Sayfa 113/298 İlkİlk ... 1363103111112113114115123163213 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 897 - 904 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    PLTR bugün 82 doların üzerini gördü. Kapanış 80.68, hacim fena değil hatta yüksekçe.
    84.60 bugün açılıştan sonra. tatil sebebiyle düşük hacimin olduğu görülüyor. 100 hala bana çok imkansızmış gibi geliyor bir haftada ama bakalım

chartda dün için haber noktası atılmış, analist hedef fiyatını 3 ten 8 dolara çıkarmış :D bunu nasıl açıklayacağız?

ceo bu arada değişik bir adam analistlerle de taşak geçmeyi çok seviyor
    "Intelligent people learn from their mistakes… everyone else becomes an analyst" demiş
    Son düzenleme : 5yearplan; 24-12-2024 saat: 18:18.

sn. TH;

Borsacı bilgiye susamış insandır...

Cevabını verebileceğinizi umduğum bir sorum olacak:
    Türk ve dünya borsalarından hisse almak için vergi v.s avantajlar açısından nereden hesap takip etmeli?
    1- ABD
    2-İngiltere
    3-Türkiye
    4- MAN adası
    5- Karayip adaları
    6-Başka bir yer...
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    84.60 bugün açılıştan sonra. tatil sebebiyle düşük hacimin olduğu görülüyor. 100 hala bana çok imkansızmış gibi geliyor bir haftada ama bakalım

chartda dün için haber noktası atılmış, analist hedef fiyatını 3 ten 8 dolara çıkarmış :D bunu nasıl açıklayacağız?

ceo bu arada değişik bir adam analistlerle de taşak geçmeyi çok seviyor
    "Intelligent people learn from their mistakes… everyone else becomes an analyst" demiş
    bi ara shortlayanlar için kokain paralarını çıkartmak için kumar oynuyorlar gibi bi açıklama yapmıştı.
    baya korkusuz, çılgın bir abimiz

Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    bi ara shortlayanlar için kokain paralarını çıkartmak için kumar oynuyorlar gibi bi açıklama yapmıştı.
    baya korkusuz, çılgın bir abimiz
    CIA için çalışıyorsan o kadar olsun özgüven artık

5.  Alıntı Originally Posted by kuzzzz Yazıyı Oku
    ...Yukarıdaki sorularıma ek olarak sizin gözünüzden kalkınma bankasını merak ediyorum hocam
    KLNMA yüzde 1 in altında halka açıklık oranına sahip bir hisse. Bu nedenle doğal arz talep şartlarına göre değil suni arz talep şartlarına göre hareket eder. Bu durumda da temel analiz asla yol gösteremez. Bahsettiğiniz gelişmeler temel analiz kapsamında olumlu nitelenebilecek gelişmeler olsa da bunları hesaba dahil etmek mümkün değildir. Nitekim bu banka borsaya kote diğer özel bankaların sahip olduğu rasyoların çok üzerinden işlem görüyor yani halihazırda oldukça primli, örneğin piyasa değeri defter değerinin 4.3 katı olup diğer bankaların neredeyse 4 katı gibi bir rasyoya sahip. F/K açısından bakıldığında yine hâlihazırda oldukça primli olduğunu görüyoruz. Ama bu, hisse daha yukarıya gitmeyecek anlamına gelmez. Tedavüldeki lotlar çok çok az olduğu için klasik değerleme yöntemleri bu tür hisselerde işe yaramaz. Tahtacı veya hakim oyuncu diye tanımladığımız tahtanın sahibi rolündekiler bu tür tahtalardaki fiyat hareketlerinde söz sahibi ve karar mercii pozisyonundadır. Genellikle de pompala-boşalt prensibi uygulanır bu tür tahtalarda. Dediğim gibi bu hisselerdeki arz talep genellikle suni olarak oluşur. Tedavüldeki lotların çok çok az olmasından yararlanan hakim oyuncu pozisyonundaki kesim hisseyi istediği seviyeye kadar rahatlıkla pompalama potansiyeline sahiptir. Bu durumda da ne desek boş olur. Burada yapılması gereken, alım-satım zamanlamasını önceden doğru şekilde kestirmeye çalışmaktır. Ana strateji de, bu tür tahtalarda rol alan hakim oyuncu ile ayni safta yer almaya çalışmak olacak. Bunu kestirmek hiç kolay değil, hem tecrübe hem de hakim oyuncunun stiliyle harmoni içinde olabilme becerisi gerektiriyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ....Zayıf mali yapıdaki ülkeler siyasi ve jeopolitik risklere de daha açık doğal olarak ayrıca bu ülkelerde toplumun beklentileri de, ani değişimleriyle yatırım kararlarında dikkate alınması gerekiyor. Sorulması gereken çok önemli bir soru da şu; geçici bir daralma döneminde miyiz yoksa sermaye ve entellektüel kapasitemizle ulaşabileceğimiz sınırlara mı dayandık?
    Hocam makroanalizleriniz çok oturaklı elinize sağlık. Henüz daralma dönemine girmedik, alt düzeyde büyüme oranlarını yakalayabiliyoruz çok şükür. Baskı altında tutulan döviz kurları bunun ana nedeni. Ama bu taktik de bir yere kadar sürebilir, ondan sonrasını Allah'a havale edeceğiz. Günde 1 doların altında bir gelirle, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının bile çok altında bir gelirle hayatta kalmaya çalışan milyarlarca insana Allah yardım etmediğine göre bizimki gibi münferit ve de göreceli olarak basit bir ekonomik sorunla yaşayan millete Allah'ın yardımcı olmasını beklemek hayal kurmaktan ibaret olsa gerek, tabi bana göre.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Bel fıtığı, ameliyatsız yöntemleri deniyoruz ama pek fayda etmiyor. Maalesef ülkemizdeki doktorlar uzmanlıklarını ticarete dökmüş.
    Özel sağlık hizmetleri dediğin gibi tamamen kar odaklı bir sektör. Bu kapsamda verdikleri otel hizmeti ise 5 yıldız. Özel sektörde çalışan doktorların kalitesini bilemiyorum. Kolay gelsin agha, bir an önce anneyi işinin ehli bir cerraha emanet etme zamanı geldi gibi duruyor.

Ayrıca bawer'in tavsiyelerini dikkate almak lazım.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ...Faiz indirilince borsa yükselir beklentisi olsa da bu kesin değil, ortada çok fazla bilinmeyen var ancak değer kaybedebilecek bir TL ve bir şekilde canlanan iş hayatı bazı fırsatlar seçkisine olanak tanıyabilir. (eski ahitten bir alıntı gibi oldu )
    Yok hocam, bu cümle çok anlamlı aslında, doğru diyorsun. Çok bilinmeyenli denklemler zaten hayatımızın bir parçası. Burada kriter elimizdeki denklem sayısıdır. Eğer bilinmeyen sayısı kadar elimizde denklem varsa sorun olmaz, en azından deneme yanılma ile gerçeğe yakın bir çözüme ulaşırız. Ama denklem sayımızın az, bilinmeyen sayımızın ise çok olduğu durumlarda kör uçuş yapmak zorundayız. Bu durumda da %50 olasılık başlangıç noktamız olur, akabinde de bunun karesi, küpü, 4. kuvveti vs vs diyerekten uzar gider. Bu da duvara toslama olasılığını %90 lara taşır.

Sayfa 113/298 İlkİlk ... 1363103111112113114115123163213 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •