Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Karatay diyeti değil abi, benimki keto diyeti. Keto diyetinde, karbonhidrat kısıtlaması var. Aslında günde 2 öğün yenilebiliyor ama asıl hedef bir öğüne düşmek. Yağ tüketimi de günde bir çay bardağından bir parmak eksik. Tek öğüne düşüldüğünde, kahve içerken bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı eklenebilir. Çabuk kana karışır, şekerin fazla düşmesini engeller. Şekerin aralığın altına düşmesi de tehlikeli, kalp hastalıklarına sebep olabilir.
Etsuyu ve kemik suyu kolesterolü yükseltir, haftada bir içilir o. Karaciğeri haşat edebilir. Kocakarı diyor ki, kolesterolün yüksek olması iyidir. LDL ve HDL arasında fark yoktur. İyi de kolesterol damarları tıkar. Kolesterol ilaçlarını da içmeyin diyor. Kolesterol damarların içine yapışıyor, kolesterol ilaçları, kolesterolün yapıştığı yerde kalmasını sağlıyorlar. Yoksa yapıştığı yerlerden kopan kolesterol parçaları, serseri mayın gibi damarların içinde, dar olan yerleri tıkayabilirler.
Ayrıca kolesterol, safra kesesi ve safra yollarında kolesterol poliplerine, bunların büyümesi tıkanmalara, enfeksiyonlara, kanserlere sebep olabilir. Safra yolu ve pankreastan gelen kanal aynı yere bağlanıyor, enfeksiyon pankreası da tutabilir.
Şeker ilacı kullanmıyorum. Kendime göre bir yol tutturdum gidiyorum. Doktorlara sorun abi, benim yazdıklarıma bakmayın, herkesin bünyesi farklı. Ayrıca ayda bir, iki gün ya da 36 saat aç kalmak da var. Ben bunu 2 aydır nedense hiç yapmadım.
Bizden (insanlardan) hayal ve vehimleri güçlü olanlar,hayal ve vehimlerinden aslında madde bedenleri olmayan (enerji) bir takım varlıklar meydana getirdi, ve gördüklerinden hayrete düştüler. (Muhiddin Arabi)Selanikli suya bakanlar neydi? Unutmuşum....![]()
İşin özü budur.
@erefefik
@erefefik
Kafası kırılacak biri daha...Vallahi çok acayip. Bir insan niye böyle konuşur?Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan:
“Asgari ücrete yılda bir kez zam yaptığımız için, sanayici ve ihracatçılarımızdan çok büyük tebrikler aldık.”
@erefefik
https://x.com/HaberKupur/status/1879157138775265772
Kupür
@HaberKupur
·
4s
Dün gece bir katliam yaşandı.
Fotoğraftaki kız çocuğu 12 yaşında ve kafası taşla ezilerek öldürüldü. 5 yaşındaki kardeşi ise öldürülmek üzereyken elektikçi katil kaçtı. Bağcılar katliamını içeren o korkunç flood'u okuyun. Çünkü gündem dahi olmadı.. Yaşananlar +++
Her şey dün gece bir haberle başladı..
İstanbul Bağcılar'da kimliği belirsiz kişi veya kişiler, bir evi basarak iki çocuğa taşla saldırdı.
• 12 yaşındaki abla hayatını kaybetti, 5 yaşındaki kardeşi hastaneye kaldırıldı.İstanbul'un Bağcılar ilçesinde 5 katlı binanın giriş katındaki daireye giren Zekeriya A. (51) evde bulunan Meryem S. (12) ile kardeşi A.S.'ye (5) taşla saldırdı. Saldırıda A.S. yaralanırken ablası Meryem S. hayatını kaybetti. Olay yerinde sinir krizi geçiren anne G.S. hastanede tedavi altına alındı. Öte yandan polis ekiplerinin yakalanan Zekeriya A.'nın ifadesi de ortaya çıktı.Olay,15 Temmuz Mahallesi 1487 Sokak'ta meydana geldi. 5 katlı binanın girişindeki daireye gelen Zekeriya A. henüz bilinmeyen bir nedenle Suriye uyruklu Meryem S. ve A.S. isimli kardeşlere taşla saldırdı.
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede eve gelen sağlık ekipleri, başından ve gözünden yaralanan A.S.'yi ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırırken ablası Meryem S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi.•EVDE PARA VARDI AMA KİMSE ÇALMADI”
Evde para vardı ama kimse çalmadı.Bir tane çocuk vardı bizim sokakta onu şikayet ettik. Çocuğumu dövdü o da 12 -13 yaşındaydı. İsmini bilmiyorum.Muhammet Ali'yi dövdü. İdam istiyorum. Ciğerim yanıyor" diyerek feryat etti.
@erefefik
https://x.com/ajans_muhbir/status/1879015585150849331
Linkte video var. Bir yoğun bakım hemşiresi de aynı şeyleri söylemişti.🎙 Muhbir
@ajans_muhbir
Helen Bayındır isimli ‘eğitmen’:
“Bir insanın öleceğinin semptomları 9 ay önceden görülmeye başlar.
Eğer kendimizi doğru takip edersek bu süreci yönetebiliriz.”
@erefefik
https://x.com/SavunmaSanayiST/status...03532525568271
Çok acayip hızlı...Daha geçen gün, TCG İzmir denize indirilmişti.SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
#SONDAKİKA | %80 yerlilik oranına sahip TCG İZMİR’in ardından TCG İZMİT Firkateyni de denize indirildi!
Türkiye eş zamanlı olarak 7’si MİLGEM İSTİF Sınıfı Firkateyn olmak üzere 40’a yakın savaş gemisi inşa ediyor. Bunların 31’i Türk Donanması’na teslim edilecek.
@erefefik
Yer İmleri