Sayfa 78/298 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. 5 year, bugün PLTR 68.14 dolara kadar indi ama akabinde toparlayıp 72.5 dolara attı kendini. Çok volatil bir kağıt bu. 1.5 ay önce Ekim sonunda 45 doları gördükten sonra 41 dolara %10 luk bir çekilme yaşamış bir kaç günde. Bu sefer 81 dolar ramak kalmışken 2 işgününde 68 aniden çekildi bugün itibariyle ama oradan toparladı. Bu son çekilmenin boyutu %16. Palantir CEO tam 1 ay önce 13-15 Kasımda toplamda 400 milyon dolarlık PLTR satmıştı 63 dolar ortalamayla.

PLTR'de Insider Activity için: https://www.nasdaq.com/market-activi...sider-activity

Palantir CEO Alexander Karp sells shares worth $399 million
    On November 13, Karp sold 1,823,602 shares of Class A Common Stock at an average price of $63.1164, totaling around $115.1 million. This sale was part of a preexisting trading plan under Rule 10b5-1, which allows insiders to set up a predetermined plan to sell stocks. Two days later, on November 15, Karp sold an additional 4,500,000 shares at an average price of $63.1033, amounting to approximately $284 million.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5 year, bugün PLTR 68.14 dolara kadar indi ama akabinde toparlayıp 72.5 dolara attı kendini. Çok volatil bir kağıt bu. 1.5 ay önce Ekim sonunda 45 doları gördükten sonra 41 dolara %10 luk bir çekilme yaşamış bir kaç günde. Bu sefer 81 dolar ramak kalmışken 2 işgününde 68 aniden çekildi bugün itibariyle ama oradan toparladı. Bu son çekilmenin boyutu %16. Palantir CEO tam 1 ay önce 13-15 Kasımda toplamda 400 milyon dolarlık PLTR satmıştı 63 dolar ortalamayla.

PLTR'de Insider Activity için: https://www.nasdaq.com/market-activi...sider-activity

Palantir CEO Alexander Karp sells shares worth $399 million
    On November 13, Karp sold 1,823,602 shares of Class A Common Stock at an average price of $63.1164, totaling around $115.1 million. This sale was part of a preexisting trading plan under Rule 10b5-1, which allows insiders to set up a predetermined plan to sell stocks. Two days later, on November 15, Karp sold an additional 4,500,000 shares at an average price of $63.1033, amounting to approximately $284 million.
    Hocam o yüzden his kaybı oluştu bende ine çıka alıştık :D Ky oranı %50 filandı başlarda şimdi muhtemelen düşmüştür bu kadar satışlarla. Yarın da yeşil olacağını düşünüyorum Nasdaq da iyi gitmişken. Büyüklüğü oranında QQQ'dan hakkını alacak. Ondan sonrası diken üstünde bekleyeceğim iki hafta daha.

Palantir'de çok konuşuluyor bu insider satışları. Satmayan yok gibi. Onu da geçtim geçen bir çalışan tweet attı, biz bu endekslere sokmaya çalışıyoruz ki almak zorunda kalınsın hisse fiyatı artsın diye, sonra sildi tabi Fiyatı kendilerinin de yükseltmek için ellerinden geleni yaptıkları belli ama bu eleştirilmeli mi bilmiyorum. Karp çıktı 30 dolardayken biz on katı olacağız diye demeç verdi. Keşke Ereğli de böyle şeyler yapabilse :D Bizde tam tersi olur. Şimdilik işler yolunda olduğundan piyasa görmezden geliyor. Karp'ın sattıktan sonra bu hisse fiyatı anlamsız diye bir şey diyebileceğini hayal bile edemiyorum.
    Son düzenleme : 5yearplan; 12-12-2024 saat: 00:48.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet aynen.
    Drill baby drill,
    O zaman:
    Ham petrol aşağı
    Altın, dolar, bitcoin, nasdaq, SP500 yukarı
    EURUSD aşağı
    Petrol düşer diye Ereğli'den 1/3 Tüpraş'a kaydırdım biraz ben de, Tüpraş için iyi olmadığı için fiyatı artabilir dedim :D

4. Petrol konusu bu kadar basit değil. 50$/varil fiyatına (enflasyona göre düzeltilmiş) 2008 krizi sırasında da düşmüştük ya da pandemi...
    Talebin aşırı düştüğü bir ortam zaten ekonomide büyük durgunluk demek ve sizlerin borsa hedefleriyle çelişkili değil mi? Bu durgunluk yeterince uzun sürerse petrol ihraç eden ülkeler ve onlardan önce borçlu şirketler yükümlülüklerini yerine getiremez. Tersi durumda ise tehlike daha az; petrol fiyatları talep lokomotifliğinde yükselmişse küresel ekonomi canlıdır. Varil fiyatı aşırı yükselmişse, petrol ithal eden ülkeler sıkıntı çekebilir ancak burada devreye alınabilecek ikinci bir seçenek var; petrol üreten ülkeler iç karışıklıklara ve savaşlara yatkındır. Yüksek petrol gelirlerini nakit olarak vermek yerine silah olarak verirseniz sorun çözülür.

Endüstrinin dengeleri çok önemli. Yatırımlar doğal olarak varil fiyatına odaklı, elektrikli araba beklentileri de piskolojik-olumsuz faktör ve uzun yıllardır sektörde yatırımlar sekteye uğramış olabilir. Kaya gazı gibi yenilikler petrolün direkt alternatifi olarak mı yoksa elektrikli araba örneği gibi, dolaylı yoldan bir etkileyici mi? Petrol talebi düşse dahi arz konusu daha sıkıntılı olarak baskın hale gelebilir. 2008 ve özellikle 2014-2016 krizlerinden sonra sektörde yatırım haberi pek duymaz olduk. Çok kuyu kapandı yada kapasiteler düşürüldü. Rafinaj sektöründe tüm düşük kapasiteli tesisler kapatıldı, Pandemi ve öncesinde devre dışı kalan kapasiteler 2022 sonrası tekrar devreye alındı. Sektörün İrlanda merkezli, en büyük ekipman üreticilerinden biri iflas etti ki küçük şirketlerde durum daha vahimdi. Offshore petrol sondaj sektörünün tamamı ya iflas etti ya da konsolide oldu. Rusya, İran, Irak veya Libya'yı ele alalım; bunlar yıllardır yapmaları gereken yatırımları hatta onarımları bile yapamıyor olabilir. S.Arabistan petrol gelirine dayalı bir kalkınma hamlesi başlattı ve oradan gelen paraya bağımlılığı arttı. ABD ve Kanada çok güçlü olabilir ama sektörün genel dengesi bozulursa ABD ve İngiltere'de petrol fonları olan Arapların paralarını geri çekmelerine kadar gidebilecek, öngörülemez olaylar zincirine şahit olabiliriz. Bu fiyatlardan offshore petrol temini de ekonomik olmayacağından piyasa iyice daralabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Petrol konusu bu kadar basit değil...... Talebin aşırı düştüğü bir ortam zaten ekonomide büyük durgunluk demek ve sizlerin borsa hedefleriyle çelişkili değil mi?.. .
    Hocam iyi güzel söylüyorsun ammavelakin düz hesap yapıyorsun. Mesela ABD günlük ham petrol üretiminin 14 milyon varil gibi tarihi seviyeye ulaştığını, bu üretimin %70 inin de shale (kayagazı) gibi yeni inovasyon kökenli olduğunu atlıyorsun. ABD tek başına dünya ham petrol üretiminin %15 ini karşılıyor artık, net ihracatçı konumuna geldi. Tüketim tarafında ciddi verimlilik artışları söz konusu ki bu da tüketimi per capita düşürüyor. Ama en önemlisi EV lerin içten yanma motorların yerini yavaştan da olsa alacak olması küresel talebi düşürecek. Özetle, dünya eski dünya değil. Arz talep eğrisinin her 2 tarafı da aktif burada. Arapların elinde oyuncak olmuş klasik ham petrol piyasası artık namevcuttur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Petrol düşer diye Ereğli'den 1/3 Tüpraş'a kaydırdım biraz ben de, Tüpraş için iyi olmadığı için fiyatı artabilir dedim :D
    Hayırlı olsun. Bugün ABD'de açıklanan veriler biraz moralleri bozdu. Initial Jobless Claims rakamı beklenenden yüksek geldi. PPI rakamı da beklenenden 10 baz puanı yüksek geldi. FEDin faiz indirimine engel çıkabilir diye piyasa tırstı biraz. ABD Hazinesi ayrıca bugün 30 yıl vadeli tahvil arzı yaptı ama ihale yumuşak geçti ve faizler biraz yukarı gitti yani tahviller satış yedi.

7. UBS demirçelikler için bugün olumsuz bir rapor yayınladı.

https://www.investing.com/news/stock...-rally-3769580

8. Öyle görünüyor ki dünyanın lokomotifi olan.ABD borsaları 2025 in ilk aylarında da pozitif seyrine devam edip prim yapmayı sürdürecekler. Ama yukarı potansiyel bana göre kısıtlı ve %10 gibi. TR'de ise faiz indirim döngüsünün yakında başlayacağı satın alınmaya devam eder ve muhtemelen 2025 in ilk 3 ayı prim yaparız. Ondan sonrası büyük bir soru işareti.

Sayfa 78/298 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •