Sayfa 510/660 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon
Arama sonucu : 5275 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar , size güzel bir bilgi vereyim.
    Bu üretim yokken 1200tl eden hissenin , üretim başlayınca 900'e basılmasını nasıl yorumlamak lazım?

Yukardaki bilgide eksik kalan nokta şu

Vw uretim bandının robotların kaliplarin vs. yatırımını ford mu üstlendi? Öyleyse amorti etmesi uzun sürer.

Vw üstlendiyse , araç başına net 1000 dolar kalıyorsa yine iyi. Akmasa da damlar

elimde yeteri kadar para yok yalnız bu rakamların güzel alım yeri (920 ler) olabileceğini düşünüyorum.

asla ytd.

kimseye bakıp yatırım kararı almayın

3.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Bu üretim yokken 1200tl eden hissenin , üretim başlayınca 900'e basılmasını nasıl yorumlamak lazım?

Yukardaki bilgide eksik kalan nokta şu

Vw uretim bandının robotların kaliplarin vs. yatırımını ford mu üstlendi? Öyleyse amorti etmesi uzun sürer.

Vw üstlendiyse , araç başına net 1000 dolar kalıyorsa yine iyi. Akmasa da damlar
    Hocam lüzumsuz yerlere giriyorsun. onu daha önce yazdım.
    Tabiki alıyor , tüm yatırım maliyetininn yanısıra tüm mühendislik faliyetleri için harcanan emeğide Ford saatlik mühendis ücreti üzerinden alıyor. Hatta bu iş için yeni fabrika kuruldu. onun bile kirasını isteyecektir. Vw bunları zaten kendi başına harcayacaktı tüm bu masrafları. Şimdi ürün başına bölerek aradaki anlaşmaya göre 5-8 yıl içersinde geri alacak.
    Sadece vw den değil ford motor dan da alıyor
    Son düzenleme : alanzo; 12-01-2025 saat: 22:21.

4.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Hocam lüzumsuz yerlere giriyorsun. onu daha önce yazdım.
    Tabiki alıyor , tüm yatırım maliyetininn yanısıra tüm mühendislik faliyetleri için harcanan emeğide Ford saatlik mühendis ücreti üzerinden alıyor. Hatta bu iş için yeni fabrika kuruldu. onun bile kirasını isteyecektir. Vw bunları zaten kendi başına harcayacaktı tüm bu masrafları. Şimdi ürün başına bölerek aradaki anlaşmaya göre 5-8 yıl içersinde geri alacak.
    Sadece vw den değil ford motor dan da alıyor
    hatta sözkonusu üretim rakamı toplamı 1 milyon adet diye hatirliyorum. en az 500-600 milyon usd harcanmıştır. ürün başına 500 -600 usd alacak tahmini. ikiside euro ile çalışan firmalar old için usd eur kuru dalgalanmaları çok etkilemeyecektir

5.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    hatta sözkonusu üretim rakamı toplamı 1 milyon adet diye hatirliyorum. en az 500-600 milyon usd harcanmıştır. ürün başına 500 -600 usd alacak tahmini. ikiside euro ile çalışan firmalar old için usd eur kuru dalgalanmaları çok etkilemeyecektir
    200 bin adet transporter bütün dünyada sattığı adet mi.Otosan sadece Türkiye'de değil dünyada satacağı bütün araçları mı üretecek sayın alanzo

Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    200 bin adet transporter bütün dünyada sattığı adet mi.Otosan sadece Türkiye'de değil dünyada satacağı bütün araçları mı üretecek sayın alanzo

Transporterin camlı koltuklu versiyonu (caravelle) almanyada uretiliyor.
    Turkiyede uretilen panelvan olan transporter.

Tüm dünyada ne kadar satiyor bulamadim ama
    Avrupadaki satışları pek de parlak gitmiyor.

Amerikadaki satışları da TRumptan sonra nereye gidecek onu goreceğiz.

https://www.goodcarbadcar.net/volksw...sales-figures/

Avrupa satişları 60binlerden 20binlere inmiş son senelerde. Belki de stellantis panelvanları bunlarda pazar çaldı.

Vw 2023 yıllık raporunu buldum

Transporter üretimi
    2022 yılı 67.508adet
    2023 yılı 81.535adet

Caravelle üretimi (hannover almanya)
    2022 ->80.698
    2023 ->81.509

8. Senin gibi hissenin ben dingiline şanzumanını sokayım.

Değil folksvagın;

Byd, mersedes, opel, çitroen, pejo, reno, tofaş, volvo, scania, daf, man, ferrari, lambo, hunday, kia'nın tüm arabaları Gölcük'te de üretilse bu çüş eşşekten bi halt olmaz gibi davranıyor.

Sayfa 510/660 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •