Sayfa 979/1005 İlkİlk ... 479879929969977978979980981989 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 7,825 - 7,832 arası.

Konu: Viop LXI

1. En basit örnek var ya oradan gidelim, diğerleri zaman kaybı, ben Allah'a ve ahirete inanıyorum, farz edelim bunlar yok,ben ne kaybedeceğim,yok olup gideceğim.Peki diyelim Allah ve ahiret var,yok diyenler ne yapacak? Gelin bunun şimdi felsefesini yapalım,bazen bende şüpheye düşüyorum,ya ahiret yoksa,buna üzülüyorum çünkü bu bu dünyada olmayan adalet öbür dünyada yerini bulmayacak,ama ölünce yok olup gideceksen acıda yok.Peki ahiret yok diyenler varsa ne yapacaksınız,bunu hiç düşündünüz mü,muhtemelen sizde şüpheye düşüyorsunuz ve muhtemelen sizinde argümanlarınız var .çocukluğumdan şöyle bir şey hatırlıyorum,yetişkin ve dini değerlere bağlı olmayan birisi olaya şöyle bakıyordu,ya Allah yarattığı kulu hiç yakar mı.Elbet Allah'a, ahiret ve yaratılışa inanıyorum fakat bunlara ilişkin tanimlamalarim yok,tanımlamalara da çok kulak asmiyorum.Ateşte yanmak mı büyük bir acıdır, derin bir pişmanlık mı büyük bir acıdır? Kendini akıllı sanıp büyük bir ahmak olduğunu anlamak nasıl bir duygudur acaba.Bir deyimimiz var ya, başından kaynar sular dökülmek,belki kaynar sudan bile acıdır.Neyse bu iş uzar gider.Tamam dünyanın yaşı dört buçuk milyar,ilk canlı fosiller üç buçuk milyar yaşında, insanlığın tarihi altı bin yıl ( gerçi bu onikibin yıla çıktı ya), evrim yok diyenleri cahillikle suçlamayın.Birde şu zaman kavramı var ya, Allah'ın zaman kavramı ile senin zaman kavramın aynı olmayabilir mı acaba,belkide aslında şu anda hesabın görülüyor ,ne biliyorsun,belki ben masumum diye savunma yaparken, doğumundan ölümüne olan kaydı izliyorsun..

yazdıklarınız birer cevap değil..

farzet..

250 sene öncesindeyiz şuan.. ozamanki bilim dünyanın yaşını kaç bulmuş. elindeki imkanlarla.

atıyorum 15 bin yıl.

ozamanki devirde yaşayanlar .. dinsel anlamda diyorlardıki.. 10 la çarptık tanrı katında 10 bin senedir vs vs gibidir.

bizde 15 bin bulduk.

....

teknoloji gelişti.. artık daha hassas rakamlar bulundu. bilim gelişti vs.. son rakam kaç 13,5xx yıl.

geldik bu tarihe..

şimdi ne konuşuyoruz.. işte kutsal kitaba göre yine şunu şunla çarpdık. bizde bulduk))

...

yani bilim en son kaç derse... mitolojiye inananlarda evet rakam doğru bizim hesaba göre diyorlar .

hem bilimi yalanlıyorlar...

hemde bilime bakıp kutsalın verdiği rakamı teyit ediyorlar .. neye göre. bilime göre.

burada bir sıkıntı yok mu yani ?

bilim rakam bulmasaydı... 6 gün diye inanıyor olacaktınız yahu.

gün kelimesinin başka bir anlamı yok çünkü 13,5 milyar seneyi vs bulamazsın..

geçmişte öyle bir rakam mı vardı ?

benim film saati geldi. başka türlü vakit geçmez.

iyi eğlenceler herkese.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ikinizede geçmiş olsun.. ne çok kalp krizi geçiren var .

başın sağolsun..ne desek boş .. hayat boş.

film bari izleyek...
    hayat neden boş olsun owlum... yaşayıpduruyozya ne güzel

yiyip, içiyoz, gezip, tozuyoz

ütü yapıyoz

valla ciddiyim...

ben ölmek neyin istemiyom

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    bugün sabah buna benzer bir sancı, göğsümün önünde ve arkasında oldu
    kalktım, biraz bekledim... birkaç defa daha oldu
    dedim hastaneye acile gidip bir baktırayım, sonra geçti... gitmedim
    kardiyoloji mi bakıyor ? orayamı gitmem lazım ? randevu alıp gideyim bir

tam babamın öldüğü yaştayım....

ve kalp krizinden vefat etmişti rahmetli

kollarımda idi... dönüş şansıda olmadı, kalp vurdu... kollarıma aldım... 3 kere nefes alabilidi, 3. yü verdi... vadesi yetti
    baktırmanda fayda var....ama anjiyo derlerse acele etme....

bende de dediğin gibi başladı....önce geçti ama sonra sıklaştı...
    kriz geçirmeden önce sırt üstü yatamaz olmuştum....ancak ayakta duruyordum...

sonra 16 temmuz mesaide...aşırı terledim...kendim hastaneye gidip....
    triyaj kısmında nefes almam zorlaşınca....önce sarı alan....kan gazları ile kriz geçirdiğim anlaşılınca...
    kırmızı alan....oradan hop acil anjiyoya....bacaktan girdiler....

anjiyoda sırtüstü yatarken...önce nefes almam düzeldi.....sonra sırtımdaki bıçak gibi saplanmalar kayboldu...

bu arada benim anne de genetik kalp rahatsızlığı var....

ayrıca....bahsettiğin belirtiler...bu aralar yakın tanıdıklarımda da var.....sanırım koronanın değişik bir varyasyonu olabilir....

en güzeli...farklı bir kaç doktordan durumunu teyit ettirmen....

geçmiş olsun....

Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Her hafta sonu Emlakı imana getirmeye çalışıyorsunuz..
    İşin sonunda 3ü 5 i ateist olacak haberleri yok
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Her hafta sonu Emlakı imana getirmeye çalışıyorsunuz..
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    İşin sonunda 3ü 5 i ateist olacak haberleri yok

8. yahu allam bu kadar çıkarcı adamı cennetinin hangi köşesine koyacaksın, not close to the wine jug..?

adam pragmatik bir yaklaşımla allah yoksa kaybım ne olacak ki deyip inancından dolayı ödül bekliyor
    yaradıcı olsam ilk önce cennetten tekme vuracağım canlı türü bunlar olurdu, cehennemde de not close to the wine jug
    ya yoksa kaybım ne olur ki, böyle inanan milyonlar var ve kendilerini inançlı addediyorlar tübe tübe..

Sayfa 979/1005 İlkİlk ... 479879929969977978979980981989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •