Sayfa 439/659 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon
Arama sonucu : 5271 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
     Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Türkiye deki borsa maalesef uzun vade ye müsait değil.
    Orta vadeye müsait. O da maharet ve para ister.
    Bir ayağı ortağı vs si dışarıda olan şirketler hariç.
    O da bir elin parmağını geçmez.
    Hiç birbirinizi kırmayın.
    Nasip kısmet işi.
    Emlak inşaat işini tasfiye ettikten sonra -sadece arsaları tutuyoruz- inşaat emlak sektörü zora girdi.
    Kar devam eder mi sektörde evet takep olur mu evet döngüsel mi evet ama eskisi gibi inşaat yapmak veya ticaret yapmak çok çok zor.
    İş hayatında güven fevkalede sarsıldı.Herkes itibarını 3 paraya harcar konuma geldi.
    Koç lar yarın her şeyi satıyoruz derse de şaşırmam satıp batarya işine teknoloji işine girerlerse de şaşırmam otel sağlık işini yurt dısına büyütüp halka arz ederlerse de şaşırmam.
    Yabancı ortak alırlarsa bankaya ona da şaşırmam.
    Geçmiş 100 yılda örneğini görmediğimiz bir noktaya evriliyoruz iş yapış şeklinde.
    Benim uzak bakış açım da bu.
    Temettüleri birkaç şirkete pozisyon açtım.
    Bist macerası bu şekilde yola devam.
    Çok kafam bozulursa abd ye taşır endeks fonlarından sepet yapar.Gerisine bakmam.
    (O en son ihtimal.)

Ytd.
    Tam aksi....tam yeri burası
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Tam aksi....tam yeri burası
    Temettüleri iki şirkete daha gömdüm.
    O da koçlardan geçmişte de tuttuğum şirketlerdendi.
    Dediğim gibi abi kafam atarsa ya da coğrafi farklılık istersem yurt dısını düşünürüm.
    Yoksa aynı kanaatteyim çekincem yok.
    Ama kişinin gelir akılı yatırım çeşitliliği ihtiyac beklentileri vs si de etkili ya onun için herkes kendi planını yapacak.
    İlk borsaya konulan parayı dolar bazlı kat be kat alan kişiyle az az yatırım yapan biri bakış açısı beklentisi farklı oluyor.
    Ya da servetin ne kadarını bist e yatırdıgı ile alakalı durumlar hepsi etkili…
    Ytd syg

3. @uzunvade87 Senin kulağın deliktir belki bi bilgin vardır.

Koçların bu Marmaris Altınyunus #MAALT oteli ve hissesi hakkında bi fikrin var mı? Forumda yıllardır o hisseyi ısrarla taşıyan tipler var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
     Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Temettüleri iki şirkete daha gömdüm.
    O da koçlardan geçmişte de tuttuğum şirketlerdendi.
    Dediğim gibi abi kafam atarsa ya da coğrafi farklılık istersem yurt dısını düşünürüm.
    Yoksa aynı kanaatteyim çekincem yok.
    Ama kişinin gelir akılı yatırım çeşitliliği ihtiyac beklentileri vs si de etkili ya onun için herkes kendi planını yapacak.
    İlk borsaya konulan parayı dolar bazlı kat be kat alan kişiyle az az yatırım yapan biri bakış açısı beklentisi farklı oluyor.
    Ya da servetin ne kadarını bist e yatırdıgı ile alakalı durumlar hepsi etkili…
    Ytd syg
    Dostum bistte hisselerin bir çoğu çöp ve uv yatırıma uygun değil... Bu nednele dopru hisselerde olamk gerekiyor.. Bunu yapabilen için burası cennet.. Ama yapmak kolay değil.....

Yurt dışı vergi olayı kazancın en a z %20 sini götürüyor. Ve yanlış şirkette olursan bir günde sermayenin %60-70 i eriyebilir... Riske gerek yok..

5.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    @uzunvade87 Senin kulağın deliktir belki bi bilgin vardır.

Koçların bu Marmaris Altınyunus #MAALT oteli ve hissesi hakkında bi fikrin var mı? Forumda yıllardır o hisseyi ısrarla taşıyan tipler var.
    Orayı büyütmeye çalışıyorlar.
    İnşaat fln yaptılar.
    Koçların otel ve sağlık işinse büyüteceklerini biliyoruz duyuyoruz.
    Ama globale tasıyıp yabancı ortak alacaklardır diye tahminlerim var ama bu tahmin duyum değil.
    Sağlık alanında yabancıların ortaklık teklifleri de var.
    Ben eğer otelden ziyade sağlık işini yabancı ortak alıp halka açıp avrupa da tesis de açarlarsa ortak olurum yüklü miktarda.

Benim ortak olduğum arkadaşlarla otel işi vardı daha önce bahsetmiştim.Ordan çıktım ben mesela.İtalya işi çıkınca.İlgilenmesi uğraşması zor.
    Ben yatırımcı olsam ama hissede ama bireysel olarak otel işinde olmak istemem.yorucu.
    Hisse bazında da marmaeis altınyunus un değerlemesi borsadaki fiyatını yansıtmıyor.Ama tamamen işleri bitirip nakit akışını kuvvetlendirir diye düşünüyorsa yatırımcı onu bilemem.Belki o umutları vardır.
    Sağlık sektörünü öneririm.
    Orda da koçları bekliyorum ben.
    Ytd syg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,124
    Koç'u şirketlerini değerli yapan sadece sahiplerinin koçlar olması değil. Yabancı ortakları ayrı bir dinamizimde katıyor. İyi yönetilince de uv de doğru bir yatırım oluyor. Bu gözle bakmalı... Yönetim herşeydir.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Dostum bistte hisselerin bir çoğu çöp ve uv yatırıma uygun değil... Bu nednele dopru hisselerde olamk gerekiyor.. Bunu yapabilen için burası cennet.. Ama yapmak kolay değil.....

Yurt dışı vergi olayı kazancın en a z %20 sini götürüyor. Ve yanlış şirkette olursan bir günde sermayenin %60-70 i eriyebilir... Riske gerek yok..
    Katılıyorum dedim ya parayı ne yapacak kişi?
    Burda da hiçbir zaman dandik hisselere yatırım yapmadım orta vade teknik analize bakarak yatırım yaptıklarım hariç.
    Abd ye yatırım yapsam da o parayı uzun süre tutarım zaten ama kişi ben ordan nakit çekeyim ya da temettüsünü getireyim diyorsa zaten o topa girmeye gerek yok.
    Biraz da her şey nasip kısmet…

8. kardeşler,
    insider var mı ..var..
    bedelsiz öncesi o kadar yükselip açıklandığı vakit ve akabindeki düşüşü sıkıntısız olağan bir olay gibi gören arkadaşlar o güzel dünyalarından çıkmasınlar dışarı..dışarısı onlara göre bir yer değil..samimiyetle söylüyorum..
    gönül bağın olabilir,şimdiye kadar güven vermiş olabiliri çok da kazandırmış olabilir tüm bunları bir kenara koy, hissenin adını da X hissesi koy, bedelsizden önceki 1 ay ,bedelsiz açıklandıktan sonraki 10 gün e bir periyot ismi ver,geç o süre zarfındaki takas verilerine ve hangi bankalar arasında dolaşmış bak ondan sonra yorumunu yap..
    güven kaybetti...bu kadar net..
    Oyak ne kadar iyi idi Coşkun Ulusoy döneminde...sonrası?
    ...
    sen de pozisyonunu alacaksın...hala en iyi yatırım borsa....ve tüm kağıtlar neredeyse dibinde..
    koy şapkanı önüne,
    gir bilançolara,yatırımcı sunumlarına..

Sayfa 439/659 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •