Sayfa 350/359 İlkİlk ... 250300340348349350351352 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Teorik Eşleşme ve hemen açılışta ortalama % 0,71 zararla tüm pozisyonlar kapatıldı. Bugünkü nasibimiz böyleymiş. FED faiz gününde risk almanın pozitif ya da negatif bir karşılığı mutlaka olacaktı. Belki erken davrandım, belki dönecek, ama kendi adıma sıkıntı yok, kurallarımı en azından böyle bir günde esnetmek istemedim. Geçmiş olsun cümlemize.

Yatırım ve yön tavsiyesi içermez.
    Son düzenleme : deva-i dert; 19-12-2024 saat: 10:22.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Dün kıpkırmızı endekse rağmen alım yaptık. Üstelik FED faiz karar günü riski varken.. Sabah zararına pozisyon kapattık. Bugün de bizim endekste durum dünkünden pek farklı değil kapanış itibariyle. Ama yine de risk alıp eşit ağırlıklı olarak TE'de BIMAS, EREGL, THYAO ve TUPRS alımı yaptık sabah satmak üzere. Bugün pozitif görünen tek şey dün çakılan ABD borsalarının bugün kısmen yeşil olması anlık görüntüde. Avrupa kırmızı... Sonrasında ne olur bilemem.

Sabah ola hayrola.

Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Dün kıpkırmızı endekse rağmen alım yaptık. Üstelik FED faiz karar günü riski varken.. Sabah zararına pozisyon kapattık. Bugün de bizim endekste durum dünkünden pek farklı değil kapanış itibariyle. Ama yine de risk alıp eşit ağırlıklı olarak TE'de BIMAS, EREGL, THYAO ve TUPRS alımı yaptık sabah satmak üzere. Bugün pozitif görünen tek şey dün çakılan ABD borsalarının bugün kısmen yeşil olması anlık görüntüde. Avrupa kırmızı... Sonrasında ne olur bilemem.

Sabah ola hayrola.

Ortalama % 0,12 gibi cüz'i bir kâr ile tüm pozisyonları kapattım açılışta.

Clausewitz

4. TE'de eşit ağırlığa yakın bir oranla BIMAS, EREGL, THYAO, TUPRS alımları yaptım yine. Piyasalar kırmızı, haftaya Avrupa ve ABD tarafında noel tatilleri filan var. Geçmiş 2 yılda bu haftaların ilk günleri BIST'te çok da iyi geçmemiş. Haftaya perşembe TCMB toplantısında politika faizinin ne olacağı konusunda piyasada net bir fikir yok. Ama yine de bir tepki hareketine oynamak için Pazartesi sabahı satmak üzere bir alım yaptım.

Pazartesi ola hayrola.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    TE'de eşit ağırlığa yakın bir oranla BIMAS, EREGL, THYAO, TUPRS alımları yaptım yine. Piyasalar kırmızı, haftaya Avrupa ve ABD tarafında noel tatilleri filan var. Geçmiş 2 yılda bu haftaların ilk günleri BIST'te çok da iyi geçmemiş. Haftaya perşembe TCMB toplantısında politika faizinin ne olacağı konusunda piyasada net bir fikir yok. Ama yine de bir tepki hareketine oynamak için Pazartesi sabahı satmak üzere bir alım yaptım.

Pazartesi ola hayrola.
    Açılışta ortalama % 0,53 kâr ile pozisyonlar kapatıldı.

Clausewitz

6. "Önemli destek ve direnç bölgesi, endeks buralarda zorlanabilir" dediğim kırmızı dikdörtgen bölgeyi geçmeyi başaramadı ve aşağı yönlü harekete başladı. Şimdi de yine başka bir önemli bir destek-direnç bölgesi olan sarı dikdörtgen bölgeyi test etme ihtimali teknik olarak mevcut. Ben senaryolarıma bu ihtimali de dahil ederek hareket ediyorum. Perşembe günü TCMB'den sembolik bile olsa faiz indirimi kararı çıkmazsa bu bölgeyi test edebiliriz.

Çok kısa vadeli olarak da 2 günlük hareketli ortalamanın altında seyrine devam ederek endeks benim açımdan 'sat'/'nakitte kal' pozisyonunu koruyor.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

7. Dün kapanışta THYAO alımı yapmıştım tüm porföy ile, sabah açılışta aldığım fiyatttan geri çıkış yaptım. Fiyat aynı bölgede salınıyor. Endeks de şimdilik yatay pozitif durumunda. Ana gidişata bakınca akşama doğru yatay negatif bölgeye doğru gevşeyebilme ihtimalini daha yüksek görüyorum. Bakalım yanılacak mıyız?

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

8. Fiyat analizi yapan kişilerin gözlerine ilk çarpan şeye göre bir beklenti oluşturmaları yerine benzer zaman dilimlerinde, benzer senaryolarda neler olmuş, tekrar eden bir pattern var mı, kurgularımda bunlar ne kadar etken olmalı, bunları lehime kullanabileceğim ihtimaller nedir kısmını iyi düşünmeleri lazım..

Yılın belli dönemlerinde, ayların belli dilimlerinde tekrar eden fiyat davranışları görülebilir.. Hatta hisse bazlı bile ortalama belli bir zaman aralığında tekrarlar oluşabilir. Bazen aylarca süren günün belli saatlerinde tekrar eden benzer pattern'lar dahi oluşabilir.. Tekrarların devam etme garantisi yok ve ortak fiyat davranışları elbette değişebilir. Ama bu tip tekrar eden pattern'ların devam etme ihtimali kullanılarak bir fırsat yakalanabilir. Tekrar etmemesi durumunda en kötü stop olunup çıkılır.

Ay sonlarında genelde neler oluyor, faiz kararlarının alındığı haftanın hangi günlerinde nasıl bir beklenti içine girmek lazım, bayramlardan önce ve sonra borsada fiyat hareketi genelde nasıl olmuş, yurtdışı borsalarının genelde kapalı olduğu dönemlerde iç piyasadaki durum nasıl şekillenmiş gibi sorulara cevap aranabilir. Başka başka da bir sürü konu incelenebilir. Endeks değişikliklerinde endekse giren ve endeksten çıkan hisselerde genelde nasıl bir fiyat davranışı söz konusu .... vesaire vesaire.. Onlarca farklı soru ve onlarca farklı senaryo incelenebilir bu şekilde.

Borsa genelde uğrunda çekilen emekleri karşılıksız bırakmayan vefalı bir mekanizmadır. Yeter ki ondan ondan ne istediğinizi iyi bilin.
    Clausewitz

Sayfa 350/359 İlkİlk ... 250300340348349350351352 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •