--TAYGETA halka arz edilebilir mi?...zaten borsada iþlem görüyor (ülker olarak)...
--TAYGETA halka arz edilebilir mi?...zaten borsada iþlem görüyor (ülker olarak)...
Doðru kelimeleri aratýnca bak ne çýktý?
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/di...-holding-kurdu
Þu anda birçok yatýrýmcý Türkiye'ye yatýrým yapmak istiyor. Sermaye giriþi bekleniyor. Belki pladis'e, Godiva'ya deðil buradaki bir þirkete yatýrým yapmak ister. Biz Türkiye'nin riskiyle dünyanýn riskini bu ayrýþmayla hedge ediyoruz. Düþünün, bir yerde riyal, diðer yerde pound, baþka yerde euro kazanýyoruz. Dünyadaki enflasyon da devalüasyon da global þirketleri etkileyebilir. Hepsi ayný çatýda olmasýn, yerel ile uluslararasý operasyonlarý ayýralým istedik.
Yýldýz Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Baþkaný Murat Ülker ile konuþtum. Ýþin felsefesini þöyle anlatýyor: "Yerel ve uluslararasý pazarlarýn kendine has özellikleri var. O nedenle farklý iþ stratejileri gerektiriyor. Ayrýca farklý coðrafyalarda iþ yaptýðýmýz için riski daha iyi yönetebiliriz. Uluslararasý operasyonlarýn da dahil olduðu atýþtýrmalýk yani odak iþlerimizin ayrý bir holding þirketi olmasý yerel operasyonlarýn döviz riskinden korunmasýný saðlar. Þu anda dýþ yatýrýmcý getirme planýmýz yok.
Ama gelecekte bunu yapmanýn bazý (finansman, halka açýlma, stratejik ortaklýk gibi) avantajlarý olabilir. Ayrý holding þirketleri, iþin tamamýna deðil, yerel veya uluslararasý operasyonlara daha odaklý yatýrým yapýlmasýna olanak tanýr."
Yer Ýmleri