Sayfa 2299/2491 İlkİlk ... 1299179921992249228922972298229923002301230923492399 ... SonSon
Arama sonucu : 19921 madde; 18,385 - 18,392 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Üstad direk bu şekilde bir veriyi gösteren bir link bilmiyorum.
    Kendi databese im var oradan Fonları analiz ediyorum.

Alttaki veri 20/11/2024 tarihli fonların büyüklüklerini gösteriyor. (Rakamlar milyon)

Tefasta tarihsel veriler sekmesinden (alttaki linkten) indirip Serbest fon büyüklüğünü ve içindeki Doviz kırılımını görebilirsiniz.

https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx

Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Ustad selam

Bunu fon sayfasina yazdim ama sanirim dogrusu sana danismak.
    Serbest fonlarda 2.1 Trilyon TL para var.
    Bu paranın %65 i serbest döviz fonlarında.
    Bu paranın %10 u DAS ve PAL da.
    Biz PPF peşinde koşarken onlar neyi görüyor da bütün sermaye parayı neredeyse Doviz tarafında tutuyorlar.
    DAS ve PAL Fonları, tasarrufları USD cinsinden ağırlıklı olarak, kısa vadeli repo, kısa vadeli mevduat benzeri ürünlere ve kısa vadeli eurobondlarla değerlendiren,likiditesi yüksek döviz cinsi enstrümanlara yatırım yapan fonlar.

Dolar cinsinden getiri sunan eurobond,altın,yabancı hisse senetleri için ayrı ayrı fonların olması dışında;bunların hepsi döviz cinsinden getiri sundukları için,belirli bir ağırlıklandırma ile hepsini birden içeren döviz fonları da var.Kastedilen bütün bunların tamamı muhtemelen.
    Ama şu anda TL PPF ları döviz cinsinden hepsinden daha yüksek getiri sunuyor,ama zamana bağlı olarak tabii ki farklı riskler var ve getiriler ileride ters yönlerde ilerleyebilirler.

3. 20 Kasım itibarıyla döviz cinsi Serbest Fonlarda bulunan toplam tutar 1.39 trilyon TL’ye ulaşmış durumda. Bu fonların 1 Eylül’den itibaren ağırlıklı ortalama getirisi yalnızca %1.77. Aynı dönemde tüm PPF’lerin getirisi yaklaşık %10 civarındaydı.

Dikkat çekici bir durum şu ki, sadece bu fonlarda tutulan para miktarı, PPF’lerdeki toplam parayı bile aşıyor.

Bu kadar büyük bir tutarın döviz cinsi Serbest Fonlarda bu şekilde değerlendirilmesi anlamlı görünmüyor. Eğer bankalar, müşterilerinin paralarını bu fonlarda kendileri yönetebiliyorsa, bu durum zorunlu karşılık ayırmaktan kaçınmak için bir yöntem olabilir. Ancak yönetmiyorlarsa, bu kadar büyük bir sermayenin sistemde ve süreçte yeterli güven olmadığına işaret ettiğini düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    20 Kasım itibarıyla döviz cinsi Serbest Fonlarda bulunan toplam tutar 1.39 trilyon TL’ye ulaşmış durumda. Bu fonların 1 Eylül’den itibaren ağırlıklı ortalama getirisi yalnızca %1.77. Aynı dönemde tüm PPF’lerin getirisi yaklaşık %10 civarındaydı.

Dikkat çekici bir durum şu ki, sadece bu fonlarda tutulan para miktarı, PPF’lerdeki toplam parayı bile aşıyor.

Bu kadar büyük bir tutarın döviz cinsi Serbest Fonlarda bu şekilde değerlendirilmesi anlamlı görünmüyor. Eğer bankalar, müşterilerinin paralarını bu fonlarda kendileri yönetebiliyorsa, bu durum zorunlu karşılık ayırmaktan kaçınmak için bir yöntem olabilir. Ancak yönetmiyorlarsa, bu kadar büyük bir sermayenin sistemde ve süreçte yeterli güven olmadığına işaret ettiğini düşünüyorum.
    Fonlar portföy yönetim şirketleri adına takas bankta saklanıyorlar. İçeriğinde eurobond, devlet tahvili, özel sektör tahvilleri falan var. Bunları alırken de döviz ile alıyorlar. Bu durumda bunlarında MB de karşılığı olması gerekmez mi?
    bence karşılıktan kaçmak düşüncesinden ziyade döviz mevduata verilen faizin düşük olması nedeniyle döviz yatırımcısı serbest fona geçti. Bende kendi dövizimin bir kısmını serbest fonda tutuyorum uzun zamandır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

https://www.cnbc.com/quotes/EUR=

EUR/USD paritesi bugün euro bölgesinde kötü gelen PMI verileriyle saat 12:00'de stoploss'ların çalışmasıyla kısa süreli 1.0335'i görmüş.Bugün epeyce ana parasını sıfırlayan olmuştur..

https://www.investing.com/currencies/eur-usd
    Son düzenleme : deniz43; 22-11-2024 saat: 19:04.

Kim ne derse desin , ülke ekonomi yönetimi döviz işi yönetimi konusunda çok iyi iş çıkardı . (zerre güvenmem ne bu yönetime , ne ekonomi yönetimine . Güzelleme yapmıyorum iktidara)
    Bir çok konuda çuvallamasına rağmen , 60-70 milyar dolar eksi rezervleri az çok bir düzene koydu. Uzun, çok uzun zaman önce çuvallamasını beklerdim şahsen (ödemeler krizi açısından)
    Yukarıda sn.Xer in soruları çok yerinde bence . İnsanların , çok uzun zamandır döviz getirisinin , dövize endeksli fonların getirilerinin artık zavallı diye nitelendirebileceğimiz bir getiriye sahip olmasına rağmen hala dövize endeksli fonlarda paralarını ağırlıklı olarak bağlamasının rasyonelliği sorgulanmalı mı , yoksa gerçekten bir bildikleri mi var ?
    Sanırım hükümet , KKM nin belli bi seviyenin altına gelmesini bekliyor olabilir dövizi salmak için .
    Algı işini iyi yapıyorlar gerçekten. Son günlerde , piyasa 50 dolarlık sahte banknotlardan geçilmiyor bilgisi veriliyor sürekli. Çok istisnai durumlar mı , yoksa gerçekten doğru mu , milleti dolar biriktirmekten ve özellikle de sistem dışı tutmaktan korkutmakmıdır amacları bilemiyorum.

https://edition.cnn.com/2024/11/22/p...=1732317722266

Trump names billionaire Scott Bessent as Treasury secretary pick

https://www.ekonomim.com/ekonomi/alt...-haberi-781645

TÜİD Başkanı Mustafa Kamar, "Cari açık ihracatçılardan dolayı arttı deniyor ama biz almıyoruz, Merkez Bankası alıyor. Bu yıl da bu alım devam ediyor" dedi. Kamar, kotanın kalkmasını ve TCMB ithalatının ayrı tutulmasını istedi.

-Takı Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (TÜİD) Başkanı Mustafa Kamar, 12 ton kota uygulamasına yol açan cari açığın nedeni mücevherat sektörü olmamasına rağmen bedeli sektörün ödeqdiğine dikkat çekti.
    - 2022'de 19 milyar dolarlık toplam altın ithalatının 8 milyar dolarlık kısmını, 2023'te ise 29 milyar dolarlık ithalatın 10 milyar dolarlık kısmını Merkez Bankası gerçekleştirdi. Cari açık ihracatçılardan dolayı arttı deniyor ama biz almıyoruz, Merkez Bankası alıyor. Bu yıl da bu alım devam ediyor. Altın Borsası'ndan geçen altın ithalatı miktarı 90 ton ama TÜİK 160 ton diyor. Farkı yine Merkez Bankası almış.

-Kota uygulaması nedeniyle özellikle KOBİ ölçeğindeki firmalarımız mağduriyet yaşıyor. Sektöre kulak vermeden, aceleyle getirilen kota uygulamasıyla sayıları 10- 15'i geçmeyen firmaya servet transferi başladı.Bugün Bulgaristan'dan bir kg altını 85 bin dolara alın buraya getirin 89 bin dolara satın Kapalıçarşı'da.

-Süreçte çok fazla imtiyazlı firmanın çıktığını anlatan Mustafa Kamar, "Bunlar altın ithalatından hayal edemeyecekleri para kazandı. Sektör dışından gelen 30-40 ihracatçı çıktı" dedi. Üretici 5-6 bin KOBİ olduğunu, 100-200 firma dışındakilerin sıkıntıda olduğunu anlatan Kamar, taleplerini şöyle sıraladı:

Malum kişilere "servet transferi" nasıl yapılıyor,yukarıda bunun örneklerinden biri verilmiş.Bunlar da fiyatına bakmadan sınırsız para harcayarak,tüketim yaparak enflasyonu ateşliyor.Diğer yandan da açlık sınırının altında hayatta kalmaya çalışan ücretli çalışanların daha da tüketimlerini kısmak için ücretleri reel olarak düşürülüyor.Böyle enflasyon düşmez...
    Son düzenleme : deniz43; 23-11-2024 saat: 08:33.

Sayfa 2299/2491 İlkİlk ... 1299179921992249228922972298229923002301230923492399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •