Sayfa 101/301 İlkİlk ... 519199100101102103111151201 ... SonSon
Arama sonucu : 2403 madde; 801 - 808 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Öncelikle Ukrayna - Rusya savaş'ına!!! dair tespitler yapmak için durumu bütünüyle başından itibaren incelemek ve ele almak gerekir ...Ben bu savaşın beklenenden çok daha uzun ama zaman zaman durulup zaman zaman hizlanip ama daha yillar boyu devam edebilecek bir donguye aday oldugunu dusunuyorum
    Barclay yapma ya, 3 ay sonra bu savaş 3. yılını dolduracak. 1. dünya savaşı 4 yıl sürmüştü, 2. dünya savaşı ise 5.5 yıl. Ukraynadaki savaş gereğinden çok uzun sürdü. Doğal ömrü 1 veya bilemedin 2 yıl olmalıydı. Bu savaşın bir şekilde sona erdirilmesi gerekiyor, Trump, Putin, Zelenski, AB ülke hükümetleri hatta RTE bunun bilincinde. Her 2 ülke de kaynaklarını tüketti, mecalleri kalmadı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    [B]...Sonuçta Almanya başta olmak üzere ülkelerin askeri harcamaları ve ihracatları patladı. Cephane ve mühimmat fiyatları katlanarak artıyor. İsrail, Ukrayna ve Rusya'nın sarfiyatı tüm dünyada hissedilecek kadar yüksek, ilginç olan petrol fiyatlarının bu trende katılmaması. Ekonomik dengeleri tutturamayan ülkeleri piste alalım diyor ABD, gizli de yapmıyor bunu
    Trump karar aldı, başkan olduktan sonra NATO üyesi ülkelerin yıllık GSMH lerinin en az %5 i kadar savunma harcaması yapmaları hususunda baskı uygulayacakmış. Muhtemelen bu kabul görür ve onaylanır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Trump karar aldı, başkan olduktan sonra NATO üyesi ülkelerin yıllık GSMH lerinin en az %5 i kadar savunma harcaması yapmaları hususunda baskı uygulayacakmış. Muhtemelen bu kabul görür ve onaylanır.
    Ciddi bir tutar bu ancak şöyle bir soru işareti var.
    Şu ana kadar savaşan yada buna yaklaşan ülkeler, Rusya hariç cari fazla verenler değil. Cari fazla olacak ki; bu para silah üretenlere silah karşılığı aksın. Petrol rekor kırdığında İran ve Irak'ın savaşarak petrol paralarını göremeden silah olarak teslim almaları gibi...
    Mevcut durum daha çok büyük ülkelerin küçükleri birbirlerine karşı kullanması şeklinde ilerliyor yani verdikleri desteğin karşılığını alamıyorlar. Bu durumda farklı istekler ortaya çıkmaya başlıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Mantıksız gözüküyor ama GS kadar da tehlikeli değil. GS'ye bulaşan 30 yıllık Denizbank genel müdürü koltuktan yuvarlandı. Adam bankanın ilk kurulduğu günden beri yöneticisiymiş, Denizbank en az iki defa el değiştirdi adam koltuğunu korudu, bankaların battığı 2001 krizini, 2008'i, pandemiyi atlatmış ama...

Mekanına salça olduk diye bizi kovmaz umarım Trendhound
    Hıocam estağfurullah ne demek, sizinle görüş paylaşıp yorum yapmak çok faydalı oluyor ve benim için bir onurdur. Her daim takılın buraya, sizin değerli görüşlerinizden istifade edelim. Perma bear olmanız olaylara değişik bir perspektif katıyor.

BJKAS kayıtlı sermaye tavanını 1.2 milyar tl den 6 milyar tl ye çıkardı geçenlerde. Belki de yeni bedelli yoldadır kim bilir. BJKAS benim radarımda yer almıyor, TSPOR da öyle. BJKAS'ın sportif başarısı yok, mali durumu iyi değil, gelirleri temlikli, bedellilerle ayakta durmaya çalışıyor. Özsermayesi 5 ay önceki %400 lük bedelliye rağmen hala 2.5 milyar tl ye yakın ekside. Bu durumda TTK Md 376 yakın takipte demektir. Ayrıca BJKAS çok sık manipülasyona maruz kalıyor. Muhteşem altılı langır lungur operasyon çekiyor, SPK da geç uyanıyor. En son bu altılıya 6 aylık işlem yasağı gelmişti. Adamlar (aralarında bayan da var) öyle katakulli çekiyorlar ki hayran kalırsın. Aldıkları hisseleri borsada işlem görmeyen tipe dönüştürüp tedavüldeki hisse sayısını ciddi şekilde düşürüp hatta yarı yarıya azaltıp hisseye sıkıştırma operasyonu çekiyorlar, hedeflerine ulaştıktan sonra da tekrar MKK ye başvurup borsada işlem gören tipe geri dönüyorlar. Şeytanın aklına gelmeyecek metotları kullanıyorlar. 1 e 20 gitti BJKAS bu yöntemlerle. 4 küsür liradan 90 liraya zumlattılar hisseyi. Tabii sonra da arka arkaya 15 taban çekti galiba. Bu operasyon çekilirken tahtada sıkışıp kalan pek çok borsacı da oldu ve maalesef onlar battı. Bu nedenler yüzünden BJKAS ile ilgilenmiyorum, sadece ve sadece dibin dibine geldiğine inanırsam kısa vadeli gir-çık yaparım o kadar. Mesela geçen Mayıs ayında 15. tabanını yaptıktan sonra 18 tl den alıp 2 gün sonra 27 tl den satmışlığım vardır. 2 günde %50 kar fena değil. Taban çektiği gün kağıt tavan çekmişti. TSPOR da öyle, anormal derecede sulandı, sportif başarı da nanay. Sadece ve sadece FENER ile GSRAY şu anki ortamda spekülasyona uygundur, tabi istenilen sevilere inerlerse. Çok seçici olmak lazım.

5. Borsada sportifler dahil küçük ama hiç değilse belli geçmişi olan tahtalar da izlenmeli bence. Yalnız bunlarda hareketler dip ve zirvelerde çok sert oluyor, dayanmak pek kolay değil. Kast ettiğim ciddi paralarla alınan pozisyonlar tabi ki. Mesela Adel hisseleri bir kaç sene önce 26 TL'ydi, Anadolu gurubu, Faber markası ve pazar gücü derken alım yapmaya çalıştım ama tahta çok sığ doğal olarak. Farklı fırsatlar geldiğinde çıkış zor olabilir korkusuyla az aldım ama ciddi pirimler elde etti.
    Gene birkaç yıl önceydi, Milpa bilançosunun dip notlarına göz atayım dedim. Şirketin personel sayısı 2 Dünyada 2 personeli olan başka borsa şirketi olmadığına eminim, sadece bu yetmez derseniz; yönetim kurulu üyelerinin soy isimleri; hanzade, doğan, sabancı, eski bir bakanın soyadını bile gördüm ama şirkette faaliyet yok, olmalı mı? Sayısız örnek bulunabilir...

6.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Ne alaka şimdi bu muhabbet , spor hissesinden kazanilan para gerçek para sayilmıyor mu , spor hissesi alicagima iddaa oynarim daha iyi diyenleride anlamiyorum ben iddaa ile ne alakasi var bunun! sene sonu dusmesi ile yeni sezon da cikmasi arasindaki sürenin riski aliyosun paran sonunda çöp olmuyor ben simdiye kadar spor hisselerinden daha cok para kazanmis olabilirim tabi hesaplamak mumkun degil ama fener sagolsun yine de
    Aynen dediğin gibi Barclay, bu hisselerde tecrübesi olmayanlar uzak dursunlar. Herkesin becerebileceği bir oyun değildir bu. Yukarıda ben alım seviyelerimi açıkladım. Bu rakamlar benim geçmiş tecrübelerime dayanıyor. Bu hisselerde oynamak isteyenler de böyle yapmalılar. Siz de kendi tecrübenize risk iştahınıza hedefinize uygun alım ve satım yerleri tespit edin, tabi en başta bunu yapın. İcraata geçmeden önce ne yapacağınız belli olmalı, planınız hazır elinizde olmalı. Sonra da taviz vermeden harfi harfine o planı uygulayın. Bir sonraki işlemde optimizasyona gidin ve planlarınızı iyileştirmeye çalışın.

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Ciddi bir tutar bu ancak şöyle bir soru işareti var.
    Şu ana kadar savaşan yada buna yaklaşan ülkeler, Rusya hariç cari fazla verenler değil. Cari fazla olacak ki; bu para silah üretenlere silah karşılığı aksın. Petrol rekor kırdığında İran ve Irak'ın savaşarak petrol paralarını göremeden silah olarak teslim almaları gibi...
    Mevcut durum daha çok büyük ülkelerin küçükleri birbirlerine karşı kullanması şeklinde ilerliyor yani verdikleri desteğin karşılığını alamıyorlar. Bu durumda farklı istekler ortaya çıkmaya başlıyor.
    Hocam kazancı sadece dolar veya maddiyat olarak görmeyin, sonuçta ülkeler köleleştiriliyor, maddi kazançtan çok daha değerli değil midir bu?

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Borsada sportifler dahil küçük ama hiç değilse belli geçmişi olan tahtalar da izlenmeli bence. Yalnız bunlarda hareketler dip ve zirvelerde çok sert oluyor, dayanmak pek kolay değil. Kast ettiğim ciddi paralarla alınan pozisyonlar tabi ki. Mesela Adel hisseleri bir kaç sene önce 26 TL'ydi, Anadolu gurubu, Faber markası ve pazar gücü derken alım yapmaya çalıştım ama tahta çok sığ doğal olarak. Farklı fırsatlar geldiğinde çıkış zor olabilir korkusuyla az aldım ama ciddi pirimler elde etti.
    Gene birkaç yıl önceydi, Milpa bilançosunun dip notlarına göz atayım dedim. Şirketin personel sayısı 2 Dünyada 2 personeli olan başka borsa şirketi olmadığına eminim, sadece bu yetmez derseniz; yönetim kurulu üyelerinin soy isimleri; hanzade, doğan, sabancı, eski bir bakanın soyadını bile gördüm ama şirkette faaliyet yok, olmalı mı? Sayısız örnek bulunabilir...
    Evet haklısınız. Halka açıklık oranı çok çok düşük olan hisseler çok anormal hareket ediyor ve anormal şekilde kar bırakabiliyorlar. KENT KLNMA QNBTR QNBFL YBTAS İSATR İSKUR İSBTR KSTUR vs vs. Bu tür hisseler temel analiz kapsamında hak ettiği düşünülen değerlerin kat be katına çıkabiliyorlar. Ama bir de malda iken sıkıştın mı aylarca çıkamayabilirsin, çıkma fırsatını bulduğunda da belki de zararla çıkmışsındır. Çok yüksek risklidir bunlar, tahtaları aşırı sığdır. Eğer çok seçici davranırsanız, zamanlamayı tutturabilirseniz çok güzel kazanırsınız.

Sayfa 101/301 İlkİlk ... 519199100101102103111151201 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •