Originally Posted by
HURKUŞ
Merhaba Trendhound,
Dolar Japon yeni hakkında düşünceni alabilirmiyim.
Dolar/Japon yeni şu sıralarda 157 civarında.
Bu seviyeden bir miktar doları Japon yenine dönmek konusunda ne düşünürsünüz ?
Önümüzdeki sene fed in faizleri indirime devam edeceğini düşünerek.
Forex'te işlem yapan biri değilim ama her daim JPY'yi ve BoJ'yi takip ederim çünkü küresel makro ekonomide JPY en önemli faktördür. 3 ay önce, USDJPY carry trade unwinding yüzünden 160 lardan 130 lara düştükten sonra yani JPY müthiş değer kazandıktan sonra, JPMorgan'ın şöyle bir demeci vardı: "Artık JPY in carry için uygun olmadığını düşünüyoruz çünkü bize göre JPY değer kazanacak" . O zaman USDJPY 140 idi, aradan 3 ay geçti 157 oldu yani JPMorgan'ın beklentisinin tam tersi gerçekleşti ve JPY değer kaybetti. Japonyada faizler %0.25, son toplantıda 25 bp artış bekleniyordu ama sabit tuttular. 23 Ocaktaki toplantıda 50 baz puanına çıkaracaklar, böylece faizler %0.5 olacak. Bunun sayesinde mi JPY değer kazanacak? JPY nin değer kaybetmesi Japon hükümetinin de işine geliyor çünkü kamu harcamalarını düşük yen sayesinde fonluyorlar. Ayrıca ekonomi resesyonda, bu yıl 2 çeyrekte büyüme eksi geldi. Bu şartlar altında JPY nin değer kazanmasını beklemek ne derece doğru olur? Ek olarak carry trade pozisyonlarında yavaştan artışlar var, demek ki hedge fonlar JPY nin değer kaybedeceğini düşünüyor. Ben JPYnin değerleneceğini pek olası görmüyorum. Hem hükümet hem genel anlamda ekonomi JPY'nin değer kaybetmesini arzuluyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri