Sayfa 2337/2516 İlkİlk ... 1337183722372287232723352336233723382339234723872437 ... SonSon
Arama sonucu : 20125 madde; 18,689 - 18,696 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Tuesday January 07 2025 Actual Previous Consensus
    06:00 PM
    US
    JOLTs Job Openings NOV 8.098M
    7.839M ® 7.70M

US
    ISM Services PMI DEC 54.1
    52.1 53.3
    US
    ISM Services Business Activity DEC 58.2
    53.7
    US
    ISM Services Employment DEC 51.4 51.5 51.4 52
    US
    ISM Services New Orders DEC 54.2
    53.7 54.2
    US
    ISM Services Prices DEC 64.4
    58.2 57.5

ABD'den gelen açık iş pozisyonları ve ISM PMI verileri piyasa beklentilerinin üzerinde, oldukça iyi geldi.Veriler ABD'de istihdam piyasasının sıkı,ekonominin canlı olduğuna işaret ediyor.Özellikle ISM Services Prices'ın 64.4 gibi oldukça yüksek gelmesi yüksek talebi ve enflasyonist fiyat baskılarını da işaret ediyor.

https://www.ismworld.org/supply-mana...ices/december/

https://www.cnbc.com/2025/01/07/serv...r-tariffs.html

Services index shows big jump in prices for December as companies fear tariffs

Verilerle Benchmark ABD 10 yıllık hazine tahvili faizi %4.70'e zıpladı,
    U.S. 10 Year Treasury
    US10Y:

Yield | 11:26 AM EST
    4.699%
    up+0.083

30 Yıllık tahvil faizi ise %4.90'ı geçti.

US30Y
    U.S. 30 Year Treasury 4.919 0.081

2. sevgili @deniz43 uzun cevabi yazınızdaki çoğu şeye katılıyorum, zaten sizin yazdıklarınızla benim yazdıklarım çelişmiyor da. Farklı çerçevelerden bakmışız diyelim. Kaldı ki ben tavuk eti gözlemimi paylaştım, buna da pek itirazınız olmamış zaten. Gerçi olsa da çok bir şey değişmez, ben kendi bizzat yaşadığımı yazıyorum. Okuduklarımı yazmıyorum yani.

Bu program başarılı olur görüşüm de hiç olmadı, %20-30 aralığına kadar geliriz öyle böyle, erken seçime bu aralıkta bir enf ile gireriz, dolar da kontrol altında olursa iktidar için sorun olmaz...adamların enflasyonu %10 altına indrimek gibi bir hedeflerinin de olduğunu düşünmüyorum seçime kadar. Seçim sonrası kim öle kim kala zaten.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sevgili @deniz43 uzun cevabi yazınızdaki çoğu şeye katılıyorum, zaten sizin yazdıklarınızla benim yazdıklarım çelişmiyor da. Farklı çerçevelerden bakmışız diyelim. Kaldı ki ben tavuk eti gözlemimi paylaştım, buna da pek itirazınız olmamış zaten. Gerçi olsa da çok bir şey değişmez, ben kendi bizzat yaşadığımı yazıyorum. Okuduklarımı yazmıyorum yani.

Bu program başarılı olur görüşüm de hiç olmadı, %20-30 aralığına kadar geliriz öyle böyle, erken seçime bu aralıkta bir enf ile gireriz, dolar da kontrol altında olursa iktidar için sorun olmaz...adamların enflasyonu %10 altına indrimek gibi bir hedeflerinin de olduğunu düşünmüyorum seçime kadar. Seçim sonrası kim öle kim kala zaten.
    Trump ile ekonomik ve ticaret savaşı başlayacak. ABD AB Çin ve Rusya. Gümrük vergileri. Biz habire Çinli elektrikli otomobil üreticilerine taviz veriyoruz. Elan Musk AB bize bu konuda tavır alır. Bizim program başlamadan bitebilir. Hele bir Trump göreve gelsin görelim.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sevgili @deniz43 uzun cevabi yazınızdaki çoğu şeye katılıyorum, zaten sizin yazdıklarınızla benim yazdıklarım çelişmiyor da. Farklı çerçevelerden bakmışız diyelim. Kaldı ki ben tavuk eti gözlemimi paylaştım, buna da pek itirazınız olmamış zaten. Gerçi olsa da çok bir şey değişmez, ben kendi bizzat yaşadığımı yazıyorum. Okuduklarımı yazmıyorum yani.

Nazik cevabınız için teşekkür ederim.

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ramiyor/791624

Vahap MUNYAR

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ayhan Güner, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Şaşmaz, Mehmet Çakar, Oktay Atasoy ve Ahmet İshakoğlu ile "Jewellery Antalya" da sohbet ederken konu kaçak altın girişine geldi.

Hemen hepsi şu hesabı ortaya koydu:

- Ayda 8 ton altın kota çerçevesinde kayıtlı olarak ithal ediliyor. Onun 3 katını aşan miktarda, yani 30 ton altın da kayıt dışı, kaçak yollardan ülkemize geliyor. Sonuçta o altına da Döviz ödeniyor. Ülkemizin dövizi yurt dışına kayıt dışı şekilde çıkmış oluyor.
    Sohbet sırasında verileri gözden geçirdim. Geçen yıl ithalatta 17.9 milyar dolarlık biz azalma gerçekleştiğini gördüm. Bunun 9 milyar dolarlık bölümü kayıtlı altın ithalatındaki düşüşten kaynaklandı. Yani, cari açığa olumlu katkısı oldu. Peki ülkemize ayda 30 ton kaçak getirilen altına ödenen dövizi nasıl yorumlamak gerekiyor?

Ben de aşağıda yazmıştım:

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    2024 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre;

- İhracat, %2,2 oranında artarak 23 milyar 463 milyon dolar,
    - İthalat, %11,1 oranında artarak 32 milyar 287 milyon
    dolar,

Türkiye'nin Aralık ayı dış ticaret açığı, (-)8.824 milyar dolar,2024 yılı dış ticaret açığı ise ,(-)82.160 milyar dolar oldu.

Aralık ayında yatırım malları ithalatı %6.2 azalırken,tüketim malları ithalatı %27.1 arttı.

2022 yılında 30.482 milyar dolar olan tüketim malları ithalatı 2024 yılında % 78.7 artarak 54.476 milyar dolara yükseldi.

-Yıllık dış ticaret açığında göreceli bir azalma var ama bunun temel nedeni petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki düşüş ile enerji ithalatının 2022 yılında, 96.549 milyar usd'den 65.635 milyar dolara inmesi ile,30.914 milyar usd'lık bir düşüşten kaynaklanıyor..

-Diğer yandan altın ve kıymetli madenler ithalatı konan kota nedeniyle geçen sene 33.912 milyar usd'dan 24.873 milyar usd'a 9.039 milyar usd inmiş gibi gözüküyor ,ama ithalat kısıtlamaları nedeniyle iç ve dış piyasalarda altının fiyatı arasında 4 bin usd/kg fark oluştuğundanibu arbitajı kullanmak için kaçak altın girişleriyle, bunun ödemeler dengesi tablosunda net hata noksan satırına girdiği anlaşılıyor.

Bunun dışında,içerideki sanayinin rekabet gücünün azalmasıyla başta tüketim malları olmak üzere ana ithalat kalemlerinde azalış değil artış var.

-2022 yılında 34.574 milyar usd olan makina ve mekanik cihazlar ithalatı 2024 yılında 39.563 milyar usd olmuş.
    -2022 yılında 17.678 milyar usd olan motorlu kara taşıtları ithalatı 2024 yılında 31.675 milyar usd olmuş.
    -2022 yılında 21.535 milyar usd olan elektrikli makina ve cihazları,ses görüntü cihazları ithalatı 2024 yılında 27.225 milyar usd olmuş.

Sonuç olarak sanayinin rekabet gücünün azalması ve ithal malların göreceli ucuz hale gelmesiyle ithal ürünlerin piyasamızdaki pazar payının giderek büyüdüğü görülüyor.

https://www.bloomberght.com/trump-ka...acagim-3738704

Trump: Kanada'nın ilhâkı için ekonomik güç kullanacağım

Donald Trump son demecinde Kanada'ya karşı askeri güç kullanılmayacağını ancak ekonomik güç kullanılacağını belirtti.

Trump diğer yandan Panama ve Grönland için ise askeri güç kullanma konusunda net bir şey söyleyemeyeceğini belirterek askeri seçeneği dışlamadı.

Donald Trump ayrıca Avrupa Birliği ile de aralarında 350 milyar dolarlık ticaret açığı olduğuna dikkat çekerek Avrupa Birliği ile ilgili de harekete geçeceklerini ifade etti.

Donald Trump, Kanada'da askeri güç kullanmayacağını ifade ederken Panama Kanalı ve Grönland için aynı güvenceyi veremeyeceğini belirterek "Belki bir şeyler yapılabilir." dedi. Trump, Panama Kanalı üzerindeki Çin nüfuzunu dile getirerek bunun ekonomik güvenlik konusu olduğunu ifade etti.

Başkan olabilecek ehliyetten yoksun,çok dengesiz bir kişi.Dünya barışı için tehlikeli,ortalığı karıştırabilecek bir kişi.Anlaşılan züccaciye dükkanına giren fil gibi ortalığı yıkıp geçecek.

...:::vobelıt:::...

Deniz hocam günaydın,

Trump’ın Kanada ve Grönland’ı bu derece kafaya takmasının sebebi ne ?
    Küre şeklindeki dünyaya kuzey kutbunun tepesinden bakarsak ABD-KANADA-GRÖNLAND hattından İskandinav ülkeleri, Avrupa ve Rusya’ya coğrafi olarak yaklaşmayı mı amaçlıyor.
    Bir planı olmalı.

8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.bloomberght.com/trump-ka...acagim-3738704

Trump: Kanada'nın ilhâkı için ekonomik güç kullanacağım

Donald Trump son demecinde Kanada'ya karşı askeri güç kullanılmayacağını ancak ekonomik güç kullanılacağını belirtti.

Trump diğer yandan Panama ve Grönland için ise askeri güç kullanma konusunda net bir şey söyleyemeyeceğini belirterek askeri seçeneği dışlamadı.

Donald Trump ayrıca Avrupa Birliği ile de aralarında 350 milyar dolarlık ticaret açığı olduğuna dikkat çekerek Avrupa Birliği ile ilgili de harekete geçeceklerini ifade etti.

Donald Trump, Kanada'da askeri güç kullanmayacağını ifade ederken Panama Kanalı ve Grönland için aynı güvenceyi veremeyeceğini belirterek "Belki bir şeyler yapılabilir." dedi. Trump, Panama Kanalı üzerindeki Çin nüfuzunu dile getirerek bunun ekonomik güvenlik konusu olduğunu ifade etti.

Başkan olabilecek ehliyetten yoksun,çok dengesiz bir kişi.Dünya barışı için tehlikeli,ortalığı karıştırabilecek bir kişi.Anlaşılan züccaciye dükkanına giren fil gibi ortalığı yıkıp geçecek.
    tam bir "idiot" ama işin daha endişe verici tarafı elon musk gibi bir tekno diktatör arkasında. ayrıca adam dünyanın en etkin iletişim organı da onun.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 2337/2516 İlkİlk ... 1337183722372287232723352336233723382339234723872437 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •