Sayfa 638/736 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 5,097 - 5,104 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    x'te ki çakallar 30 a katladığın paranı 30 da 1 e indirirler asıl yabancı forumlardan tavsiye edebileceklerini buraya yaz ki bizler de faydalanalım.
    Yabancı forum listesi uzun. Zamanla paylaşırım.

Benim yaptığım forumlara google'da aramalarla girmek. Daha iyi.

Ne yaptığımı sormuşsunuz:

Ben borsacı değilim. Emlak GYO için yurtdışı borsalardayım. Borsa kumardır benim için. Borsayı emlak almak gibi kullanıyorum.

Emlak GYO için yaptığım şu:

P/D değeri çok düşük hisseler alıyorum. Emlak hissesi. Yani 5'te biri fiyata ev almak gibi. Piyasa defter değerinin yanı sıra Borç değerine de bakıyorum. Borcu az mı diye. Yani az borçlu konutu az fiyata almak gibi. Geçmiş yıllarda çok kar ettim. Geçen ay aldığım REIT hisseleri %15 arttı. Geçmişte parayı katladım.

Mantığım şu: Borsa iflas ederse ellerindek gayrimenkulleri satar kat be kat fazlasını karşılar.

Ben GYO alıyorum. Sadece kira veren. Bir tanesinin P/D'si 0,20 yani beşte bir fiyatına aldım. Temettüsü %11 ve her üç ayda bir ödüyor. Borcu düşük.

Örnek vermek gerekirse: Facebook hissesinin fiyatını neler belirliyor? Piyasa yapıcılar. Yok facebook'un geleceği var vesaire. Hayaller. Elde %10 gerçek değer var, ödediğinizin %90'ı balon. REIT hisselerinde taşı ile toprağı ile beşte biri fiyata alıyorsunuz. Emlağı ucuza almak gibi. Somut bir değer var.

Bu yöntemle iyi kazandım. Basit gelebilir ancak dedikleri gibi: KISS (Keep it simple stupid).

İkinci amiral gemim litigation funding. Düşük riskle yılda %20 - %40 kazanıyorsunuz. Ne borsa ile ilgili ne de forex piyasaları. Hukuk işi ve mükemmel. Çok bilinmiyor. Hiç bir piyasa ile alakası yok.

Son yatırımım: Forex'te bir açıktan faydalanan bir sistem. Correlation gibi ancak biraz daha farklı. 5 yıllık geçmişi canlı olarak yayınlanıyor. İncelemek için mql5.com sitesine girebilirsiniz. Yılda %50- %150 kazandırıyor. Düşük drawdown.

Fırsat olursa forum listesini copy paste yapar paylaşırım.

Bilgi vermek amacıyla söylüyorum, 30 yıldır uluslararası piyasalarda işlem yapıyorum. Türkiye ile fazla işim yok ve kat be kat iyi. Türkçe 1 kaynak varsa İngilizce 1.000 kaynak var. Ayrıca her türlü piyasa, işlem ve teknik var.

Teşekkürler!...
    Son düzenleme : sathyz; 19-11-2024 saat: 18:56.

2. Bir paylaşmak istediğim de "prop firm" .

1.000 dolar yatırıyorsunuz ve 250.000 dolarlık para yönetiyorsunuz. Tek sıkıntısı en fazla 10% DD'ye izin var. En iyilerinden bir tanesi: ftmo.com .. Güvenilir başka firmalar da var. Yatırdığınız paranın 250 katını yönetiyorsunuz. O işe de girdim.
    Son düzenleme : sathyz; 19-11-2024 saat: 19:53.

3. sathyz hocam sizde baya bir cevher varmış.
    Bence ayrı bir başlık açıp(Alternatif yatırım araçları gibi bir başlık olabilir) orada bunları paylaşırsanız hem bizim ufkumuz açılır,hem de siz dua alırsınız.
    Belki konular hakkında başka bilgi sahibi kişiler de vardır onlar da katkıda bulunur.

Mesela litigation funding'i biraz araştırdım, çok nish bir piyasa gibi geldi bana.

4. Talking

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    sathyz hocam sizde baya bir cevher varmış.
    Bence ayrı bir başlık açıp(Alternatif yatırım araçları gibi bir başlık olabilir) orada bunları paylaşırsanız hem bizim ufkumuz açılır,hem de siz dua alırsınız.
    Belki konular hakkında başka bilgi sahibi kişiler de vardır onlar da katkıda bulunur.

Mesela litigation funding'i biraz araştırdım, çok nish bir piyasa gibi geldi bana.
    Teşekkür ederim onurlandırdığınız için Sn. Yuji.

Güvenilir firmalarla çalışın. Zaten sizler herşeyi dikkatli yaparsınız.

Desteğiniz için çok teşekkürler ancak dediğim gibi sizlerin yanında bunak gibiyim. Forumu aktif olarak çok kullanmıyorum kişisel sebeplerden ötürü. Sizin bir ara kaybolmanız gibi.

Dilerseniz siz bir topik açabilirsiniz. Forumda bir arkadaş paylaşmıştı dersiniz yazdığımı paylaşırsınız. Open source - kimsenin malı değil. Herkes katkıda bulunur.

Belki lekelemek isteyen de olabilir, ona da dikkat edin. ABD'de ev almakla yerli ve milli olmamakla gibi linç yemiştim hafif. Evi güvenilir bir biçimde sattım.

5. PPF ler geldi forum sizlere ömür.

6. son 5 haftalık fonlara para giriş çıkışı

7. Son 3 ayın PPF ve Hsyf fon büyüklük akışı.

8. Alttaki grafik Yıl başından bu yana haftalık olarak HSYF lere para girişi ve XU100 kıyaslaması.

Sayfa 638/736 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •