Originally Posted by
Barkley
Ben koþullarýn yavaþ yavaþ da olsa piyasalari Banka Sat-Sanayii Al'a doðru iteceði gorusundeyim
Pekala bu olabilir ama demirçelik sektörü sýkýntýlý. Genel olarak TR sanayi sektörü çok sýkýntýlý, artan faiz ödemeleri ve maliyetler, borç çevirmede zorluk, kredi maliyetinde artýþ, elde edilen karlarýn yarýdan fazlasýnýn finansman maliyetine gitmesi aþýrý deðerli TL, taleplerde düþüþ, AB'deki durgunluk vs sektörü olumsuz etkiliyor. Ukraynadaki savaþ sona ererse doping olur gerçi. Çok fazla atýl kapasite var demirçelikte ve genel sanayi sektöründe. Talep de artmýyor. Mesela EREGL %70 kapasite ile çalýþýyor. Bankalara gelince ben uzun vade bakmýyorum. 6 ayý aþan vadeler TR gibi bir ülke için tam anlamýyla muammadýr. Her þeyin tek adamýn dudaðýndan çýkacak bir kaç kelimeye baðlý olduðu bu ülkede öngörülebilirlik vade uzadýkça çok hýzlý bir þekilde SIFIRA doðru gider, vadenin karesi ile ters orantýlýdýr. TR nin entropisi kendine özgüdür ve farklý hareket eder. +1 olan korelasyon bir bakmýþsýn - 1 olmuþ, Aðustos baþýndan bu yana çoðu zaman BÝST'te bunu yaþayýp duruyoruz.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri