Sayfa 271/305 İlkİlk ... 171221261269270271272273281 ... SonSon
Arama sonucu : 2433 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

1. ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Aynen katılıyorum, piyasa maalesef net kar odaklı. Aynı faaliyetler ve bilanço enflasyon muhasebesiz verilmiş olsa idi 400 milyon net kar ile belki de beğenilecekti.
    Aslında, borçluluk ve finansman giderleri harici çok da kötü değil bence bilanço. Yüksek faiz karı törpülüyor ancak ödeyememe gibi bir durum yok. Ancak fonlar marjların bu kadar düşmesi ya da başka sebepler ile çıkış yaparlarsa kötü olur.
    Son çeyrek ard nin en iyi çeyreği. Bakalım yıl sonu tahminini tutturabilecekler mi?

2.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Aynen katılıyorum, piyasa maalesef net kar odaklı. Aynı faaliyetler ve bilanço enflasyon muhasebesiz verilmiş olsa idi 400 milyon net kar ile belki de beğenilecekti.
    Aslında, borçluluk ve finansman giderleri harici çok da kötü değil bence bilanço. Yüksek faiz karı törpülüyor ancak ödeyememe gibi bir durum yok. Ancak fonlar marjların bu kadar düşmesi ya da başka sebepler ile çıkış yaparlarsa kötü olur.
    Son çeyrek ard nin en iyi çeyreği. Bakalım yıl sonu tahminini tutturabilecekler mi?
    fonların patron hissesi olduğunu düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Enf muhasebesi uygulanmadan Yıl sonu beklenti:

Enf muhasebesi uygulanmadan 2024/9 gerçekleşen:

Gerçekleşmesi mümkün mü?

Patronlar istediği için E .Muhasebesini getirdiklerini söyleyen Sn. Mehmet Şimşek'e yatırımcıların faydalanması için şirketlere em.siz bilanço göndermelerini de şart koşmalarını önermiştik.
    Geçen süre içinde ise Sn.Cevdet Yılmaz'dan gelen açıklamalarda sadece 2026 yılında em. in kaldırılacağı ima edilmişti!

Ard Bilişim patronu Arda Ödemiş Bey ise mecburiyeti olmadığı halde em.siz özet gelir tablosunu da göndermiş.
    Diğer firmalardan farklı davranarak bizden habersizde olsa bir yerde isteğimizi yerine getirmiş.
    Bu sebeple , firma hassasiyeti ve yatırımcı dostu bu hareket için kendilerini kutluyorum.

Ard Yazılım borsaya girdiğinde çok kısa sürede marka olmuş bir hisseydi. Bu ender görülen bir durumdu .Bilahare yaşanan talihsiz bir kaza bize göre bu ARD markasına çok zarar vermişti .
    Marka değeri zarar görmeseydi şu anki fiyatı çok farklı bir yerde olacaktı.

Şirket bu çok önemli hareketi ile diğer firmalarla arasında bir fark yaratarak yeniden eski marka değerine kavuşmak için bir adım atmıştır.
    Şirketin göstereceği performansla ve bu iyi niyetiyle birlikte eski günlere döneceği inancı ve güveni bizde oluşmuştur.

Bu konuda yanılmak istemiyorum.

Buraya gelmişken Sn. 06onur’un yazısına da naçizane cevap vereyim.

Cironun gerçekleşeceği, favök ün ise 1200 -1700 mn.arası olacağı

brüt kâr marjı %80 olursa favök :1500-1700 mn

brüt kâr marjı %65 olursa favök :1200-1400 mn

civarı tahminimizdir.

4.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Patronlar istediği için E .Muhasebesini getirdiklerini söyleyen Sn. Mehmet Şimşek'e yatırımcıların faydalanması için şirketlere em.siz bilanço göndermelerini de şart koşmalarını önermiştik.
    Geçen süre içinde ise Sn.Cevdet Yılmaz'dan gelen açıklamalarda sadece 2026 yılında em. in kaldırılacağı ima edilmişti!

Ard Bilişim patronu Arda Ödemiş Bey ise mecburiyeti olmadığı halde em.siz özet gelir tablosunu da göndermiş.
    Diğer firmalardan farklı davranarak bizden habersizde olsa bir yerde isteğimizi yerine getirmiş.
    Bu sebeple , firma hassasiyeti ve yatırımcı dostu bu hareket için kendilerini kutluyorum.

Ard Yazılım borsaya girdiğinde çok kısa sürede marka olmuş bir hisseydi. Bu ender görülen bir durumdu .Bilahare yaşanan talihsiz bir kaza bize göre bu ARD markasına çok zarar vermişti .
    Marka değeri zarar görmeseydi şu anki fiyatı çok farklı bir yerde olacaktı.

Şirket bu çok önemli hareketi ile diğer firmalarla arasında bir fark yaratarak yeniden eski marka değerine kavuşmak için bir adım atmıştır.
    Şirketin göstereceği performansla ve bu iyi niyetiyle birlikte eski günlere döneceği inancı ve güveni bizde oluşmuştur.

Bu konuda yanılmak istemiyorum.

Buraya gelmişken Sn. 06onur’un yazısına da naçizane cevap vereyim.

Cironun gerçekleşeceği, favök ün ise 1200 -1700 mn.arası olacağı

brüt kâr marjı %80 olursa favök :1500-1700 mn

brüt kâr marjı %65 olursa favök :1200-1400 mn

civarı tahminimizdir.
    Yazınız beni güldürdü açıkçası 😀😀 biz biz biz 😀😀 onun haricinde bence arda okusa bunları neymişiz ulan biz der😀😀cevdet yılmaz em nin kaldırılacagini ima etmedi, em ye gerek kalmayacağını söyledi. Enflasyonun düşeceği beklentisiyle... Borsacilarin meşhur sözü vardır, kar cebe yakışır diye 😀😀 o hesaplandığın brut kar marjı cebe indiğinde kuş kadar kalmış ve sene sonu da yine aynı durum olacak. Bu da bizim yorumumuzdur 😀😀

5. Öncelikle biz nedir, ben'le biz'in farkını anlaman gerekirdi.

E.m. senin ve hissesinde düşüş isteyen patronların hoşuna gidiyor belki ama öyle yağma da yok gerçekten iyi olan hisselerde çok kısa sürede trend tersine dönecektir. Ama Em. li bilançolar ile düşürülen ve bir çok yatırımcıyı silen bu piyasada (ki bunun böyle olacağını yazmıştık) bir çok yatırımcı maalesef hissesini ve parasını kaptırmış olacak.

Sn. Arda Ödemiş , beğenirsin beğenmezsin burada açıkca harbiden göndermiş ve benim net kârım aslında şudur diyerek farkını ortaya koymuştur. Bu sizin için önemli değilse de bizim için önemlidir.

Hiç kusura bakma, Arda Bey'in bu çok önemli konudaki farkını yazmasaydık ona ve kendimize haksızlık etmiş olurduk.

Favök' e hiç takılma,dediğin gibi bunlar bu hissede hiç önemli değilse sen gereğini yaparsın.

6. Yorumunuz için sağolun sn yarasa.
    Favök 1200 bence iyi ihtimalde tutabilir, ciro +- 10% hata payı ile tutabilir duruyor.
    Ancak, emsiz tablonun açıklanmasına gayet tabi tersinden de bakılabilir, yani daha rahat mal çıkabilmek için de emsiz tablo verilmiş olabilir.
    Şayet hedefler tutmazsa arda farkını! bir kez daha gösterecek.
    Zira çok değil daha 1 hafta önce-3. Çeyrek sonuçları kabaca belliyken- yıl sonu hedeflerinde değişikliğe gitmediler,
    3. Çeyrek yatırımıcı sunumunu hemen gönderirlerse olay bir nebze netleşebilir. Revizyona giderlerse yatırımcısına yeniden büyük haksızlık yapmış olacaklar. Revizyona gitmez ve hedefleri tutturursa ne ala, o zaman arda için yazdıklarınızın da bir anlamı olur.

7.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Yorumunuz için sağolun sn yarasa.
    Favök 1200 bence iyi ihtimalde tutabilir, ciro +- 10% hata payı ile tutabilir duruyor.
    Ancak, emsiz tablonun açıklanmasına gayet tabi tersinden de bakılabilir, yani daha rahat mal çıkabilmek için de emsiz tablo verilmiş olabilir.
    Şayet hedefler tutmazsa arda farkını! bir kez daha gösterecek.
    Zira çok değil daha 1 hafta önce-3. Çeyrek sonuçları kabaca belliyken- yıl sonu hedeflerinde değişikliğe gitmediler,
    3. Çeyrek yatırımıcı sunumunu hemen gönderirlerse olay bir nebze netleşebilir. Revizyona giderlerse yatırımcısına yeniden büyük haksızlık yapmış olacaklar. Revizyona gitmez ve hedefleri tutturursa ne ala, o zaman arda için yazdıklarınızın da bir anlamı olur.

Bu ihtimaller vardır.Zaten bende yanılmak istemiyorum diye yazdım.Biz burada bir kayıt tuttuk. Bu günden itibaren süreç başlamıştır. Arda Bey içinde tabiri caizse bu bir imtihan olacaktır. Neye önem verdiği ve hedeflerinin ne olduğu takip edeceğiniz şekilde ortaya çıkacaktır.2. Kez bir şansı vardır.Ben olumlu düşünüyorum. Biz yazacağımızı yazdık. Gerisi Arda beye kalmıştır.

8.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Bu ihtimaller vardır.Zaten bende yanılmak istemiyorum diye yazdım.Biz burada bir kayıt tuttuk. Bu günden itibaren süreç başlamıştır. Arda Bey içinde tabiri caizse bu bir imtihan olacaktır. Neye önem verdiği ve hedeflerinin ne olduğu takip edeceğiniz şekilde ortaya çıkacaktır.2. Kez bir şansı vardır.Ben olumlu düşünüyorum. Biz yazacağımızı yazdık. Gerisi Arda beye kalmıştır.
    Şüphesiz ki SİZ doğruyu söyleyenlerdensiniz, şimdi top ONLARDA. sonra sıra BİZE gelecektir elbet.

Sayfa 271/305 İlkİlk ... 171221261269270271272273281 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •