Sayfa 24/319 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 2547 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Ben koşulların yavaş yavaş da olsa piyasalari Banka Sat-Sanayii Al'a doğru iteceği gorusundeyim
    Pekala bu olabilir ama demirçelik sektörü sıkıntılı. Genel olarak TR sanayi sektörü çok sıkıntılı, artan faiz ödemeleri ve maliyetler, borç çevirmede zorluk, kredi maliyetinde artış, elde edilen karların yarıdan fazlasının finansman maliyetine gitmesi aşırı değerli TL, taleplerde düşüş, AB'deki durgunluk vs sektörü olumsuz etkiliyor. Ukraynadaki savaş sona ererse doping olur gerçi. Çok fazla atıl kapasite var demirçelikte ve genel sanayi sektöründe. Talep de artmıyor. Mesela EREGL %70 kapasite ile çalışıyor. Bankalara gelince ben uzun vade bakmıyorum. 6 ayı aşan vadeler TR gibi bir ülke için tam anlamıyla muammadır. Her şeyin tek adamın dudağından çıkacak bir kaç kelimeye bağlı olduğu bu ülkede öngörülebilirlik vade uzadıkça çok hızlı bir şekilde SIFIRA doğru gider, vadenin karesi ile ters orantılıdır. TR nin entropisi kendine özgüdür ve farklı hareket eder. +1 olan korelasyon bir bakmışsın - 1 olmuş, Ağustos başından bu yana çoğu zaman BİST'te bunu yaşayıp duruyoruz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. [QUOTE=TRENDHOUND;6929824]Pekala bu olabilir ama demirçelik sektörü sıkıntılı.

Biliyorsun bunu bende söyledim Ereğli de bilançolarin kotu gelecegini ve ileriye dönük beklentilerin de hala kotu yonde oldugunu forumda , durum da halen bir degisiklik yok ben zaten çok oldu eregli yi satalı hatta biraz da erken birakmisim 60 a giden hamlesinde 55 i bile goremedim ama iyi ki de satmisim diyorum şu an ki duruma bakinca tabi

3. Benim şu an ki tek korkum erken gelebilecek bir faiz indirim hamlesi , eğer tcmb siyasi baskılara yenik düşüp ( ki şu an bunun olması için herhangi bir sebep de yok seçimsiz bir 4 sene var önümüzde bana biraz trübün'lere oynuyor gibi geliyor reis ) herneyse demek istediğim şu an mal'da olmasam bile her an alım yapabilecek gibi günlük faizde para piyasası fonlarinda vs dans edip zaman öldürüyoruz mecbur , onun dışinda reis'ın son çıkışı olmasa bu son 1 haftalık hareketi de saymazsak gercekten borsanin hicbir inandiriciligi cazibesi kalmamisti ve uzun bir süre de olmayacak gibi duruyordu! evet faiz indirimleri yol da olabilir ama piyasalarin henüz fiyatlamadigi çok ciddi bir trump riski de mevcut bunu da görmemezlikten gelmek anlamsiz ozellikle demir celik sektoru icin

4. Kur'u olumsuz yonde etliyecek süreklilikte ve buyuklukte faiz indirimleri gelmesi durumunda zaten bist100'u TL uzerinden degerlendirmenin de yorumlamanin da hicbir anlami kalmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,996
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Sn emregüneş hocam gibi bizde okuduk.
    Yalnız benim için fazla bilimsel .
    Yaşım genç olaydı ezberlerdim yazdıklarınızı (değerli buluyorum).Lakin bizden geçti artık(öğrenme zorluğu ve unutkanlık başladı).
    Şimdiye dek yazdıklarınızdan sözlü yapsanız sınıfta kalırım.

Saygılarımla sn TRENHOUND üstadım.
    sn pisyediliye hassaten katılıyorum... ben anladığım kadarıyla takılıyorum. mesela mutfak örneği harikaydı. bir de portföyün entropi ile ilişkisi

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Senin ABD'de ikamet ettiğini sanmıştım. İngilizcen ileri düzeyde di mi? Yoksa oradaki gelişmelere tam olarak vakıf olamazsın, onları gerektiği şekilde takip edemezsin. PLTR i yakından takip ediyor olman İngilizce sorunun olmadığını söylüyor. 😊
    İngilizcem iyidir, akademik bir şeyler olmayınca ben de biraz yabancı dillere yüklendim. şu iki ayı da atlatabilirsem, artık gezerim diyorum kullanmayınca bir manası olmuyor. Ya da burada devam ederim ben de tekne alabilene kadar :D

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,996
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Başkan seçilen Trumpın uygulayacağı politikalarını çoğundan Çin haricindeki TR de dahil tüm gelişmekte olan ülkeler olumlu etkilenecek. Bunun 2 ayağı var, en önemli olanı Çin Yeninde Trumpın revaluation talep etmesi ve bunda ısrarcı olması yani Yuanın dolar karşısında cidd oranda değer kazanmasını talep ediyor Trump. Böyle olursa Çin kaynaklı ihraç malları pahalılaşacak, dolayısıyla Çin harici ülkelerin ürünleri çok daha rahat rekabet edebilecek. İkincisi ise Ukraynadaki savaşın bitirilişi. Böylece orada bir kaç yüz milyar dolarlık bir iş hacmi ortaya çıkacak ve bu da TR için çok olumlu.
    bu durum bizim çinden al üzerine koy sonra diğer ülkelere sat politikamızı ne hale düşürür? olumluluk ya da olumsuzluk burada hangisi ağır basar diye merak ediyorum?

8. Üstadım mekanınız hayırlı,bereketli olsun..bilgilerinizden,yazdıklarınızdan feyz alıyoruz..gs topiğinde nazarı dikkatimi cezbetmişti yazılarınız...başlığı görünce bir hayırlı olsuna gelelim dedim biraz geciktik tebrik için af buyrun..selametle

Sayfa 24/319 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •