Sayfa 2092/2200 İlkİlk ... 1092159219922042208220902091209220932094210221422192 ... SonSon
Arama sonucu : 17597 madde; 16,729 - 16,736 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    https://x.com/kardiyobey/status/1879090489137479705

Ben, içtim be ya...Şinci bi dene daha içerin. Saat 16-17 arası da bi dene içerin. Ne kahvaltı, ne öğle yemeği hiç bir şey yemem. Akşam 20'de yemek yerim.

Kuzu'nun Kâzım;
    Karatay nine et-kemik suyu içiyormuş...
    Akşam yemeğin Karatay nine diyeti mi?

Selanikli suya bakanlar neydi? Unutmuşum....
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

2.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Kuzu'nun Kâzım;
    Karatay nine et-kemik suyu içiyormuş...
    Akşam yemeğin Karatay nine diyeti mi?
    Karatay diyeti değil abi, benimki keto diyeti. Keto diyetinde, karbonhidrat kısıtlaması var. Aslında günde 2 öğün yenilebiliyor ama asıl hedef bir öğüne düşmek. Yağ tüketimi de günde bir çay bardağından bir parmak eksik. Tek öğüne düşüldüğünde, kahve içerken bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı eklenebilir. Çabuk kana karışır, şekerin fazla düşmesini engeller. Şekerin aralığın altına düşmesi de tehlikeli, kalp hastalıklarına sebep olabilir.
    Etsuyu ve kemik suyu kolesterolü yükseltir, haftada bir içilir o. Karaciğeri haşat edebilir. Kocakarı diyor ki, kolesterolün yüksek olması iyidir. LDL ve HDL arasında fark yoktur. İyi de kolesterol damarları tıkar. Kolesterol ilaçlarını da içmeyin diyor. Kolesterol damarların içine yapışıyor, kolesterol ilaçları, kolesterolün yapıştığı yerde kalmasını sağlıyorlar. Yoksa yapıştığı yerlerden kopan kolesterol parçaları, serseri mayın gibi damarların içinde, dar olan yerleri tıkayabilirler.
    Ayrıca kolesterol, safra kesesi ve safra yollarında kolesterol poliplerine, bunların büyümesi tıkanmalara, enfeksiyonlara, kanserlere sebep olabilir. Safra yolu ve pankreastan gelen kanal aynı yere bağlanıyor, enfeksiyon pankreası da tutabilir.
    Şeker ilacı kullanmıyorum. Kendime göre bir yol tutturdum gidiyorum. Doktorlara sorun abi, benim yazdıklarıma bakmayın, herkesin bünyesi farklı. Ayrıca ayda bir, iki gün ya da 36 saat aç kalmak da var. Ben bunu 2 aydır nedense hiç yapmadım.

Selanikli suya bakanlar neydi? Unutmuşum....
    Bizden (insanlardan) hayal ve vehimleri güçlü olanlar,hayal ve vehimlerinden aslında madde bedenleri olmayan (enerji) bir takım varlıklar meydana getirdi, ve gördüklerinden hayrete düştüler. (Muhiddin Arabi)
    İşin özü budur.
    @erefefik

3.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

1402 Ankara Savaşı...Yandan Çarklı Temur dürzüsünün ordusu, ezici çoğunluğu süvarilerden(70 bin at) oluşuyordu. 17 tane fil vardı.
    Osmanlı Ordusu ise, yukarıdaki videoda kaleden çıkan, Roma birliği gibi yüksek ve geniş kalkanlı, atletik yapılı, zırhlı piyadelerden oluşuyordu.
    Timur'un savaşı kazanması mümkün değildi. Yabancı bir ülkeye girip, atları ve filleri beslemesi mümkün değildi. Venedik ajanları, Timur'un geçeceği yerlerde gerekli hububatı silolamışlardı.
    Yine de kazanması mümkün değildi.
    Konya, Kastamonu ve Kütahya beyleri, Yıldırım Beyazıt'ı satıp, Timur'un tarafına geçtiler.
    İşte bir önceki mesajdaki oligarşi, bunu saklar ve Kara Tatarların Timur'un tarafına geçtiğini yazarlar.
    Osmanlı Ordusunda Kara Tatarların sayısı çok azdı, Timur'un tarafına geçseler de belirleyici değillerdi.
    Yıldırım Bayezid 1396 Niğbolu savaşında karşımızda Fransız, Rodos Sövalyeleri, İngiliz, Alman, Macar, Romen, Leh, İspanyol, İskoç, Ceneviz, Bulgar, Rum, Hırvat, Portekizli, Dan, Baltık, Hollanda, Papalık, birleşik ordu vardı.

Bizim yanımızda, sadece Sırplar vardı.
    @erefefik

4. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan:

“Asgari ücrete yılda bir kez zam yaptığımız için, sanayici ve ihracatçılarımızdan çok büyük tebrikler aldık.”
    Kafası kırılacak biri daha...Vallahi çok acayip. Bir insan niye böyle konuşur?
    @erefefik

5. https://x.com/HaberKupur/status/1879157138775265772

Kupür
    @HaberKupur
    ·
    4s
    Dün gece bir katliam yaşandı.

Fotoğraftaki kız çocuğu 12 yaşında ve kafası taşla ezilerek öldürüldü. 5 yaşındaki kardeşi ise öldürülmek üzereyken elektikçi katil kaçtı. Bağcılar katliamını içeren o korkunç flood'u okuyun. Çünkü gündem dahi olmadı.. Yaşananlar +++

Her şey dün gece bir haberle başladı..

İstanbul Bağcılar'da kimliği belirsiz kişi veya kişiler, bir evi basarak iki çocuğa taşla saldırdı.

•⁠ 12 yaşındaki abla hayatını kaybetti, 5 yaşındaki kardeşi hastaneye kaldırıldı.
    İstanbul'un Bağcılar ilçesinde 5 katlı binanın giriş katındaki daireye giren Zekeriya A. (51) evde bulunan Meryem S. (12) ile kardeşi A.S.'ye (5) taşla saldırdı. Saldırıda A.S. yaralanırken ablası Meryem S. hayatını kaybetti. Olay yerinde sinir krizi geçiren anne G.S. hastanede tedavi altına alındı. Öte yandan polis ekiplerinin yakalanan Zekeriya A.'nın ifadesi de ortaya çıktı.
    Olay,15 Temmuz Mahallesi 1487 Sokak'ta meydana geldi. 5 katlı binanın girişindeki daireye gelen Zekeriya A. henüz bilinmeyen bir nedenle Suriye uyruklu Meryem S. ve A.S. isimli kardeşlere taşla saldırdı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede eve gelen sağlık ekipleri, başından ve gözünden yaralanan A.S.'yi ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırırken ablası Meryem S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi.
    •EVDE PARA VARDI AMA KİMSE ÇALMADI”

Evde para vardı ama kimse çalmadı.Bir tane çocuk vardı bizim sokakta onu şikayet ettik. Çocuğumu dövdü o da 12 -13 yaşındaydı. İsmini bilmiyorum.Muhammet Ali'yi dövdü. İdam istiyorum. Ciğerim yanıyor" diyerek feryat etti.
    @erefefik

6. https://x.com/ajans_muhbir/status/1879015585150849331

🎙 Muhbir
    @ajans_muhbir
    Helen Bayındır isimli ‘eğitmen’:

“Bir insanın öleceğinin semptomları 9 ay önceden görülmeye başlar.

Eğer kendimizi doğru takip edersek bu süreci yönetebiliriz.”
    Linkte video var. Bir yoğun bakım hemşiresi de aynı şeyleri söylemişti.
    @erefefik

7. https://x.com/SavunmaSanayiST/status...03532525568271

SavunmaSanayiST.com
    @SavunmaSanayiST
    #SONDAKİKA | %80 yerlilik oranına sahip TCG İZMİR’in ardından TCG İZMİT Firkateyni de denize indirildi!

Türkiye eş zamanlı olarak 7’si MİLGEM İSTİF Sınıfı Firkateyn olmak üzere 40’a yakın savaş gemisi inşa ediyor. Bunların 31’i Türk Donanması’na teslim edilecek.
    Çok acayip hızlı...Daha geçen gün, TCG İzmir denize indirilmişti.
    @erefefik

8. juju 💰
    @ayeejuju
    ·
    12 Oca
    Anne Hathaway has to be a vampire
    @erefefik

Sayfa 2092/2200 İlkİlk ... 1092159219922042208220902091209220932094210221422192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •