Sayfa 122/298 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 969 - 976 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. BİST'te işlem yapanlar için bana göre en faydalı ilham kaynağı Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucu başkanı Mao'dur. Evet, Marksist Komunist Başkan Mao'nun bazı görüşlerini vahşi kapitalizmin bu mecrasında ilham kaynağı olarak kullanacağız. Onun meşhur 2 tane kitabı var: Minik Kırmızı Kitap ve Gerilla Taktikleri. Kırmızı Kitap'tan ziyade Gerilla Taktikleri BİST'tekilere uygundur. Adam sanki kafasında BİST'i canlandırıp bu kitabı yazmış. Gerilla savaşında kullanılan tüm taktikler BİST ortamında da aynen geçerlidir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Bugünkü coşku tahminimce yarin sabah açılışı ile de devam eder, piyasalarin devam mı yoksa biraz kar realizasyonu ayrımı ise faiz indirim tutarına göre netleşir , ben 250 baz puan'lık indirim ile coşkuya en azından 1 gün daha devam diye dusunuyorum akşam kapanışına kadar , 250 altına ise belki biraz kar satisi gelebilir karar sonrası.

herzobidunya Guest
    Yapay zekaya sordum bugün ve ona göre türkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda
    Bankaların ideal piyasa/defter değeri oranı 1 ile 1.5 arası

Realitede doğru ama neden diye sorası geliyor insanın.
    Dış müdahalelere açık ve frajil yapısından kaynaklı mıdır bilmiyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Böyle bir ortamda ayakta kalabilmek için önce ortamı sonra da kendinizi tanımak şart. Ortamın Modus Operandi'si (işleme esasları) nedir, siz ne tür bir spekülatörsünüz, hedefiniz nedir, risk iştahınız nasıldır, yeterli bilginiz var mı, yeterli derecede tecrübeli misiniz, borsada geçerli değerleme yöntemlerine aşina mısınız, teknik analiz bilginiz var mı, entropi ve momentum kavramlarını borsaya uyarlayabiliyor musunuz, hangi yöntemlerle hedefinize ulaşmayı düşünüyorsunuz vs vs. Cevap bekleyen pek çok soru var.
    Bu biraz kafa karıştırıcı ve ulaşılamaz gözüküyorsa benim basit bir önerim olacak. Sonuçta herkes sizin tecrübe ve bilginize sahip olmayabilir.

Farkl piyasalar arasındaki getirileri takip edip geride kalmış araçlara ağırlık verilebilir. Garimenkul, borsa, altın, faiz, döviz, fonlar vs. bunların getirileri özellikle Türkiye'de orantılı olmuyor, temel piyasalar olduğundan tespit etmek zor değil. Zaten çok hızlı karar verilecek trendler de değiller. 2,5-3 yıl önce borsa sıkıcı biçimde diplerde oyalanıyordu ama gayrimenkule ilgi zirvedeydi. Altın ons bakımından bir ara gözden düşmüştü ve kendini unutturmuştu o sırada dolar iyi pirim yapmıştı. Faizler bir dönem sürünüyordu 1 yıldır iyi getiriyor.

Benim borsadaki kısa maceramda kendime sık sık söylediğim şey "ah ulan kenarda param yok ki bu fırsatı da kaçırdım oldu". Bunu söyleye söyleye sonunda fırsatçı oldum :P Fırsatın önemi vadeden çok benim için. Zaten fırsat yanında genellike özel bir durumla beraber gelir genelde. Fırsattan istifade edebilmekte baya zorlanıyordum ama öğreniyorum yavaş yavaş (umarım )

herzobidunya Guest
    5year aslında borsada fırsatlar bitmez sözü kadar doğru bir söz yok. Eskiden inanmazdım bu sözün gerçekliğine ama her pc karşısına geçtiğimde ortalama 1 saat vererek önünüze gelecek fırsatları gördüğümde tekrar tekrar hatırlar ve kim söylediyse önünde eğilirim.

O nedenle artık bir pozisyondan başka fırsatı kaçırmama refleksiyle çıkış yapmıyoeum. Özellikle de zarardaysam. Her zaman limana yaklaşmış olan bir gemi vardır.

7.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Benim borsadaki kısa maceramda kendime sık sık söylediğim şey "ah ulan kenarda param yok ki bu fırsatı da kaçırdım oldu". Bunu söyleye söyleye sonunda fırsatçı oldum :P Fırsatın önemi vadeden çok benim için. Zaten fırsat yanında genellike özel bir durumla beraber gelir genelde. Fırsattan istifade edebilmekte baya zorlanıyordum ama öğreniyorum yavaş yavaş (umarım )
    Zaten fırsat yanında genellike özel bir durumla beraber gelir genelde.

Altın cümle bu tebrik ederim. özel duruma yoğunlaşmaktan fırsat da genellikle değerlendirilemez.

8. Th ortakligimiz buraya kadarmis az once verdim 31.26 ve 31.28 den 2 parca halinde muhtemelen daha gider ama benim icin faizler hala cazip biraz daha kafa rahat devam modundayim ,2 gunde guzel para birakti ykb sagolsun , bi daha ki toplanti oncesi yine ortak olabiliriz satmazsan see you

Sayfa 122/298 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •