https://www.bloomberght.com/jamie-di...yarisi-3739842
JPMorgan CEO'su Jamie Dimon hisse senetlerinin aşırı değerli olduğu konusunda uyardı
-Dimon enflasyon, hükümet açığı harcamaları ve jeopolitik gerginlikler gibi devam eden riskler görüyor.
-Dimon'ın yorumları Goldman Sachs'ın benzer yöndeki uyarısı ile aynı yönde oldu
-Dimon, Davos'ta CNBC'ye verdiği demeçte "Varlık fiyatları her ölçüye göre şişirilmiş durumda." dedi.
Ben faiz getirisiyle yarisabilecek bilancolar gerektiğini düşünüyorum ytd
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
ne kadar zamandır borsadasınız ve bilgi birikiminiz nedir bilmiyorum ancak borsada eğer 2020-2023 rallisi gibi bir beklentiniz varsa onun bir daha yaşanmasının çok zor olduğunu düşünüyorum.O dönemin en önemli özelliği çılgınlığa varmış olan negatif reel faizler olmasıydı. paraya erişim o kadar kolay ve ucuzdu ki herkes kredi kullanıyordu.Negatif reel faizden korunmak için de dövize gidilmesin diye kkm ve bir sürü kısıt getirilmişti.Paranın borsadan ve emlaktan başka gideceği yer kalmamıştı. Hisse senedi hesabımda %1-1,5 arası faiz ile kredi kullandığımı hatırlarım. Endeks %100 giderken, en başarısız fonlar bile yıllıkta %150 yapmıştı.
Öyle bir dönem tekrar gelir mi? Onu bilmek kahinlik olur ama gelirse ne yapacağımı net biliyorum.
Borsadan endeks eksiyken bile para kazanılır mı? tabiki kazanılır. İyi derecede sektör analizi yapabilen, iyi derecede finansal tablo okuyup, detaylarını yorumlayabilen bir kişi her zaman iyi gelir elde eder. 2018 yılında endeks %30 eksi yapmışken ben yılı %110 getiriyle kapatmıştım.
sorunuza gelirsek, reel faiz olduğu için yerliden de öncelikle borsaya ciddi para akışı beklemem.ayrıca şirket bilançolarının vasat ve altı geleceği bir dönemdeyiz. Büyük nakit girişini destekleyecek temel veriler de yok.
ama dediğim gibi bu genel fotoğraftan ayrışacak hisseler olacaktır, bunları da bulmak için iyi çalışmak lazım.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Faktoringler kazanıyor.
Mevcut durum sürdükçe de kazanmaya devam edecek.
İyi hisse inancı ile para kazanamayan şirketleri tutmak hata, o oturan devler tekrar kalkar diye düşünmek hata.
O devler kalkmasına kalkar da, bunlar gittikten sonra anca kalkar.
Aslında çok titiz olunması gereken Borsa'yı bile soyduruyor adam.
Cahil olur, tamam ama bu kadar mı olur.
Yer İmleri