Sayfa 52/298 İlkİlk ... 242505152535462102152 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 409 - 416 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu arada BİST entropisi benim ampirik hesabıma göre 1000 in altına indi. Benim skalama göre 2000 in üzeri riskli bölge, 1000 in altı olumlu, 3000 in üzeri ise arkana bakmadan kaç bölgesi. Daha da inecek gibi gözüküyor. Bitcoin fiyatının 100 bin doları aşması dolaylı yoldan BİST için de olumludur, bu gelişme yerel entropiyi daha da aşağı itiyor. Coinlere gelen alım dalgası "risk on" modunun daha da kuvvetlenerek devam ettiğini gösteriyor. Zaten yatırıma uygun olmayan şirketlerin tahvillerinin spreadleri taban yapmış durumda, bu da risk iştahının çok yüksek olduğuna işaret ediyor.
    Sayın TH, şu BIST entropisi kavramınızı ve nasıl formule ettiğinizi biraz izah edebilir misiniz?
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Bir an önce emeklilik yaşı 65 e çıkarılmalı. Emeklilik için gerekli hizmet süresi de 35 yıl olmalı. Aksi halde mevcut sistem sürdürülemez.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bendeki doneler farklı mesela 2024 GSMH sı 1.4 trilyon dolar.
    Son 4 çeyreği topladım. 1,26 trilyon dolar yaptı (yuvarlak)

"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Sayın TH, şu BIST entropisi kavramınızı ve nasıl formule ettiğinizi biraz izah edebilir misiniz?
    Bu kavram istatistiksel Z skorunun (Altman Z skoru değil) çağdaş versiyonudur. Kesin bir formulü yoktur, ampiriktir. Z skoru benim ihtiyaçlarıma tam cevap veremiyor çünkü standart sapma ile çok yakından alakalı. Öte yandan entropi çok kapsamlıdır, pek çok faktörü içinde barındırır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Standart sapmalar, iş borsaya gelince yanıltıcı olur çünkü klasik çan eğrisi borsada geçersizdir. 3 standart sapmaya ulaştık, artık binde 2 lik dilimdeyiz diye düşünüp ona göre strateji geliştirenler ters köşe olur borsada.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bir an önce emeklilik yaşı 65 e çıkarılmalı. Emeklilik için gerekli hizmet süresi de 35 yıl olmalı. Aksi halde mevcut sistem sürdürülemez.
    Tam tersini düşünüyorum sn. TH

Emeklilik ve sosyal güvenlik sistemimizin ponziye dönüştüğünü görebiliriz.
    Bu durumda eski mudilerin ödemelerinin aksamaması için sisteme, emekli olmak için toplu ödeme yapacak yeni adaylar kazandırmak kısa vadeli siyasetçi çıkarları açısından daha gerçekçi olacaktır. TL her sene %50 değer kaybederse maaşların bütçede yükü de azalmış olur.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Gerçeği söylemek gerekirse, enflasyon muhasebesi uygulanırsa bankaların karları kabaca %50 düşer.
    Sanayi şirketlerinde enflasyon muhasebesinin etkili olmasını anlıyorum, maddi duran varlıklar ve stokların yeniden değerlemesiyle ortaya çıkacak farklar ile bu farkla dayalı ek vergi yükümlülükleri önemli olabilir ama bankalar zaten parasal varlık ve yükümlülüklere sahip değil mi? Ayrıca enflasyon muhasebesini ertelemek etkilerini de erteler mi? Adamlar var olmayan karlar üzerinden temettü dagıtabilecek. Neyse uzmanlar bunları düşünüyordur zaten.

Öte yandan bankalar azalan ve rekabetten etkilenen kredi koşullarında yüksek mevduat faizi ödemeye devam ediyor. Bir süre daha karlılık gerileyecek yorumları görüyorum. Türkiye'de bankacılık sektöründe rekabet fazla.
    Son düzenleme : yelpaze; 06-12-2024 saat: 11:18.

8. Madem konu açıldı, biraz eski balonlardan söz edelim Trendhound usta.

Lale çılgınlığı denen şey son 20 yılda yaşananların yanında ne ki? Dikkatli tarih ve edebiyat okuyucuları 17.yüzyılda Versailles sarayını yaptıran kral 14. Louis'i bilirler. Kendisi peyzaja düşkün soylulardan sadece biriydi ve etrafında ona siyah bir lale soğanı hediye etmek için 500bin$ ödeyebilecek iş adamları vardı. Ama en nadir lale türü bile bu fiyata ulaşmadı. Bugünkü değerlerden 100bin$ civarı seviyeler gözüktü ki; hem bugün hem de 17.yy. da bu paraya Hollanda'da ev sahibi olabilirsiniz, bu konuda en uygun koşulları sunan Avrupa ülkelerinden biri.

100bin$'a Osmanlı padişahının dikkatini çekebileceğiniz bir siyah lale ile aynı fiyata milyonlarcasının trade edilebildiği bitcoin??? İkinci bir siyah lale üretmeniz mümkün değil çünkü tesadüfen ele geçen nadir bir desen ama çatallanma yaparak bitcoinlerin sayısını saniyeler içinde ikiye katlarsınız. Hisseler de farklı değil. 100bin$'lık kaç Sasa portföyü oluşturabilirsiniz? Siz aldıkça sahibi daha fazlasını verir ama bu gerçekler bilindiği halde fiyatları kaç kat yükseldi biliyoruz. Lale çılgınlığında 10-15 katlık yükselişlerin gözükmesi gayet normal çünkü bunların alıcıları hazır. Anormal olan YAN LALELER'in de yükselmesiydi çünkü nadir desenlerden farklı olarak çoğaltılabiliyorlardı. Lale balonu patladıktan sonra nadir türler tekrar zirve fiyatlarına geldi, sıradan olanlar için mümkün olmadı. Bu gün bile Amsterdam çiçek borsası dünyanın en büyüklerinden biri olarak çok değerli türlerin el değiştirdiği konumunu sürdürüyor.

17. Yüzyıl çok eski bir tarih gelebilir ama opsiyon ve future piyasaları dahil şimdi gördüğümüz tüm modern araçlar mevcuttu. Piyasa düzenleyiciler bugünkülerin aldığı tedbirleri alıyordu. Güney denizi balonu vakasında bunu daha iyi görebilirsiniz. Frengiden erken öldüğü için popüler olan bir ressamın sıradan bir tablosu günümüzde milyonlarca dolara el değiştiriyor ve alanlar da toplumun en elit kesimleri. Dayanakları, eserin tek olması ve günün birinde daha pahalıya alabilecek birinin geleceğinden emin olmaları. Teknoloji, bu eserlerin ayırt edilemeyecek kopyalarının yapılmasına müsait olduğu halde...

Sayfa 52/298 İlkİlk ... 242505152535462102152 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •