Sayfa 378/475 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. Kastrat hocam

nedir bu haberlerin içeriği ve öncesinde piyasa etkisi.
    Yurtiçindeki maliyetlenmeler yüksek mı bu kadar ithal edilmeye çalışılmış.
    Bu sebepten mı tonajlar 2024 yılını zayıf geçirdi.
    Şirket politikası veya yapılan kontratlar sebepli mı cam fiyat uygulaması dolar bazlı belki bir fiyat aralığında olmak zorunda mı yoksa bunca fırın boşuna mı ateslenmisti?
    Madem böyle bir durum vardı niye ateslediler? İhracaat tarafını güçlü tutmak amaçlı mı?
    Geçmişte sisecamin anacm ayağı şirketin soda külü tesisi (Mersin'de) olmasina rağmen, Ankara Kazan da Ciner den kül temin etmişti, belki ucuz olduğundan belki yakın olduğundan belki de Mersin soda külü kontratlari sebepli ihracati olmasındandi o dönem.
    Arka durumu bilmiyoruz. Ytd

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    İran menşeli düz cam ithalatına yönelik korunma önlemi uzatma soruşturması başlatıldı
    Ticaret Bakanlığı, İran menşeli düz camların ithalatında uygulanan korunma önlemi süresinin uzatılması için soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

07.12.2024 -
    Bakanlıkça hazırlanan İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yerli üretici tarafından yapılan başvuru sonucu İran menşeli düz camların ithalatına yönelik ön inceleme yapıldı.

İncelemede, başvuru sahibi firmanın bazı ekonomik göstergelerinde iyileşmeler bulunurken İran'dan gerçekleştirilen düz cam ithalatının önce arttığı, sonra azalışa geçtiği tespit edildi. Söz konusu ithalatın yurt içi satış fiyatlarını kırmadığı ancak 2023-2024 yıllarının üç aylık dönemlerinde fiyat kırılması yaşandığı görüldü.

İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, başvuruyla ilgili İran menşeli düz cam ithalatı için yürürlükte bulunan korunma önleminin yerli üretim üzerindeki etkisini araştırmak ve mevcut korunma önleminin süresinin uzatılmasının gerekli olup olmadığını tespit edebilmek amacıyla korunma önlemi uzatma soruşturması açılmasına karar verdi.
    Soruşturma tamamlanıncaya kadar ithalattan kaynaklanabilecek telafisi güç zararların ortaya çıkmasının engellenebilmesi amacıyla, 12 Aralık tarihinden başlamak üzere, 200 gün süreyle uygulanması, anılan önlemin ton başına 36 dolar olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.
    Ytd
    Benim anladigim tr ye cam ithalati yapanlar ton basina 36 dolar vergi verecek😁 ancak 36 dolar ton başına az bir rakam 1 M2 8mm cam yaklasik 20 kg.tr de satış fiyatı 10 dolar olsa tonu 500 dolar.adam 400 dolara ithal etse 36 da verir.ki Çin'den inanılmaz ucuza cam ithal ettiğimizi bilirim sisecamin 1/3 fiyatına.kalitesi tartışılır ama böyle fiyatlar vardı 10 yıl once

Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    Benim anladigim tr ye cam ithalati yapanlar ton basina 36 dolar vergi verecek😁 ancak 36 dolar ton başına az bir rakam 1 M2 8mm cam yaklasik 20 kg.tr de satış fiyatı 10 dolar olsa tonu 500 dolar.adam 400 dolara ithal etse 36 da verir.ki Çin'den inanılmaz ucuza cam ithal ettiğimizi bilirim sisecamin 1/3 fiyatına.kalitesi tartışılır ama böyle fiyatlar vardı 10 yıl once
    Sn moza80

15-16 sene önce masamın üzerine 10mm’lik bir cam yaptırmıştım, hatırlıyorum da iyi bi para ödemiştim.

O zamanlar domates olsun, olsun 1 lira olsun, bu gün domates 100 lira..

Öyle yok 10 dolara (350 liraya) cam; 1 kg hamsi
    alamazsın o parayla😉

Ben satmam!.

Al-sat tur değildir

4.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    Eskiden Çinden diğer yerlere lojistik ucuzdu, ek vergi yoktu. Çin yine ucuza maliyet ediyor tabi.. Bizde gaz yok belki İran bu yüzden uygun.
    Çin Rusya dan ucuz gaz alıyordur biz daha pahalıya geliyordur tüketim miktarı sebepli.
    İpek yolu ile demiryoluna geçiş olduğunda çin daha cazip olacak o zaman ne yapacagiz peki.
    Ucuz işçilik olsa ne olmasa ne? Elektrik ve doğalgaz ve hammadde important.. sonra işgücü. Ytd

5. Beski hc kış olduğu için domates 100 lira değildir, etkendir ama tarımsal olabilir o fiyatların sebebi. çok tuketimci geldi ulkeye, ne ekersen onu bicemiyorsun belki de.. 😕 maalesef.. ytd

6. Geçen bir arkadaş çıtlatalım diye kabak çekirdeği aldı, bu ne dedim bu nasıl kabağın çekirdeği. İranin kabaginin çekirdeğiymis. Başka bir zaman konserve yemişti Arapp konservesiymis. Domates Rusya dan mı geliyor acaba.. tarımsal sanırım. Vay be.. Ytd

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Beski hc kış olduğu için domates 100 lira değildir, etkendir ama tarımsal olabilir o fiyatların sebebi. çok tuketimci geldi ulkeye, ne ekersen onu bicemiyorsun belki de.. 😕 maalesef.. ytd
    Şişe her halükarda enerji maliyetini düşürecek yatırımlar yapmalıdır, o ayrı; Çin’le rekabet etmenin en kestirme yolu da, bence oraya da yatırım yapmaktan geçiyor.

Çin’den 1/3 fiyatına alıncaksa da şişe satmalıdır..

Bu arada geçen 1 kg yeşil elmaya da 60 TL verdim; hadi domates yaz ürünü, elmaya ne demeli?

Al-sat tut değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Şişe her halükarda enerji maliyetini düşürecek yatırımlar yapmalıdır, o ayrı; Çin’le rekabet etmenin en kestirme yolu da, bence oraya da yatırım yapmaktan geçiyor.

Çin’den 1/3 fiyatına alıncaksa da şişe satmalıdır..

Bu arada geçen 1 kg yeşil elmaya da 60 TL verdim; hadi domates yaz ürünü, elmaya ne demeli?

Al-sat tut değildir.
    Tarım var mı diye soru gelir? Niye yok, ormanlar mı yandı? Tarım şirketleri kimde, Hollandalı mı danimarkali mı? Et süt nerede, kedi nerede..
    Çinliler dolanıyor Çin lokantası soruyor geçen gün, canları köpek yemek istemiş. Kazak lokantaci köpek yok at eti var demiş.. hikaye böyle şimdilik.. ytd

Sayfa 378/475 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •