Sayfa 347/359 İlkİlk ... 247297337345346347348349357 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. "5 yard yüksekliğindeki engellerden atlamaya çalışmam. Tek hamlede geçebileceğim 5 tane farklı 1 yardlık engel ararım."

Varan Büfe
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Hocam ben de duygularıma yenilmemek için mekanik sistemleri kullanmaya çalışıyorum. Özellikle excel ve makrolar bana çok yardımcı. Ama aklımdakilerin % 95'ini gerekleştirebiliyorum. Geriye kalan % 5'lik duygu beni mahvetmeye yetiyor. Borsada duygularımızı yenemezsek bize bizden başka düşman lazım değil zaten...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    "5 yard yüksekliğindeki engellerden atlamaya çalışmam. Tek hamlede geçebileceğim 5 tane farklı 1 yardlık engel ararım."

Varan Büfe
    Çok iyi anlatılmış bir disiplin örneği...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

4. Çokça kişi başarılı bir yöntem bulma peşinde ancak en az 5 farklı yöntem bile göstersen ilk tepkiler hemen şöyle oluyor : "Para kazanmak bu kadar basit olsa herkes kazanırdı." Aslında kazanan sistemler hep basit olanlardır. Zor olanı bu basit sistemin kazandıracağına inanıp uygulayabilmek. Kazanç sağladığını iddia eden bir sistem karmaşık ise oradan uzak durun. İnsanların basit yöntemlerle kazanamamalarının sebepleri ya o yöntemi küçümseyip hiç uygulamaya almamaları ve daha çok karmaşık şeylere hevesli olmaları ya da buna inansa dahi basit yöntemleri uygulamaya gelince uygulamada disiplini elden bırakıp çuvallamalarıdır.

Hiç bir yöntem beceremiyorsan, en basitinden bir hareketli ortalamayı baz alın ve fiyat onun üstüne çıkarsa alın altına düşerse satın. Fiyat ivmesini kaybetmiş trend tersine dönmüştür, eğer fiyat hareketli ortalamasının altına düşmüşse. Tersinde de düşüş sona ermiş ve yükselme başlamıştır. Mantık basit, yöntem basit ama uygulamaya gelince herkes kaçıyor. Sebep? Düşüşe de çıkışa da insan ilk hamlede i-na-na-mı-yor. Sonrasında da iş işten geçmiş oluyor.

Birisi kalkıp hareketli ortalamaya geç tepki veriyor diye itiraz eder, birisi kalkar "yok ben sadece fiyata odaklanırım" der.. Sonuçta neye odaklanırsan odaklan, istersen hareketli ortalama, heikin ashi ya da bir indikatör kullanma ve sadece fiyata odaklan.. Orada da en dibi ya da en tepeyi bulamayacaksın, hasbelkader bulmuş bile olsan ikna olmayacaksın.. İlla bir kırılım bekleyeceksin, ki o aslında sana daha çok zaman kaybettirecek, daha geç kalacaksın. Hatta kırılıma bile inanmayıp bir de onaya gelsin filan diyeceksin. Sonra tren kalkmış yolu yarılamış hatta yarısını bile geçmiş olduktan sonra trene atlayacaksın.

İnsan kendini kandırmakta oldukça mahir.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Hocam ben de duygularıma yenilmemek için mekanik sistemleri kullanmaya çalışıyorum. Özellikle excel ve makrolar bana çok yardımcı. Ama aklımdakilerin % 95'ini gerekleştirebiliyorum. Geriye kalan % 5'lik duygu beni mahvetmeye yetiyor. Borsada duygularımızı yenemezsek bize bizden başka düşman lazım değil zaten...
    İşte bütün mesele ordaki % 5.. Yoksa bir sürü sistem bulunur kazandıracak.
    Clausewitz

Çokça kişi başarılı bir yöntem bulma peşinde ancak en az 5 farklı yöntem bile göstersen ilk tepkiler hemen şöyle oluyor : "Para kazanmak bu kadar basit olsa herkes kazanırdı." Aslında kazanan sistemler hep basit olanlardır. Zor olanı bu basit sistemin kazandıracağına inanıp uygulayabilmek. Kazanç sağladığını iddia eden bir sistem karmaşık ise oradan uzak durun. İnsanların basit yöntemlerle kazanamamalarının sebepleri ya o yöntemi küçümseyip hiç uygulamaya almamaları ve daha çok karmaşık şeylere hevesli olmaları ya da buna inansa dahi basit yöntemleri uygulamaya gelince uygulamada disiplini elden bırakıp çuvallamalarıdır.

Hiç bir yöntem beceremiyorsan, en basitinden bir hareketli ortalamayı baz alın ve fiyat onun üstüne çıkarsa alın altına düşerse satın. Fiyat ivmesini kaybetmiş trend tersine dönmüştür, eğer fiyat hareketli ortalamasının altına düşmüşse. Tersinde de düşüş sona ermiş ve yükselme başlamıştır. Mantık basit, yöntem basit ama uygulamaya gelince herkes kaçıyor. Sebep? Düşüşe de çıkışa da insan ilk hamlede i-na-na-mı-yor. Sonrasında da iş işten geçmiş oluyor.

Birisi kalkıp hareketli ortalamaya geç tepki veriyor diye itiraz eder, birisi kalkar "yok ben sadece fiyata odaklanırım" der.. Sonuçta neye odaklanırsan odaklan, istersen hareketli ortalama, heikin ashi ya da bir indikatör kullanma ve sadece fiyata odaklan.. Orada da en dibi ya da en tepeyi bulamayacaksın, hasbelkader bulmuş bile olsan ikna olmayacaksın.. İlla bir kırılım bekleyeceksin, ki o aslında sana daha çok zaman kaybettirecek, daha geç kalacaksın. Hatta kırılıma bile inanmayıp bir de onaya gelsin filan diyeceksin. Sonra tren kalkmış yolu yarılamış hatta yarısını bile geçmiş olduktan sonra trene atlayacaksın.

İnsan kendini kandırmakta oldukça mahir.
    Evet hocam o maharetler çokça oluyor

7. Çoğu kişi trading'de başarılı olmak için "iyi bir giriş yeri" bulmak ister. Ama çoğu kişinin kafasında bir "çıkış yeri" yoktur. Sıkıntı da burada başlar. Çıkış yeri sadece kârda otururken ne zaman çıkacağını değil, işler terse giderken de ne zaman çıkacağını önceden belirlemen ve bilmendir.
    Clausewitz

İşte bütün mesele ordaki % 5.. Yoksa bir sürü sistem bulunur kazandıracak.
    Evet gerçekten güzel sistemler var hocam

Söylediğiniz gibi sadece disiplin gerekiyor

Sayfa 347/359 İlkİlk ... 247297337345346347348349357 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •