Sayfa 2355/2460 İlkİlk ... 1355185522552305234523532354235523562357236524052455 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 18,833 - 18,840 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Ben nacizane borsada sorunun enflasyon muhasebesinden ziyade faizlerin yüksek olmasını görüyorum.. faizler ilk önce degerlemeleri vuruyor eğer gelecek 3 yılda paramı sadece faize koyup 2 katına cikarabileceksem bu su demek aslında benim 3 fk nin üzerinde fiyatlanan şirketi almamın pek anlamı yok şirket verdigim parayi mesela 6 yılda kazaniyor bu parayı faiz bana 3 yılda veriyor ( çok kaba taslak) 2. Olarak faizlerin yüksek olması dış kaynağa mahkum şirketlerimiz üzerine müthiş finansman gideri yüklüyor... 3. Olarak da faizlerin yüksek olduğundan tüketici davranışları değişiyor insanlar harcama yapmiyor şirketlerin cirosu darbe alıyor... gerçi bizde servet transferi nedeniyle gayrimenkul satımı araç satimi rekorlar kırmaya başladı çünkü belli bir kesimin elinde olan paranın faizi gayet güzel kazandırmaya başladı son olarak piyasadaki para faize park ettiğinden borsada hacimler fiyatlamamar da bozuluyor patron satışı oluyor mesela patron diyor ki ben faizden kazanacağım parayı şirket ortaklığında kazanamam iyisi mi biraz ortaklik hissesi satayım bu şirketten kazanacağımız çok fazlasını zaten faizden alırım...
    Enf. Muhasebesi ise aslinda şirketlerin fiktif olarak yazdıkları karın enflasyon dikkate alındığında zarar olduğunu göstermesi açısından aslında şirketlerin lehine çünkü şirketin bir de vergi ödemesinin önüne geçiyor... mesela biz akbankin bilançosunu ykbank in bilançosunu holdinglerin bilanvodunda enflasyondan arındırılmış şekilde görüyoruz buradan bankanın zarar ettiği görülüyor ama banka kendi bilancosuna e.m. uygulayamadigindan bir de fiktif nominal karının üzerinden vergi ödüyor.. hu ise aslında sermayenin kamuya verilmesi niteliği taşıyor... yatirimci ise sadece kar hanesinde pozitif rakam gördüğü için seviniyor malesef
    tuncay turşucu aziz serinin yayınlarında halen işleri güzel devam eden sektörlere yer veriyor ancak takip ettigim kadarıyla hakan bey daha çok temettü hjssekerinden oluşan daha sabit bir portfoye sahip ... ben de çok birsey bilmediğimden Riski bölmek için yüzde 28 altın yuzde36 abd fonu yuzde36 bist gidiyorum ama bistte şu dönemde faizle yarisabilecek bilancolar gelene kadar sadece lot arttırmaya odaklaniyirum beklentim yok ... perakende Bankacilik sağlık teknoloji inşaat Ulaştırma Bankacilik gibi temel sektörlerin büyük şirketlerine bakıyorum ama mesela örnek vereyim baktığım bir saglik şirketi 2 milyar esas faaliyet kar etmiş ama finansman gideri de o kadar onu düşünce 100m karı kalıyor şirketin fk si oluyor 35 falan ... simdi bunu bir umut finansallari düzelir sonuçta satis yapıyor yeni ihracat anlaşmaları yapıyor diye tutuyorum ama bakıldığında bu para durum duzelene kadar faizde de tutulabilir ben neden şirketin borcuna ortak oluyorum da diyor insan ... görüşlerim kesinlikle ytd.. zaten bugün abd piyasaları da karıştı benimki daha çok bireysel emeklilik gibi dusunulen ve oldukci küçük bir portföy kesinlikle emsal alınması uygun degil
    teşekkürler cevabiniz icin

CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

https://www.bloomberg.com/news/artic...s-tech-concern

AI-Fueled Stock Rally Dealt $1 Trillion Blow by Chinese Upstart

Nasdaq 100 drops 3% for worst day in six weeks; Dow climbs
    "AI dominance cannot be taken for granted," Saxo's Chanana

ABD Borsalarında büyük bir balon oluştuğunu önceki sayfalarda paylaşmıştık.ABD şirketlerinin yüzlerce milyar dolar bütçe ayırdığı ve borsada şirketlerin spekülasyonla trilyon dolarlık balon piyasa değerine gitiği bir ortamda Çinli küçük bir şirket AI'nın muadilini hem de daha düşük kapasitede chiplerle sadece 6 milyon dolara mal etmiş olduğunun ortaya çıkması büyük bir borsa balonunu patlatmış oldu.

https://www.reuters.com/technology/a...ng-2025-01-27/

Big Tech faces heat as China's DeepSeek sows doubts on billion-dollar spending

"DeepSeek has claimed it took just two months and cost under $6 million to build an AI model using Nvidia's less-advanced H800 chips"

https://tradingeconomics.com/commodity/baltic

Küresel ticaretin barometresi Baltic Exchange Dry Index dibe vurdu.

Baltık Kuru Yük Endeksi'nde son iki haftadaki düşüş yüzde 40'ı aştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergilerini artıracağı endişesiyle Çin'den ABD'ye ticaretin hızlanmasından kaynaklı olarak yıla yükselişle başlayan Drewry Bileşik Konteyner Endeksi'nde de son iki haftanın kaybı yüzde 15'e dayandı.
    Çin yeni yılı tatilinin yanı sıra küresel ekonomideki yavaşlama ve gemi arz-talep dengesizliği bu düşüşte etkili oldu.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/tui...-haberi-796115

TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir,(AKP iktidarı döneminde 2011-2016 yılları arasında,Erdoğan ve Davutoğlu hükümetleri süresinde) enflasyon hesaplamalarında kullanılan özel okul ücretlerini hesapladı. Enflasyon verileri üzerinden hesaplanan özel okul ilköğretim ve lise eğitim ücretleriyle piyasadaki fiyatların arasında iki kattan fazla fark olduğu görüldü. Aydemir'in hesaplamasına göre, TÜİK'in esas aldığı özel okul ücretleri ne kadar?

"Aydemir hesaplamasında, Ekonomi Gazetesi yazarlarından Alaattin Aktaş'ın daha önce yaptığı fiyat hesaplamalarına da değinirken, TÜİK'in hesaplamalarında özel okul ilköğretim ücretinin 109 bin 230 TL, özel lise eğitim ücretinin de 124 bin 283 TL olduğu görüldü.

Piyasadan alınan ücretler ise ilköğretim için 230 bin TL, lise için de 300 bin TL oldu."

Kim eski TÜİK başkanının söylediklerine itiraz edebilir ki,hem de AKP iktidarı döneminde görev yapmış.her şey apaçık ortada.TÜİK verilerine dayanarak ekranlarda analiz yapmak,geleceğe ilişkin makroekonomik öngürüler ifade etmek.....Hiç mi utanmanız yok!...entellektüel haysiyet denen bir kavram var.Haydi ekrana çıkan piyasa oyuncularına sadece gülüp geçiliyor,ama akademisyenlere hiç yakışmıyor...

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    ...
    Hiç mi utanmanız yok!...entellektüel haysiyet denen bir kavram var.Haydi ekrana çıkan piyasa oyuncularına sadece gülüp geçiliyor,ama akademisyenlere hiç yakışmıyor...
    Akademik ünvanlarını da AKP döneminde almıştır.

5.000 hakim savcı atadılar. Kimbilir kimler.

6. Üstelik hiç te kafaları çalışmıyor.

Borsa'yı, Taşkesenli çetesine teslim eden kafa, aslında kendi bindiği dalı kesmedi mi ?

Sanıyorlar ki, yarattıkları güvensizlik düzelir.

7. https://x.com/yesitspricedin/status/...371852029?s=46

Dünyanın en pahalı ekonomi deneyine 2021 Aralık'ta başlamıştık.

Bu 3 koca yılın sonunda TL para piyasası fonu (örn. en büyük fon BGP) getirisi, dolar getirisini bugünler itibariyla yakalamış.

3 Ocak 2022 USD/TRY = 13.5
    28 Ocak 2025 USD/TRY = 35.7

13.5 = 35.7

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fed politika faizini değiştirmedi:

Recent indicators suggest that economic activity has continued to expand at a solid pace. The unemployment rate has stabilized at a low level in recent months, and labor market conditions remain solid. Inflation remains somewhat elevated.

The Committee seeks to achieve maximum employment and inflation at the rate of 2 percent over the longer run. The Committee judges that the risks to achieving its employment and inflation goals are roughly in balance. The economic outlook is uncertain, and the Committee is attentive to the risks to both sides of its dual mandate.

In support of its goals, the Committee decided to maintain the target range for the federal funds rate at 4-1/4 to 4-1/2 percent. In considering the extent and timing of additional adjustments to the target range for the federal funds rate, the Committee will carefully assess incoming data, the evolving outlook, and the balance of risks. The Committee will continue reducing its holdings of Treasury securities and agency debt and agency mortgage-backed securities. The Committee is strongly committed to supporting maximum employment and returning inflation to its 2 percent objective.

In assessing the appropriate stance of monetary policy, the Committee will continue to monitor the implications of incoming information for the economic outlook. The Committee would be prepared to adjust the stance of monetary policy as appropriate if risks emerge that could impede the attainment of the Committee's goals. The Committee's assessments will take into account a wide range of information, including readings on labor market conditions, inflation pressures and inflation expectations, and financial and international developments.

Voting for the monetary policy action were Jerome H. Powell, Chair; John C. Williams, Vice Chair; Michael S. Barr; Michelle W. Bowman; Susan M. Collins; Lisa D. Cook; Austan D. Goolsbee; Philip N. Jefferson; Adriana D. Kugler; Alberto G. Musalem; Jeffrey R. Schmid; and Christopher J. Waller.

Sayfa 2355/2460 İlkİlk ... 1355185522552305234523532354235523562357236524052455 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •