Sayfa 95/285 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 753 - 760 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    2025 beklentim yani umudum faiz indirimi olması ama çok olmaması, doların biraz yükselmesi ama fazla yükselmemesi, petrolün iyi bir düşüş yaşaması, çelik hrc fiyatları düzelsin başka ne olsun bilemedim. enflasyon da düşsün tabi.
    Faiz indirimleri devam edecek, aksi taktirde resesyon ve dolayısıyla deflasyon riski doğar. Şimdi herkes bu da nereden çıktı diyecek ama gerektiğinden çok uzun süre faizler yüksek kalırsa olacağı budur. Ham petrol kırbacı yiyecek gibi gözüküyor. Varili 50 doların altına inecek diye bekleniyor. Alternatif metotlardan petrol üretimi tam gaz gidiyor, EV'ler yüzünden tüketim düşüyor, böylece fiyat gerileyecek demektir. Şu anda günlük ham petrol tüketimi 100 milyon varilin biraz üzerinde ama bu rakam 90 a doğru inecek bir kaç yıl sonra.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Demirçelik fiyatlarının toparlaması zor gözüküyor, neden derseniz atıl kapasite çok fazla. Ereğli mesela %70-75 kapasite ile çalışıyor. Çin desen oradakiler de öyle. Talep kısmında canlanma beklenmiyor, yatay gidiyor. Ukraynadaki savaş sona ererse geçici bir toparlanma olabilir ama o da kalıcı olmaz.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Alcoa US Steel Ford, evet bunlar çok dip seviyelere inmişti. Mesela Ford ve GM teknik olarak batmıştı. ABD Hazinesi tahsisli sermaye artırımı yoluyla GM'ye sermaye enjekte etmeseydi Bear Stearns veya Lehman Brothers gibi olacak ve kapısına kilit vurulacaktı. Diğer ikisi ise ciddi bilanço problemleri yaşıyorlardı, ürettikleri ürünü zararla satıyorlardı ve onlar da batma aşamasına gelmişlerdi. Netice itibariyle bu hisselerde görülmüş olan mega dip seviyeler batık olma durumu ile özdeş idi ama batmayıp kurumsal hayata tekrar tutunabildiler.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    inteli 10-12 dolara indirip oradan uçururlar mı?
    Intel artık sektöründe liderlik koltuğunu kaybetti bunu da dikkate almak lazım.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Maalesef FED'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla gelecek faiz indirimlerinin seyrek yapılacağı yönündeki açıklamaları piyasayı bozdu. VIX %75 fırladı, ABD borsaları %3 gibi düştü. En çok düşenler de teknoloji hisseleri oldu.
    Trump'a Demokratlar'ın attığı bir kazık...
    Trump güçlü dolara razı olmaz.

Göreve geldiğinde FED binasına bir ziyareti ve Powell'e elense çekmesi bana sürpriz gelmez.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    inteli 10-12 dolara indirip oradan uçururlar mı? Zamanında Alcoa, U.S. steel, Ford gibi şirketler yapmıştı.
    intel'de üretim kısmını ayırma başka şirket yapma işi tartışılıyor. bakalım ne karar verecekler. çok büyük yatırımlar gerçekten başka kimsenin girişemeyeceği. yüksek risk yüksek kazanç (ya da kayıp) yönetimin hedefi 2027-2030 arası olduğuna göre takp etmekte fayda var. qualcomm bu seviyelerden alsak mı demiş. 10 dolara falan gelirse kimbilir neler konuşulur. ya da belki porsche taktiği gibi short squeeze ederler inteli. zaten alacağız derlerse. daha çok hikaye sürecek belli ki.
    Son düzenleme : 5yearplan; 20-12-2024 saat: 02:03.

7. BJKAS daha yeni %400 bedelli yaptı 5 ay önce geçen Temmuzda ama tekrar bir bedelli daha yapmadı gerekecek gibi duruyor çünkü kasada para kalmadı. Başkan adayları Adalı ile Yücel aynen bunu söylüyor, acilen 50 milyon euro lazımmış. Kasa tamtakır, sportif başarı yok ama hisse diri duruyor. Borsada mantığın olmadığının bir kanıtıdır bu.

8. BJKAS defter değeri yani özkaynaklar 2 milyar 431 milyon TL ekside. Hisse başına 2.03 TL eksi defter değeri oluyor bu ve buna rağmen hisse diri, alım geliyor. Bugün bayağı primli. TTK 376 nolu Madde kapsamında borca batıklık durumu söz konusu. Ama borsacılar tınmıyor, onlara sorarsan yatırım yapıyorlar. İşte borsa böyle bir yer. Şimdi neden BİST için yatırım değil kumar ortamı dediğimi anlıyorsunuzdur umarım.

Sayfa 95/285 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •