Sayfa 94/285 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ...Sembolik bir faiz indirimi olabilir ama Barkley kardeş kesinlikle haklı. Döviz hafiften yükselirken faiz indirimini bahane edip alımlar hızlanırsa MB müdahale eder ama suya kan damlamış olur.
    Hocam TCMB brüt rezervler tarihi rekor kırmışken bir faiz indirimi yakışır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Net rezervlerin eskiye göre yüksek olsa da, 3 aylık ithalat gideri baz alınarak hesaplanan uygun seviyesinin üçte birinde olduğunu okumuştum bir kaç gün önce. Normal şartlarda gelecek talep belki karşılanabilir ama bizim durumuzdaki bir ülke biraz daha ihtiyatlı olmalı. Hele ki; iç politika malzemesi yapılmaya çalışılan konu yabancı ve yerli yatırımcıları son derece ürkütecek türdeyken.

evet bugün dün bir şey olmamış gibi devam galiba hocam
    euro/usd grafiği neredeyse bizim tl grafiğine benzemiş.
    Dax'ı resesyona dirençli şirketler taşımış olmalı herhalde, otomotivin hali ortada. aksine SAP ağır ağır tırmanmış sene başından beri. Euro düşmese VW falan batacaktı herhalde Seneye de %20-30 düşerse temettüsü için alınabilir sanki.

2025 beklentim yani umudum faiz indirimi olması ama çok olmaması, doların biraz yükselmesi ama fazla yükselmemesi, petrolün iyi bir düşüş yaşaması, çelik hrc fiyatları düzelsin başka ne olsun bilemedim. enflasyon da düşsün tabi.
    Son düzenleme : 5yearplan; 19-12-2024 saat: 19:11.

4. inteli 10-12 dolara indirip oradan uçururlar mı? Zamanında Alcoa, U.S. steel, Ford gibi şirketler yapmıştı.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam TCMB brüt rezervler tarihi rekor kırmışken bir faiz indirimi yakışır.
    Bunu portföyünün %100'ü ile banka hissesinde pozisyon almış TH mi söylüyor yoksa ekonomik gerçekleri göz önünde tutarak gerçekten bu ülkenin faiz indirimine ihtiyaç duyduğuna inanan TH mi ? Ona göre yorum yapıcam 😃

6.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Bunu portföyünün %100'ü ile banka hissesinde pozisyon almış TH mi söylüyor yoksa ekonomik gerçekleri göz önünde tutarak gerçekten bu ülkenin faiz indirimine ihtiyaç duyduğuna inanan TH mi ? Ona göre yorum yapıcam ��
    Tabii ki ekonomik gerçekleri göz önünde tutuyorum. 21 Mart'tan bu yana faizler %50 de tutuluyor, 9 ay olmuş. Artık Aralık ve Ocak'ta 250 şer baz puanı indirime gitme zamanı geldi. TCMB Başkanı Fatih Karahan 26 Aralık'ta faizlerde indirim yapılmasına zaten sıcak bakıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    inteli 10-12 dolara indirip oradan uçururlar mı? Zamanında Alcoa, U.S. steel, Ford gibi şirketler yapmıştı.
    Intel 24 yıl önce 2000 yılında 76 dolardaymış. 2009 yılında 12 dolara göçmüş, 2020 yılında tekrar 70 dolara çıkmış, 5 yıl aradan sonra da18 dolara inmiş, şu anda da 19 dolarda. EREGL'den beter bu.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Net rezervlerin eskiye göre yüksek olsa da, 3 aylık ithalat gideri baz alınarak hesaplanan uygun seviyesinin üçte birinde olduğunu okumuştum bir kaç gün önce. Normal şartlarda gelecek talep belki karşılanabilir ama bizim durumuzdaki bir ülke biraz daha ihtiyatlı olmalı. Hele ki; iç politika malzemesi yapılmaya çalışılan konu yabancı ve yerli yatırımcıları son derece ürkütecek türdeyken.
    3 aylık ithalatı karşılama oranı ampirik bir oran, ayrıca burada net rezervler değil toplam yani brüt rezervler dikkate alınıyor. TCMB'nin net döviz rezervi çok uzun bir süre ciddi şekilde ekside kaldı ama yine de kıyameti yaşamadık.

Sayfa 94/285 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •