Sayfa 108/298 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Türkiye'de ilginç bir durum oluştu
    Cari fazla verdiğimiz halde sanayiciler ve tüccarlar TL'nin değerinden şikayetçi. İstihdamı sağlayan bu kesimden personel azaltıcı, tesis kapatıcı önlemler de geliyor. Konkordato ve iflas süreçleri de hızlanmış gözüküyor. Durum buyken tartışılan konunun faizler olması çok doğru mu bilemiyorum? Faiz indirimi beklentisi daha tabelaya yansımadan kredili konut satışları ve konut fiyatları artmaya başlamış. Halkımız o bildiği eski oyuna dönmeye çok hevesli ama işverenlerin derdi de gelir gider dengesini tutturmak. Cari fazla verdiğimiz dönemler genelde TL daha değersiz olurdu şimdi talep kaynaklı baskı çok şiddetli olmalı ki böyle bir tablo oluşsun. Avrupa'nın durumu burada önemli bir etken. Merkez Bankası enflasyon önceliğiyle TL'yi savunmayı tercih ederken politika yapıcılar, tabanlarından aldıkları baskıyla piyasaları rahatlatacak tedbirler alırsa arada gri bir bölge oluşur. İki taraf da doğru olanı yapıyor ama kaynak sorunu mutlaka bir noktada aşırılığa yol açıyor.

Değerli TL bir dizi tehlikeli reaksiyona neden olabilir? Varlık fiyatlarında baloncuk, alım gücü yanılgısına dayalı harcama trendi, döviz kredilerine toplu bir yönelim vs.

2.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    etrafımdan gördüğüm kadarıyla bazı insanlar gerçekten de çok saf. ve takım değiştirmeyi de sevmiyoruz. siyaset de yüksek risk yüksek kazanç bizde galiba.
    Dünyada gitmediğim ülke tanımadığım millet kalmadı, 72 milletten insanlarla iş ilişkim var benim ve onları yakından tanıyorum. Türkiye halkı tamamıyla kendine has bir millet, dünyada eşi benzeri yok.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yok o mümkün değil benim tanıdığım çok emekli dilenmeye başlar
    evi olan hatta 2. evi olanda sıkıntı az olur ama kirada olan tüm emkliler biter
    Ayhancım emin ol kısa bir süre ağlarlar sonra da olan biten unutulur. Hatırlayıver, Soma faciası vuku bulduktan hemen sonra protestolar yapıldı, AKP ye verdiler veriştirdiler. Gösteri yapan işçilere AKP liler uçan tekme ile karşılık verdiler. Sonra ne oldu? Seçimlerde AKP oy oranını artırarak %80 oy aldı, tulum çıkardı. Sen kendi milletini tanımıyamamışsın hala. Dediğim gibi bu milletin dünyada eşi benzeri yoktur,.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Canım sıkıldı, uzun zamandır girmediğim foruma girdim, ve Vay be THe buradaymış!
    Baykuş koş koş
    Who, baby, Who Will Save The World?

Bu arada 666 nerede yaw?
    Who, baby, Who Will Save The World?

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Türkiye'de ilginç bir durum oluştu... Değerli TL bir dizi tehlikeli reaksiyona neden olabilir? Varlık fiyatlarında baloncuk, alım gücü yanılgısına dayalı harcama trendi, döviz kredilerine toplu bir yönelim vs.
    Hocam sana inanması zor gelecek ama şu ekonomik kriz ve sıkı para ortamında bile piyasada o kadar çok boşta para var ki insan şaşırıp kalıyor. 1. elden örnek vereyim. Benim ciddi gayrimenkul yatırımlarım var, büyük çoğunluğu da imarsız tarladır. Binlerce dönümden bahsediyorum. Bunlardan birisini satılığa çıkardım,satıl fiyatım 8 milyon euro (muhtemelen bana inanmayacaksın ama doğru). İnanır mısın o kadar çok talep geldi ki. Huyumdur, alırken pazarlık yaparım satarken yapmam. Evet, 8 milyon euro karşılığı olan nakit 300 milyon TL ye veriyorum burasını. Belirli bir kesimin elinde müthiş nakit var. Her nedense son 1 aydır gayrimenkul piyasası çok canlandı.

7.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Canım sıkıldı, uzun zamandır girmediğim foruma girdim, ve Vay be THe buradaymış!
    Baykuş koş koş
    Aghacım seni gördün çok mutlu oldum. Umarım her şey yolundadır 😊

8.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Bu arada 666 nerede yaw?
    Ben de merak ediyorum. Çok değerli bir arkadaşımızdı. Buradakikerle bir ara atıştı, sonra kızıp çekti gitti. Döner diye düşünüyorum. Harika yorumlar yapıyordu, donanımlı eğitimli kültürlü tecrübeli bilgi seviyesi en üst düzeyde olan biriydi. Eşi benzeri pek bulunmayan ender insanlardan biriydi. Benim için kayıp oldu.

Sayfa 108/298 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •