
Originally Posted by
5yearplan
2025 beklentim yani umudum faiz indirimi olması ama çok olmaması, doların biraz yükselmesi ama fazla yükselmemesi, petrolün iyi bir düşüş yaşaması, çelik hrc fiyatları düzelsin

başka ne olsun bilemedim. enflasyon da düşsün tabi.
Faiz indirimleri devam edecek, aksi taktirde resesyon ve dolayısıyla deflasyon riski doğar. Şimdi herkes bu da nereden çıktı diyecek ama gerektiğinden çok uzun süre faizler yüksek kalırsa olacağı budur. Ham petrol kırbacı yiyecek gibi gözüküyor. Varili 50 doların altına inecek diye bekleniyor. Alternatif metotlardan petrol üretimi tam gaz gidiyor, EV'ler yüzünden tüketim düşüyor, böylece fiyat gerileyecek demektir. Şu anda günlük ham petrol tüketimi 100 milyon varilin biraz üzerinde ama bu rakam 90 a doğru inecek bir kaç yıl sonra.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri