Sayfa 112/298 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 889 - 896 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. %4.59 luk 10 yıllık gösterge tahvil getirisi 21 küsür F/K ya tekabül ediyor ki bu oran borsanınkinden daha düşüktür. Böyle olunca borsa göreceli olarak pahalı oluyor. İdeal olarak gösterge tahvil getirisi %4 ün altında olmalı borsaya destek vermesi için. 2 ay önce %3.65 e inmişti, oradan bugün itibariyle %4.59 a zumladı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Tahvil cephesinde tek olumlu taraf inverted durumunun kalkmış olması. Vade uzadıkça lineer olarak tahvillerin getirisi de artıyor artık, 10Y > 2Y gibi. . Bunun tersi oldu mu yani inverted durumu varsa resesyon riski öngörülüyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet haklısınız. Halka açıklık oranı çok çok düşük olan hisseler çok anormal hareket ediyor ve anormal şekilde kar bırakabiliyorlar. KENT KLNMA QNBTR QNBFL YBTAS İSATR İSKUR İSBTR KSTUR vs vs. Bu tür hisseler temel analiz kapsamında hak ettiği düşünülen değerlerin kat be katına çıkabiliyorlar. Ama bir de malda iken sıkıştın mı aylarca çıkamayabilirsin, çıkma fırsatını bulduğunda da belki de zararla çıkmışsındır. Çok yüksek risklidir bunlar, tahtaları aşırı sığdır. Eğer çok seçici davranırsanız, zamanlamayı tutturabilirseniz çok güzel kazanırsınız.
    Hocam iyi geceler. Sizi uzun süre önce takip ediyordum.Gorusleriniz ve bilgilerinizi her daim takdir etmiş indir. Bu forma da bir süre ara vermiştim. Şimdi sizi görmüşken birşey sormak istedim.

Kalkınma Bankası (Klnma) hakkında görüşleriniz nedir. Burada da belirttiğiniz üzere dolaşımdaki lot sayısı %0.91 yani 55 m lot civarı ve sürekli her yıl bedelli açıklıyor. Gene bedelli başvurusunda bulunacak SPK ya %82 civarında. Sermayesini en üst seviye olan 10 milyar ₺ ye çıkaracak. Bundan sonraki surecte bedelli yapması için sermaye tavanını yükseltmesi gerekecek.

Dikkatimi çeken diğer bir husus ise Rüçhan haklarının 60 gün süre ile işlem göreceği yazılmış KAP ta. Normal şartlarda bir hissenin Rüçhan pazarında işlemleri genelde 15 gün sürüyor diye biliyorum. Neden 60 gün açıklamış olabilir sizce ?

Şirketin faaliyet raporunu okuduğumda baya umutverici geldi. Artı eski ipek yolu benzeri kalkınma yolu yapılacak bunda da öncü olacak. Büyük sirketlere kredi sağlama vb. Fon işlemleri gibi bir çok alanda aktif.

Yukarıdaki sorularıma ek olarak sizin gözünüzden kalkınma bankasını merak ediyorum hocam saygılarımla. İyi geceler

2311DRK48G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Devletlerin temel ekonomik verileri GSYH, Cari denge ve bütçe dengesi, borçlar borsa yatırımcısının karar vermesi açısından yeterli değiller, 2008 kriziyle bu durum anlaşıldı. Yatırımcı özel sektör dengelerine yoğunlaşmalı ve buradaki aşırılıklara göre fırsat aramalı. Parayı basan ve faizi belirleyen merkez bankaları olabilir ancak bunlar fonlamayı özel sektör bankaları hatta şirketler üzerinden yapmaktadır. Altın madenlerine verilen krediler altın karşılığıdır. Pek çok ülke için durum böyleyken Türkiye gibi kaynak problemi hat safhada olan ülkelerde halen merkezi yönetim dengeleri piyasaları birinci dereceden etkilemeye devam etmekte.

