Explora I, büyüleyici Vista ve büyüleyici La Belle de l'Adriatique ile birlikte dün Büyük Liman'da ilk kez sahneye çıktı.

https://www.linkedin.com/posts/valle...ium=member_ios

Karayipler'de kış seyir sezonu başladı ve St. Lucia, benzeri görülmemiş bir yolcu akını için hazırlanıyor.

Liman, Ekim'den Mart'a kadar süren 2023-2024 sezonunda tanık olduğundan yaklaşık yüzde 34 daha fazla yolcu ve yüzde 74 daha fazla yolcu gemisi çağrısı almayı bekliyor.
    Turizm, Yatırım, Yaratıcı Endüstriler, Kültür ve Enformasyon Bakanı Sayın Doktor Ernest Hilaire, limanın iyimser görünümünden bahsetti ve 2023-2024'ün 264 çağrıda 614.980 yolcunun aksine, bu yıl 459 çağrıda 823.132 yolcu beklediğini bildirdi.

https://www.linkedin.com/posts/cruis...ium=member_ios

Cruise Industry News tarafından küresel yolcu gemisi sipariş defterinin son baskısı, 67 geminin 2036 yılına kadar hizmete girmesinin planlandığını gösteriyor.

Viking için yakın zamanda iki yeni yapının eklenmesiyle, yeni gemilerin şimdi küresel kruvaziyer pazarına 170.000'den fazla rıhtım eklemesi planlanıyor.
    Genel rakamlar, her yıl 15 geminin hizmete girmesiyle seyir inşaat işi için 2025 ve 2026'ya büyük yıllar olarak işaret ediyor.

https://www.linkedin.com/posts/cruis...ium=member_ios

Sektör büyüyor patron %60 büyüyecek diyor yeni gemi siparişleri çok yüksek ayrıca Malta Kuşadası tarifeler arttırıldı las Palmas ta yeni liman hizmete girdiğinde artacak Nassau limanında ilave havuz projeleri ile yolcu başı 1 dolar ilave gelir elde etmeye çalışıyorlar bu yıl yaklaşık 150 m dolar Favök üretir gph tarife artışları organik ve inorganik büyüme ile 4-5 yıl sonra 250-300 m dolar favök üretebilir. Patron 20 favökten ortak alabiliriz diyor biz 10 favök alsak borçları düşmesek kabaca 3 milyar dolar değerleme yapabilir.Gph değerlemesi ileride 3-4 dolar edebilir diye düşünüyorum ama epey zaman sonra.Bunları yazmak hisseye fayda eder mi sanmıyorum.Genelde bu hissede haberlerin pozitif etki etmesine izin vermezler.

2. Yapay Zeka ve Kruvaziyer endüstrisini düşünmek

Cruise Industry News (CIN) bugün, Aralık 2024 ile 2036 arasında 67 geminin hizmete girmesinin beklendiğini ve toplam 57 milyar dolar tutarında olduğunu gösteren Kasım 2024 Kruvaziyer Sipariş Defterini yayınladı.

Her gemi ortalama 845 milyon dolara mal oluyor ve ortalama 2.450 rıhtım büyüklüğü var. Bu, küresel filoda 170.000 rıhtımlık bir artışı temsil ediyor, bu da mevcut filo büyüklüğünün yaklaşık %27'si.

Yeni gemilere yapılan yatırım, önümüzdeki 11 yıl içinde yılda ortalama 5,2 milyar dolar veya her çeyrekte 430 milyon dolar olacak.

Microsoft, Amazon ve Alphabet gibi 2025 yılında öncelikle bilgi işlem gücündeki yapay zeka talepleri için toplam 206 milyar dolarlık sermaye harcaması yapmayı planlayan şirketlerle karşılaştırıldığında, kruvaziyer hatlarının yatırımı piyasa değerleri, gelirleri ve gelirleri ile ilgili olarak nispeten önemlidir.

Bu, kruvaziyer endüstrisinin sürdürülebilir bir oranda genişlediğini ve devam eden başarıya hazır göründüğünü gösteriyor.

Giora Belediyesi

https://www.linkedin.com/posts/giora...ium=member_ios

3. London gitti bilgi akışı bitti. Ekim ayı yolcu istatistiği nerede? SPK ile Londra arasındaki fark...

4. https://x.com/fintables/status/18541...d8F2ZUHt93mWtw
    Hedef portföy infodan Yunus Şahin ve Yaşar Yıldırımın yönettiği nnf fonu büyük fondur (3.6 milyar) Ekim ayında %3.80 ağırlığında eklemiş. Glyho nun enbüyük eksiği tanınmamak bu konuda patronda tanıtım yapacağını ama rapor yayınlanmadığını söylemişti. İnfo yatırım şirket hakkında güzel bir araştırma raporu yayınlasa güzel olur. Son 1 aylık takasta şirkette yatırım fonlarının epey alımı var. 67 gemi siparişinin yarısına yakını 2025-2026 da devreye girecek işleri şuan iyi giden ve gelecekte de büyüyen fazla sektör yok sektör olsa bile rekabet çok limanlar her ilde genellikle tek olduğu için tekel ve şuan en uygun tatil kruvaziyer.Bavulunu toplamdan 4-5 ülke geziyorsun 7-10 günde ye iç yat çok ucuza tatil bu tatil parasıyla bu ülkelere seyahat yapsan yol parasına yetmez.

5. Cruise şirketleri
    Royal caribbean cruise %7
    Norvegian cruise %5
    Carnival %7

1 sene önceye göre bu şirketler dolar bazlı %100-150 arasında artmış
    Gelelim globale hesaplarsak yanılmıyorsam dolar bazlı kar mar kalmıyor

6. Bide söyle dusunun öyle bir korku tunelinden geciyoruzki ukrayna savası srail savası yuksek faiz cökmuş borsa ama en azından global yıl zirvelerine yakın geziyor. son aydaki enflasyonla beraber borsanın nereye geldiğinide gördunuz. ki orayı aylar önce beklediğimi burda yazmıstım ama globali kafayı ezen sey her gun savas hergun siyasi bir gundem ve yuksek faiz sonucta ağamızda kalan 3 5 kişiyi nasıl dökerim derdinde. ve zamana oynuyor cunku herkes göruyor işleri iyi globalin ve borsa dip calısması yapıyor satmam burdan diyor . madem öyle bende ZAMAN la döverim kafasında milleti olay bu kadar basit.

saygılarımla
    Yazdıklarım deli saçmasıdır. Hiç bir anlamı yoktur. Yatırım ve bilgi tavsiyesi değildir. Sohbet muhabbet amaçlıdır

7. Reis dediğin gibi zamana yayıldığından işlerde çok iyiyken patronda hazır fiyatlarıda uygun gödüğü için topluyor.

Mehmet Kutman, 6 Kasım 2024 tarihinde Global Yatırım Holding A.Ş. (GLYHO) paylarından 75.000 lot satın aldı. Alım işlemi 16,95 TL fiyatından gerçekleştirildi.

Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Reis dediğin gibi zamana yayıldığından işlerde çok iyiyken patronda hazır fiyatlarıda uygun gödüğü için topluyor.

Mehmet Kutman, 6 Kasım 2024 tarihinde Global Yatırım Holding A.Ş. (GLYHO) paylarından 75.000 lot satın aldı. Alım işlemi 16,95 TL fiyatından gerçekleştirildi.
    patron aldıkça ben de alıyorum yol uzun hedef çoğu inanmasa da kızıl elma

Sayfa 235/271 İlkİlk ... 135185225233234235236237245 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •