Bu tahtada hiç trade yapamıyorum. Hisseye aşırı bağlılık iyi değil.
Bu tahtada hiç trade yapamıyorum. Hisseye aşırı bağlılık iyi değil.
Hisseye aşık olmayacaksın, ben bunu yıllar önce öğrendim ama bazen de aşık olup yapışmak gerekiyor, çok ta fırsat kaçırdımyani bilgi yetmez, biraz da şanslı olmak gerekiyor diyelim!
Bugün çok güzel trade ettiğim söylenemez, önce longları sonra da shortları çok erken kapattım, SPOT ta ki malı erken verdim çok erken aldım, ama 17 kademe yukarıdan eşleşince son pozisyonum long olunca iyi oldu!
Erdemirin altın sahası kesin,mutlak dogru sivas kangal alacahan köyü.
Önce araziye tel çekilmiş,o şekil arama yapılmış sonra Altındağ sahasına yoğunlaşıyorlar.
Arazi mera(hazineye ait),bırakın ormanı tek bir tane bile ağaç yok.köyün çok yakını.Ytd
Evet mera gibi duruyor videolardan da.
Bu arada sn orange ın söylediği ermaden Arge müdürü Abdullah Koçak beyin linkedindeki profilinde eski MTA lı olduğu yazıyor. Sivas bölgesine çalışmalar yapmış ve bu bölgeye hakim.
Umarım çalışmalar tamamlanınca rezerv ve izlenecek yol ile ilgili tatmin edici ve fiyata dokunacak güzel bir kap atılır. Böyle bir kap gelmediği takdirde fiyata da etkisi olmuyor.
Sadece faizi aşırı yükseltmeye dayalı politika çok ilginç, paradoksal durumlara neden oluyor.
1-Faiz gelirinin cazibesinden faydalanmak isteyen sermaye TL'ye ağırlık veriyor
2-Üreticiler yatırım kararlarını erteliyor
Böylece oluşan döviz fazlasını merkez bankası almak zorunda kaldıkça rezervleri aşırı yükseliyor. Yüksek rezervler ve yüksek faizler TL'nin değerli kalacağı önyargısını güçlendiriyor. Bu durum hisse senedine olan spekülatif talebi artırıyor doğal olarak. Halbuki izlenen politika, hisse senetlerinin temsil ettiği şirketlerin gelirlerini olumsuz etkiliyor. İhracattan elde edilen dövizlerin işçilik başta olmak üzere TL giderler olarak karşılığı düşük seyrediyor, finansman giderleri de yükselerek zarar veriyor, iç piyasadaki durgunluğu da ilave edelim. Kısa vadede hisse fiyatlarını yukarı iten spekülatif koşullara karşın orta vadede şirketlerin azalan gelirlerine bağlı temettü performansları aşağı yönlü baskıya neden olabilir.
Değerli TL önyargısı nedense enflasyona hiç katkıda bulunmuyor. Market fiyatlarından kiralara, motorlu taşıtlardan kamusal harçlara tüm kalemlerde fiyat artışları hız kesmiyor. Bu artışlar yıl başında belli olacak ücret seviyelerinin TL'nin değerinden bağımsız olarak talep edilmesine neden oluyor ki şirketlere bir yük daha demek. Bu da yönetime olan güvenin göstergesi olsa gerek.
not: bu tip süreçlerin nereye kadar ilerleyeceğini bilmek zor olduğundan çelişki olması kazanca engel değil. Çarpık olsa da politika yapıcılar bunu olabildiğince sürdürmeyi tercih edebilir.
EREGL günlük, açılışla beraber 1.5 m lot üzeri alarak tahtayı yukarı 50.80 e süren BofA sonrasında her gün ki gibi malı yedirmeye başladı, şuan hala 200 b ile alıcı kısmında! Piyasaya yön veren BofA nın sırtına yapışmak lazım! bir de VİOP30 da 200 bin kontrattan fazla 103xx, maliyetli shortu bulunan İş Yatırım varken longda çok kalmam yükselişi fırsat sayıp SAT/AL yaparım! nitekim VİOP tarafı +%1 üzeri pozitiften negatife döndü!
![]()
Yer İmleri