Sayfa 64/164 İlkİlk ... 1454626364656674114 ... SonSon
Arama sonucu : 1306 madde; 505 - 512 arası.

Konu: Xu030 endeks

1. elon musk tvitiyle bizdeki f-35 lobisi tarihin çöp tenekesinde yerini almış oldu -ahhh o s-400'ler alma gafletinde bulunmasaydık, şu güzelim f-35 almış olacaktık, bak şimdi bütün türk uçaklarını 30 saniyede indirecek yunanlılar f-35' leriyle, hemen geri yollayalım şu s-400'leri, hiç açmayalım kapaklarını zinhar, yerin bin kat altına gömelim belki o zaman amerikalılar insafa gelir bize f-35 verir..lanet olsun sizin aldığınız füzeye de yöneteceğiniz ülkeye de vs vs .. f-35'ler hakkındaki bu propaganda dönemi geride kalmış gibi, artık realite konuşulabilir- şu an için f-35 göreve hazırlık oranı %29 imiş mesela, yani 20 uçağın var hadi desen en fazla 5-6 tanesi havalanabiliyor.. her uçuşta pentagondan password isteme mecburiyeti de kullanıcı ülkeleri şimdiden bezdirmiş, üstüne elon musk gömdü projeyi- us air force 2.500 tane alacaktı bu f-35 'lerden

amerikan tarafı s-400 alakalı çekincelerini kaldırmış, isterseniz size verelim 40 tane f-35 hemen teslim demişler, ödediğiniz kaporayı da mahsup edelim demişler, biz üretim programında verilmiş işlerin de geri verilmesini talep etmişiz- orijinal anlaşmada yer alan 9-10 milyar dolarlık üretim ekosistemini

bu arada f-16 modernizasyonu için bu sene vardığmız anlaşmayı da iptal etmişiz, aylardır amerikalıları size 21 milyar dolarlık iş vericez diye oyalamış bizimkiler meğer, şimdi iptal ederken "bu işi tusaş 6 milyar dolara yapacak, thank you" demiş savunma bakanı.. pentagoncu lobiyle alay ediyo gibime geldi

iş sulha vardığına göre, türk-amerikan askeri ilişkilerindeki diğer pürüzler de temizlenecek demektir, caatsa yaptırımları kalkacak demektir.. bi süredir seyretmiyorum ama pandemi ve sonrası hep seyrederdim, mehmet aşçıoğlu ne zaman aselsan sorsalar, derdi ki- caatsa yaptırımları kalktığı zaman asels de kalkar.. bakalım mehmet haklı çıkmış olacak mı ? o sıralar da 60 TL falan işlem görüyordu, 2 dolar kırarsa 2.80 hedefler 1-2 ay içinde dolar bazlı %40 upside, aslında 9 milyar dolara asels olmaz, global peers analizi en az 25-30 milyar piyasa değeri olmalı diyor.. helal olsun mehmet der miyiz ??
    Son düzenleme : Ozan Erol; 27-11-2024 saat: 01:36.

2.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Birde bu haberlerinden sonra YKB Katarlılara satıldı haberi düşerse var ya -var ya.....Tokatlı kardeşim forumu terk etsin..

YTD
    eyvah tokatlı short mu yakalandı ? 100 puanla kurtulur bence açılışta panik yaparsa, ki böyle terse kalmalarda hemen panik yapmak elzemdir

ama yapı kredi katarlılara değil de abudabililere satılacaktı diye hatırlıyorum, emirlikler .. tabii olursa ykbnk büyük hikaye, mayısta telaffuz ettikleri hisse fiyatı 60 TL falandı, şimdi şöyle bi nüans var, bu bir hedef fiyat değil, çünkü çoğunluk hisse satışında çağrı olur, çağrı olacaksa satın alan borsa hisse fiyatını daha yukarı çeker ki, çağrıya mal gelmesin halka açık kısımdan.. yani satış hikayesi büyük beklenti

gelen parayla tcell alıyor koç grubu, onu teknoloji devi yapacak, belki kozal da alır, yüzlerce ruhsat var kozalda, belki bi yerlerde büyük cevherler vardır, koç şirketi olursa hepsini çıkartır, ekonomiye katkı sağlar

Elon Musk demokrasinin önde giden ülkesi diye hayranlık duyulan İngiltere'yi zalim bir polis devleti olmakla damgalamış....
    https://x.com/elonmusk/status/1860731348962750677

4.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    elon musk tvitiyle bizdeki f-35 lobisi tarihin çöp tenekesinde yerini almış oldu
    Meanwhile, some idiots are still building manned fighter jets like the F-35.

The F-35 design was broken at the requirements level, because it was required to be too many things to too many people.

This made it an expensive & complex jack of all trades, master of none. Success was never in the set of possible outcomes.

And manned fighter jets are obsolete in the age of drones anyway. Will just get pilots killed.

Bunlar ilgili tweetler. F35 le ilgili gereksinimleri eleştiriyor. Pahalı ve kompleks oldu çok özellik var ama hiç birinde master değil diyor.

F35 özelinde örneklemiş olsa da adam burda baya baya insanlı savaş uçağı geliştirmeyi eleştiriyor. Eski iş diyor. Pilot öldürmekten başka bir işe yaramaz bu insanlı savaş uçakları deyip noktayı koyuyor.

Açık konuşmak gerekirse bana göre bunların Trol tweetler olduğu ortada.

Desteklediği siyasetçi seçim kazanınca uzmanı olduğu olmadığı her konuda sallıyor.

İngiltereye de sallıyor yarın öbür gün Çine de sallar. falan filan.

5.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    [I]

Bunlar ilgili tweetler. F35 le ilgili gereksinimleri eleştiriyor. Pahalı ve kompleks oldu çok özellik var ama hiç birinde master değil diyor.

F35 özelinde örneklemiş olsa da adam burda baya baya insanlı savaş uçağı geliştirmeyi eleştiriyor. Eski iş diyor. Pilot öldürmekten başka bir işe yaramaz bu insanlı savaş uçakları deyip noktayı koyuyor.

Açık konuşmak gerekirse bana göre bunların Trol tweetler olduğu ortada.

Desteklediği siyasetçi seçim kazanınca uzmanı olduğu olmadığı her konuda sallıyor.

İngiltereye de sallıyor yarın öbür gün Çine de sallar. falan filan.
    elon musk- spacex starlink gibi şirketlerin kurucusu, spacex launcher seyreden var mı bilmiyorum, çığır açıcı bi olaydı, elon musk havacılıktan anlamadığını söylemek ne demeye gelir bilemedim .. mesela ambassador namık tan da görüş belirtmiş, hangisi daha çok anlıyordur havacılık işlerinden takdirine bırakıyorum

https://twitter.com/NamikTan/status/1861484209556333037

Bu emsalsiz (!) saray koalisyonu olmasa; Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya hava kuvvetlerini F-35’lerle donatırken, üstelik işin başında 10 ülkeden oluşan üretim zincirinin üyesiyken, gidip 2.5 milyar dolar verip Rusya’dan S-400 alarak kendimizi adeta zorla F-35 programından attıramazdık

F-16 alımı ve modernizasyonu ile Eurofighter alımı için kapı kapı dolaşmak zorunda bırakılmaz, hava savunma sistemsiz kalmaz, TCG Anadolu’yu uçaksız bırakmazdık

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    elon musk- spacex starlink gibi şirketlerin kurucusu, spacex launcher seyreden var mı bilmiyorum, çığır açıcı bi olaydı, elon musk havacılıktan anlamadığını söylemek ne demeye gelir bilemedim .. mesela ambassador namık tan da görüş belirtmiş, hangisi daha çok anlıyordur havacılık işlerinden takdirine bırakıyorum

https://twitter.com/NamikTan/status/1861484209556333037

Bu emsalsiz (!) saray koalisyonu olmasa; Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya hava kuvvetlerini F-35’lerle donatırken, üstelik işin başında 10 ülkeden oluşan üretim zincirinin üyesiyken, gidip 2.5 milyar dolar verip Rusya’dan S-400 alarak kendimizi adeta zorla F-35 programından attıramazdık

F-16 alımı ve modernizasyonu ile Eurofighter alımı için kapı kapı dolaşmak zorunda bırakılmaz, hava savunma sistemsiz kalmaz, TCG Anadolu’yu uçaksız bırakmazdık
    Namık Tan 'ı tanımıyorum.

Musk tvitinde insanlı savaş uçaklarıyla (F35 vurgusuyla) uğraşanlara açık açık sallıyor.

Altında da drone videoları paylaşıyor. paylaştığı drone videosu da öyle siha iha gibi donanımlı gelişmiş iha falan da değil.

Baya bildiğin drone.

Bunu ciddiye almak isteyen buyurup alabilir.

Ben bunun trol tveet olduğunu düşünüyorum.

Suriye’de çatışmalar başladı....
    Muhalif grupların Halep’e girmek üzere olduğu söyleniyor. Çatışmaların yayıldığı iddiaları var....

Trump’un verimlilikten sorumlu birimin başına atadığı Elon Musk, cumhuriyetçi senatör Rick Scott’un saatlerin yaz saatinde sabitlenmesinin gerektiğini belirttiği tivitini alıntılayıp ona destek vermiş....

Sayfa 64/164 İlkİlk ... 1454626364656674114 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •