"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Ekonomi neden düzelmez, düzelemez? Enflasyon neden düşmez? geçici düşse de kalıcı olamaz? olsa bile bu refah halka neden yansımaz?
Çok can alıcı ve hepimizi ilgilendiren sorunlar bunlar, çünkü çok ciddi yapısal sorunlar var, ayrıca içsel ve dışsal o kadar çok sorun ve sorunlu yaklaşım var ki işlerin arada bir tesadüfen düzelmesi, sonrasında bozulmayı daha arttırıyor.
Bir kaç tanesi saymaya çalıyım.
1-) Vergiler inanılmaz yüksek, çünkü verginin vergisi var yine de açık vermemizi engelleyemiyor, Türkiye de üretilen Beko marka bir çamaşır makinası Türkiye de 24.000 TL ye satılırken aynı ürün Almanya da 12.000 TL ye satılabilmekte, burada 1.200.000 TL olan Tofaş Egea marka otomobil, Bulgaristan da 600.000 TL satılabilmektedir, bu örnekler çoğaltılabilir.
2-) Hayvancılık çökmüştür yerli üretim yapılamamaktadır, dönüyoruz dolaşıyoruz Uruguay'dan Brezilya'dan canlı hayvan ithal etmekteyiz. Ortalama 2 dolar civarı ithal ettiğimiz canlı hayvanları toptan 5 dolar civarına üreticiye satılmakta son tüketici ise 20 dolar civarında et yemektedir. Burada inanılmaz ballı kaymaklı bir çark var birileri buradan inanılmaz derecede rant sağlamaktadır.
3-) Buğday ekiyorsun maliyeti kurtarmıyor, mısır ekiyorsun zarar ediyorsun çiftçiye destek verilmediğinden dolayı savaşta ki Ukrayna'dan ithal etmek zorunda kalıyorsun. Traktör, mazot, gübre, işçilik maliyetleri öyle yüksek ki üretim yapmak demek % 100 garantili zarar etmek ile eş değerdir. Ortalama sizin 50 TL'ye yiyebildiğiniz sebze meyve'yi üretici 3-5 TL ye satmakta ve çok ciddi zarar etmektedir.
4-) Eğitim sistemi yaz boz tahtasına dönmüş, bırakın geleceği günümüze yönelik çağdaş bir eğitim düzeyi olmadığından giderek dünyanın gerisine düşmeye devam ediyoruz.
5-) Adalet ve Hukuk sisteminin ne olduğu yorumunu size bırakıyorum ama muhalif belediyelerin yaptıkları güzel projeleri bile oy kaybettirir kaygısı ile bastırmak iyi olan kötü şeyleri bile bozuyor.
6-) Mafya Çetelerinin yedikleri haltları basında her gün görüyor ve okuyoruz.
7-) Diyanet işleri dipsiz kuyu gibi her yıl 6 bakanlıktan daha fazla bütçe harcıyor ve sınırlı olan bütçeyi delik deşik ediyor, bu durum bağış ve gönüllülük esasına dayandırılmalı.
8-) Devlet garantili adrese teslim ihaleler, yollar, köprüler, havalimanları, hastaneler bunların yapılması gerekti ve büyük bir hizmetti ama 1 yapılabilecekken bunların 10 yapılıp yıllarca döviz karşılığı garanti ve ödeme yapılması bütçesinin hayat sıvısını emmektedir.
8-) Enflasyon ve Faiz lobisi o kadar rahat para kazanmaya başladılar ki, kazandıkça daha fazla ekonomiyi bozma eğilimleri oluşmakta ve hep daha fazlasını istemekteler.
Vsvsvs daha neler yazardım da bu kadar yeter, yazarken sıkıldım ama yıllardır bunlara maruz kalıyoruz.
Sözün özü bu rant sistemi değişmedikçe bu ekonomi asla düzelmez....
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Sn Çiftçi doğruda,ama adamlar doğru değilki,siyasal islamı savunup,Atatürke küfür hakaret edip,eşbob görevini yapıyorlar aldıkları talimat doğrultusunda,,bizde devamlı yazıyor 50 senedir bu vatan için çalışıyorum,ama bir bakıyoruz daha beterin beteri geliyor,bu halklan bu kadar,tabiki bir yerde dur denilir boylarının ölçüsünü alırlar kodese kadar yolları gider,ama bizlerde sürünüp dururuz,zaten defolup gitseler şuraya yazıyorum 3 senede ekonomi şaha kalkar.
Sn refaba, ATATÜRK'e laf söylenin beyni yok demektir, varlığını borçlu olduğun insanı inkar eder, sana çizdiği yol haritasının tersini yaparsan iki yakan bir araya gelmez sürüm sürüm sürünürsün, kurunun yanında yaşta yanar.
Bu milletin içinden ve aklından ATATÜRK'ü, tüm emperyalistlerin topu gelse sökemez, bilakis sevgisini, saygısını ve büyüklüğünü daha çok artırır.
ÜLKEMİ bile isteye yaşanmaz yapıyorlar doğa katliamları ayrıca tarım ilaçları ,dna genetiğ değiştirilmiş gıdalar vs.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Suriyenin alınış hikayesi ve planı
Şam Sofrası Napoli Sofrası - Yılmaz Özdil
Suriye'yi Hiç Böyle Dinlemediniz - Yılmaz Özdil
https://www.youtube.com/watch?v=IPOZPuupnY4&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=ULui3rn3_40
Yılmaz Özdil,orta doğudan, iç karışıklık yaşayan aafrikadan ve çeşitli ülkelerden kaçırılan milyar dolarlık hesapları açıklıyor,neredeyse toplamı 1 trilyon dolara yakın...bide bizdeki durumu düşünüyorum,acaba iktidar yıkıldığından ortaya neler saçılacak ,işte ondan ölümüne ülkeyi baskıylan yönetmeye çalışıyorlar !!!
Yer İmleri