İstatistiklere göre, endekslere dahil olan hisseler dahil olma tarihinden itibaren 6 ay boyunca çıkmaya devam ediyor her ne kadar ara sıra %10 gibi kallavi geri çekilmeler olsa da.
İstatistiklere göre, endekslere dahil olan hisseler dahil olma tarihinden itibaren 6 ay boyunca çıkmaya devam ediyor her ne kadar ara sıra %10 gibi kallavi geri çekilmeler olsa da.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
En tepeden %10 u geçmeyen düşüşler "doğal gezinti alanı" babında değerlendirilir. %10 ila %20 arası olan düşüşler kar realizasyonudur. %20 yi aşan düşüşler ise trenddeki değişimi yani boğa piyasasından ayı piyasasına geçişi ifade eder. Teknik tanımlar böyle.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
FED'in faiz indirimleri ile ilgili frekansı azaltma açıklaması entropiyi aniden zıplattı ama momentumu çok güçlü olan PLTR gibi hisseler için kalıcı bir etkisi olmayacak gibi duruyor. Ne de olsa bu hisse growth stock türü bir hisse yani büyüme odaklı bir şirketin hissesi.
Trump'ın son halini gördüğümde ondan beklentiler için iyice şüpheye düştüm.
5 sene önce, 2010 ve sonrası için gözlemlerimi şöyle not etmiştim; Evet ABD ve AB Noel Baba gibi para saçıyor ama nereye gidiyor bu kaynak? Güya ekonomiye destek olsun diye basılan paralar ve sıfırlanan faizlerle yapılanlar şunlar;
1-Şirketler kendi hisselerini geri alıyor.
2-Bu parlak fikrin uygulanmasıyla yükselen hisse fiyatları sayesinde CEO ve yöneticiler patronlardan fazla kazanıyor.
3-Kısa vadeli performansa öncelik veren miyop anlayış sayesinde Ar-Ge ve üretim yatırımları arka planda kalıyor.
4-Bankalar ellerine tutuşturulan paralarla kısa vadeli ve likit yatırımlar yapıyor ve para gene Merkez Bankalarına dönmüş oluyor.
5-Tasarruf sahiplerinin beklentileri de bankalardan farklı değil. Vade kısaltılarak risklerde gaza basılıyor.
6-Oyunun sıkışmasını engelleyen teknoloji tabanlı yatırımlara yığılma görülüyor, geleneksel alanlarda faaliyet gösterenler geçmişteki hatalarının bedelini atalet durumuna geçerek ödüyor.
Düşük faiz ve bol para döneminde olması gereken yatırımlar, reformlar ve düzenlemeler hayata geçirilemedi. Sadece merkez bankaları gövde gösterisi yaptı hepsi bu. Hane halkının cebinde trilyon dolarlar biriktiyse hepsinin kafasında da aynı şeyler birikti. Bankalar sadece güçlü gözüktü ama verimli olamadılar, karlı oldukları ölçüde de gelecekten yediler. Şimdi gelecek biraz daha yakın ve eski oyunu tekrar oynamaya çalıştıkça beklemedikleri sertlikte mukavemetle karşılaşacaklar.
Bu adamlar faizleri indirerek bir sonuca ulaşabileceklerine inansalar hiç yükseltmezlerdi. Teknoloji alanı belki de günümüzün yapılandırılmış türev ürünleridir.
Yelpaze hocam, siz herhalde perma bear denilen gruptansınız. Yalnız değilsiniz, Peter Schiff, Marc Faber, John Hussman, Felix Zulauf, David Rosenberg gibi dünyaca tanınmış finans adamlarıyla ayni görüşleri paylaşıyorsunuz. Bu adamlar son 15 yıldır armageddon bekleyip duruyor ama o bir türlü gelmiyor.
Artık şaşırmayacağım diyorum ama bir yolunu buluyor bu kağıt yine80'i vurdu
Öngörünüz için de tebrikler hocam yani benim çok umudum yoktu açıkçası kan gövdeyi götürürken. Hisseyi taşıyınca moral bozabiliyor önümüzü göremiyoruz.
Kapanıştan hemen evvel oldu bu ralli acaba ne oldu kim aldı çok merak ettim... 80.55 kapanış fiyatı
213 milyon neredeyse hacim. Ortalamanın 3 katı
Son düzenleme : 5yearplan; 21-12-2024 saat: 00:12.
80.54 kapanış. 80.60 ı gördü kapanmadan hemen önce. Ama en önemli detay ne biliyor musun kapanışta 104 milyon lotluk blok alış oldu. Kapanışa kadarki hacim 109 milyon lot idi, son saniyede 104 milyon lot alım oldu, toplam hacim 213 milyon lot olarak gerçekleşti. Bu alımı kim yaptı acaba? Kağıt yukarı gidicem diye bas bas bağırıyordu son günlerde. FED'in açıklamalarına istinaden ortaya çıkan düşüş tam bir alım fırsatı imiş. Bu kağıt 2 Ocak'a kadar 90-100 dolar aralığına çıkarsa şaşırmam.
FED'in ters köşe açıklamalarını yaptığı gün VIX %75 çıkmıştı (tek 1 günde), bugün ise %25 düştü. Daha önce bahsetmiştim, benzer tantrumları (öfke nöbetlerini) Ekim ve Kasım aylarında da yaşadık, her birinin toparlaması 1 hafta sürdü ve piyasa yönünü tekrar yukarı çevirdi.
Yer İmleri