Zayıf mali yapıdaki ülkeler siyasi ve jeopolitik risklere de daha açık doğal olarak ayrıca bu ülkelerde toplumun beklentileri de, ani değişimleriyle yatırım kararlarında dikkate alınması gerekiyor. Sorulması gereken çok önemli bir soru da şu; geçici bir daralma döneminde miyiz yoksa sermaye ve entellektüel kapasitemizle ulaşabileceğimiz sınırlara mı dayandık?
    Son düzenleme : yelpaze; 24-12-2024 saat: 11:58.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Geçmiş olsun. Bel fıtığı, kasık fıtığı, boyun fıtığı, hangisi? Zor bunlarla savaşmak. Hiç başıma gelmedi ama çok insan var bunlardan muzdarip olan. Ameliyat olmak şart mı acaba iyileşmek için?
    Bel fıtığı, ameliyatsız yöntemleri deniyoruz ama pek fayda etmiyor. Maalesef ülkemizdeki doktorlar uzmanlıklarını ticarete dökmüş.
    Who, baby, Who Will Save The World?

6.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Bel fıtığı, ameliyatsız yöntemleri deniyoruz ama pek fayda etmiyor. Maalesef ülkemizdeki doktorlar uzmanlıklarını ticarete dökmüş.

Geçmiş olsun, zamanında ben de çok çektim, onun için öyle sıkıntısı olanlara deneyimlerimi paylaşma gereği duyuyorum, neler çektiğiniz bilirim.
    Ameliyat olmadan herşeyi denedim, merhemler, yabancı masörlerden masaj, her şey ama kurtulamadım bir türlü, bacağa vurdu, yan yan yürümeye başladım, çekilmez bir hal alınca yatım bıçak altına, hatta Prof'a hocam felç olma durumu var mı diye sormuştum o da olum zaten felç olmuşsun demişti. Normal bir ameliyatla ızdıraptan kurtuldum, tam bitmesi seneler alıyor ama işkenceden kurtuldum ikinci gün.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

7. BIST'te yatırımcı sayısının 2022 yılının son çeyreği ile 2023 sonu arasındaki 12 aylık dönemde patladığını görüyoruz. 2,5 milyon'lardan 8,5 milyona zıplayan bir yatırımcı kitlesi. Halka arzlar ve yüksek enflasyon sayesinde ortaya çıkan bu trend aslında borsa için bir şanstı ancak performanslar hayal kırıklığının ötesinde can yakıcı olmaya başladı. Büyük şirketlerin hisse fiyatları primli olduğu halde gereğinden fazla iyi beklentiler sayesinde zirveye yakın yerlerde maliyetlenen çok yatırımcı oldu. Biraz daha tecrübeli kişiler orta gurup hisselerden sepetler yaptı ama bu geniş gurup da kötü performans sergiliyor. Halka arzlar zaten kasabaya gelen panayır gibidir. Faiz kazancıyla karşılaştırdığında yatırımcıların morali daha da bozuluyor. Faiz indirilince borsa yükselir beklentisi olsa da bu kesin değil, ortada çok fazla bilinmeyen var ancak değer kaybedebilecek bir TL ve bir şekilde canlanan iş hayatı bazı fırsatlar seçkisine olanak tanıyabilir. (eski ahitten bir alıntı gibi oldu )

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Geçmiş olsun, zamanında ben de çok çektim, onun için öyle sıkıntısı olanlara deneyimlerimi paylaşma gereği duyuyorum, neler çektiğiniz bilirim.
    Ameliyat olmadan herşeyi denedim, merhemler, yabancı masörlerden masaj, her şey ama kurtulamadım bir türlü, bacağa vurdu, yan yan yürümeye başladım, çekilmez bir hal alınca yatım bıçak altına, hatta Prof'a hocam felç olma durumu var mı diye sormuştum o da olum zaten felç olmuşsun demişti. Normal bir ameliyatla ızdıraptan kurtuldum, tam bitmesi seneler alıyor ama işkenceden kurtuldum ikinci gün.
    Çok geçmiş olsun size de. Tekrarlar diye korkuyoruz. Acaba ne tür ameliyat oldunuz? Tam açık, mikrocerrahi ya da tam kapalı.
    Who, baby, Who Will Save The World?

Sayfa 112/298 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •