Sayfa 466/472 İlkİlk ... 366416456464465466467468 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Çok haklısınız... aslında maaşlar %30 düşecek değil, 2024 yılında emekli olanlar %30 fazla maaş alcak denmeli. 2024 yılı bir bonus yılı oldu.
    evet öyle oldu gerçekten. 50bin üzeri emekli maaşını bu hükümet hayatta vermezdi yoksa.
    neyse emekli olamayan arkadaşların da moralini bozmayalım, eğer priminiz asgari ücretin 4-5 katı ve üzerinden yatıyorsa aylık potansiyel emekli maaş artışınız 300 TL civarı olur. Bu şekilde enaz 4-5 yıl daha çalışırsanız emekli maaşınızı yükselterek devam edersiniz.

Aylık maaşlara göre ödenen sigorta primle*rinin emekli aylığına katkısı;

Asgari Ücretle çalışan için; Emekli aylığını her ay 25-30 TL düşürür.

Asgari ücretin 2 katı ile çalışan için; Emekli ay*lığını her ay 80-100 TL arttırır.

Asgari Ücretin 3 katı ile çalışan için; Emekli ay*lığını her ay 150-160 TL arttırır.

Asgari Ücretin 4 katı ile çalışan için; Emekli ay*lığını her ay 200-220 TL arttırır.

Asgari Ücretin 5 katı ile çalışan için; Emekli ay*lığını her ay 260-280 TL arttırır.

Asgari Ücretin 6 katı ile çalışan için; Emekli ay*lığını her ay 300-320 TL arttırır.

Asgari Ücretin 7 katı ile çalışan için; Emekli ay*lığını her ay 350-375 TL arttırır.

Asgari Ücretin 7,5 katı ile çalışan için; Emekli aylığını her ay 400-450 TL arttırır.

Asgari Ücretin 10 katı ile çalışan için; Emekli aylığını her ay 400-450 TL arttırır.

Asgari Ücretin 15 katı ile çalışan için; Emekli aylığını her ay 400-450 TL arttırır.

Asgari Ücretin 20 katı ile çalışan için; Emekli aylığını her ay 400-450 TL arttırır.

https://www.dunya.com/kose-yazisi/ma...-kac-tl/750463
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. çevremde bir iki kişi var.
    47-48 yaşlarında
    ısrarla bu yıl emekli olmalarını tavsiye ediyorum, ama ileride maaşların dengeleneceğini düşünüyorlar.
    halbuki şu an işten ayrılsa aylık kaybı en fazla 30bin tl olacak.

bunun için ömür boyu %30 az emekli maaşı olmayı kabul ediyor.
    bir de bunlar eytli oldukları için ik ve şirket açısından topun ucundalar, siz çıkmazsanız da 2025te yenilenme, küçülme v.b. nedenlerle pat diye çıkarılma potansiyelleri var.

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    çevremde bir iki kişi var.
    47-48 yaşlarında
    ısrarla bu yıl emekli olmalarını tavsiye ediyorum, ama ileride maaşların dengeleneceğini düşünüyorlar.
    halbuki şu an işten ayrılsa aylık kaybı en fazla 30bin tl olacak.

bunun için ömür boyu %30 az emekli maaşı olmayı kabul ediyor.
    bir de bunlar eytli oldukları için ik ve şirket açısından topun ucundalar, siz çıkmazsanız da 2025te yenilenme, küçülme v.b. nedenlerle pat diye çıkarılma potansiyelleri var.
    Bu durumda olan kişiler için çok zor bir karar. Şirketler emekli olup çalışmaya devam etmeye sıcak bakmıyorlar. Mevcut durumda 50K ve üzeri emekli maaşı alacak olan birisi bu yıl emekli olmayıp çalışmaya devam etse ve maaşı (SGK primi) da tavandan ödense kabaca bir hesap yaptığımda 8 ila 10 yıl sonra aynı emekli maaşına ulaşabiliyorlar. ( bu yıl emekli olup, çalışmasa emekli maaşı enflasyon kadar artacak. Emekli olmadan çalışmaya devam ederse emekli maaşı enflasyon + ödediği prim sebebiyle aylık 300ila 400 TL gibi artacak)
    eğer şu an bağlanacak maaş 30K civarındaysa tavandan ödenmesi durumunda 3-4 yılda aynı maaşa ulaşılıyor.
    en düşük emekli maaşı alanlar için bir kayıp yok. Düşüş zaten hazine tarafından karşılanıyor.
    Mevcut durumda 50K ve üstü emekli maaşı alacak olanlar kesinlikle işten ayrılıp dilekçelerini vermelidir. Sonradan pişman olma ihtimalleri çok yüksek.
    bu yıl %30 kayıp, 2025 yılında üzerine en az %15-20 daha kayıp gelecek. sonrasında bir dengeleme olacak ama bunun telafisi çok uzun zaman alacak. içerde bıraktığı maaş + ömrünün sonuna kadar düşük maaş alacak olması karşılığında işyerinde emeğinin karşılığında ne kadar maaş alacak? bunları iyi karşılaştırmak lazım.

4. Selam,
    Yaparlar mi bi guzellik? %15.75 --> %20 olur mu?
    Emekliyi ezdirmeyecekler ya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Yaparlar mi bi guzellik? %15.75 --> %20 olur mu?
    Emekliyi ezdirmeyecekler ya
    Zannetmiyorum... Bu saatten sonra zor... C.başkanı bugün konuştu ama ek artış sinyali vermedi..Nasıl olsa yakın zamanda seçimde yok.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Zannetmiyorum... Bu saatten sonra zor... C.başkanı bugün konuştu ama ek artış sinyali vermedi..Nasıl olsa yakın zamanda seçimde yok.
    Ben 5-6 aydır yaparlar diyorum, yani enf farkı %16 filan, %20 ye tamamlanır. Memur ve emeklisi enf farkı %12 filan, onu da %15 e tamamlarlar. En düşük emekli aylığı da 12500 den 14500 e çıkar.

Önce bi tepkiyi ölçsünler, ağlayan zırlayan çok mu, ne kadar bağırıp çağırıyor millet buna bir baksınlar.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Baktım..birsey yok...kamudan emekli olunca 15 i gibi aylık başlangıc..tahminen ondandır

SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hocam netleşti mi maaş, ne kadar zamanda netleşti, ben de 26.12 de dilekçemi verdim fakat henüz bir maaş/ödeme bilgisi gelmedi, süreç nasıl işliyor, ne kadar zaman alıyor deneyimlerinizi kısaca ozetleyebilirsen iz sevinirim..en taze deneyim sizinkidir diye size hitaben yazdım ama başka bir forumda ta yazsa müteşekkir olurum..[emoji3526]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    yazdıklarım yatıırm tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Hocam netleşti mi maaş, ne kadar zamanda netleşti, ben de 26.12 de dilekçemi verdim fakat henüz bir maaş/ödeme bilgisi gelmedi, süreç nasıl işliyor, ne kadar zaman alıyor deneyimlerinizi kısaca ozetleyebilirsen iz sevinirim..en taze deneyim sizinkidir diye size hitaben yazdım ama başka bir forumda ta yazsa müteşekkir olurum..[emoji3526]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Evet netleşti. Sen eğer sgk ya emeklilik için başvurduysan tahsis numarası var mı ona bir ba... sonra aylık maaş kısmına bakacaksın..bana 10 günde tahsis numarası verildi... maaşdan 2 gün öncede hesapta maaş tutraım gözüktü. İlk maşı geçen aralık 18 inde aldım
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 466/472 İlkİlk ... 366416456464465466467468 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •