Sayfa 2354/2460 İlkİlk ... 1354185422542304234423522353235423552356236424042454 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 18,825 - 18,832 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Ben avrupa konusuna katiliyorum. Ve gulumsuyorum.
    Trump yaptirimlarla dunyaya korku salarken. Dun Kolombiya’ya esip gurlerken.
    Cinliler basit bir hosgeldin mesaji verdiler. Daha uygun maliyetli daha ulasilabilir bir urunle, istersen masaya cik tepin dediler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cevabınız için teşekkürler. 12 yıldır uzak- yakın içinde veya dışındayım. dediğiniz dönemde gerek borsa rallisi gerekse ucuz kredi anlamında kendi çapımda birşeyler yaptım. yetişkin ömrü hayatımda bu seviyede bir faiz oranı değişimi ile karşılaşmadığım icin doğru değerlendirme yaptım diyemem. ama dediğiniz gibi bir daha olursa bende ne yapacağımı çok iyi biliyorum.

beni şaşırtan şey ise internet ortamında neredeyse hic kimsenin enflasyon muhasebesini tam olarak değerlendirip fikir verememesi oldu. çok kaliteli hesapları takip ediyorum. çok sıkı okumaya çalıştım. bir şeyler kapar mıyım diye. onlarin bile hiç bir fikri olmadığını yaşayarak gördüm.

bu benim çok şaşırdığım bir şey oldu. insanin kendi tecrübesinden başka hiç bir şey tam fayda sağlamıyor anlaşılan. bu ülkedeki sefil ve kısa hayatımızda da bu cok maliyetli.

bol kazançlar.

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

önceki yazdigim karakter bozgununa ugramis. yukarinin en onemli gordugum noktasını yazayim tekrar yazamayacagim

benim gecen sene en sasirdigim sey kimsenin enflasyon muhasebesini dogru degerlendirememesi oldu. internette cok deÄŸerli insanlari da takip ediyorum. mesela pasa hakan.

ama kimse tam bilemedi. ben bayagi ugrastim anlayabilmek icin ama kimseden tam bir ongoru alamadim. hisse tuyosundan bahsetmiyorum. genel ongoru olarak. sektorel analiz falan.

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben nacizane borsada sorunun enflasyon muhasebesinden ziyade faizlerin yüksek olmasını görüyorum.. faizler ilk önce degerlemeleri vuruyor eğer gelecek 3 yılda paramı sadece faize koyup 2 katına cikarabileceksem bu su demek aslında benim 3 fk nin üzerinde fiyatlanan şirketi almamın pek anlamı yok şirket verdigim parayi mesela 6 yılda kazaniyor bu parayı faiz bana 3 yılda veriyor ( çok kaba taslak) 2. Olarak faizlerin yüksek olması dış kaynağa mahkum şirketlerimiz üzerine müthiş finansman gideri yüklüyor... 3. Olarak da faizlerin yüksek olduğundan tüketici davranışları değişiyor insanlar harcama yapmiyor şirketlerin cirosu darbe alıyor... gerçi bizde servet transferi nedeniyle gayrimenkul satımı araç satimi rekorlar kırmaya başladı çünkü belli bir kesimin elinde olan paranın faizi gayet güzel kazandırmaya başladı son olarak piyasadaki para faize park ettiğinden borsada hacimler fiyatlamamar da bozuluyor patron satışı oluyor mesela patron diyor ki ben faizden kazanacağım parayı şirket ortaklığında kazanamam iyisi mi biraz ortaklik hissesi satayım bu şirketten kazanacağımız çok fazlasını zaten faizden alırım...
    Enf. Muhasebesi ise aslinda şirketlerin fiktif olarak yazdıkları karın enflasyon dikkate alındığında zarar olduğunu göstermesi açısından aslında şirketlerin lehine çünkü şirketin bir de vergi ödemesinin önüne geçiyor... mesela biz akbankin bilançosunu ykbank in bilançosunu holdinglerin bilanvodunda enflasyondan arındırılmış şekilde görüyoruz buradan bankanın zarar ettiği görülüyor ama banka kendi bilancosuna e.m. uygulayamadigindan bir de fiktif nominal karının üzerinden vergi ödüyor.. hu ise aslında sermayenin kamuya verilmesi niteliği taşıyor... yatirimci ise sadece kar hanesinde pozitif rakam gördüğü için seviniyor malesef
    tuncay turşucu aziz serinin yayınlarında halen işleri güzel devam eden sektörlere yer veriyor ancak takip ettigim kadarıyla hakan bey daha çok temettü hjssekerinden oluşan daha sabit bir portfoye sahip ... ben de çok birsey bilmediğimden Riski bölmek için yüzde 28 altın yuzde36 abd fonu yuzde36 bist gidiyorum ama bistte şu dönemde faizle yarisabilecek bilancolar gelene kadar sadece lot arttırmaya odaklaniyirum beklentim yok ... perakende Bankacilik sağlık teknoloji inşaat Ulaştırma Bankacilik gibi temel sektörlerin büyük şirketlerine bakıyorum ama mesela örnek vereyim baktığım bir saglik şirketi 2 milyar esas faaliyet kar etmiş ama finansman gideri de o kadar onu düşünce 100m karı kalıyor şirketin fk si oluyor 35 falan ... simdi bunu bir umut finansallari düzelir sonuçta satis yapıyor yeni ihracat anlaşmaları yapıyor diye tutuyorum ama bakıldığında bu para durum duzelene kadar faizde de tutulabilir ben neden şirketin borcuna ortak oluyorum da diyor insan ... görüşlerim kesinlikle ytd.. zaten bugün abd piyasaları da karıştı benimki daha çok bireysel emeklilik gibi dusunulen ve oldukci küçük bir portföy kesinlikle emsal alınması uygun degil
    Son düzenleme : HATAKE; 27-01-2025 saat: 18:26.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Degerlemeyecok cok kabataslak örnek vereyim mahalede bir supermarket var bunu bana 90 milyondan satmaya
    çalışıyorlar ama market yil sonunda bana net 8milyon bırakacak ben işçisine halcisiyle toptancisiyla cebellesicem uğraşıp didinecegim elime 8m kalacak oysa parayı sadece faize koysam 30m kazanacağım... yani bu süpermarket tercih etmem için bilancolarinin faizle en azından yarışması lazım yoksa ben 4 yikda marketten kazanacagim parayi zaten 1 yilda faizden alabiluyorum..ama mesela bu marketin önünden metro geçecek mahalle çok büyüyecek sadece arsası bu kadar para edecek gibi bir hikaye yatırım vs varsa tercih değişebilir . ben eger bir ise 90m yatiriyorsam onu en kisa surede ve kabul edilebilecek risk ile katlatabilecegim işe enstrumana yatirmam lazim ... borsada da böyle o şirketin tamamını alıyormuş gibi düşünürsek piyasa değerleri gözümüze yüksek gelecektir...
    Son düzenleme : HATAKE; 27-01-2025 saat: 18:37.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

6. 90 Milyon 2.5 Miyon dolar yapar.

Eurobond ile %8 yapsanız, yıl sonundaki dolar değeri ile zaten 8 Milyon TL. kazanıyorsunuz.

Hiç risk almadan.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    90 Milyon 2.5 Miyon dolar yapar.

Eurobond ile %8 yapsanız, yıl sonundaki dolar değeri ile zaten 8 Milyon TL. kazanıyorsunuz.

Hiç risk almadan.
    Kesinlikle üstadım

Sayfa 2354/2460 İlkİlk ... 1354185422542304234423522353235423552356236424042454 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •