Sayfa 686/743 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736 ... SonSon
Arama sonucu : 5942 madde; 5,481 - 5,488 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. Benim anlamadığım sözde TL'ye yatırım yapsın vatandaş deniliyor, cazibe mazibe. Ben ne anladım bu işten stopajiydi, tahvil içerip getiri dususuydu falan ... Yine bırakın TL'yi ,basın döviz ve döviz bazlı yatırım ürünlerine mi deniliyor, hakikaten anlamıyorum artık. Birkaç günlük yüksek getiri sayilmazsa ppflarinda eski getiriye göre %30un üzerinde düşüş var , bakıyorsun faiz dususu 5puan , stopaj %15 e yeni çıktı. Eski yok 0 stopaj, yok %7.5stopaj ,yok %10 stopaj şu tarihe göre falan bir anlamı kalmadiki.Yine sabit TL ciler hariç , insanların çoğunu küstürmeseler , direk dövize kaydirmasalar bari , bir de birgunu birgunune uymayacak Trump denen var. Herhangi bir yatırım batırım tavsiyesi olmayıp kendi kendime saçmalamalarim tabii

2.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Aynı haltı ben de yedim, stopaj avantajı ve bileşik getiriden yararlanalım diye, hatta valideninkileri de geçirdim ve tamamen aynı psikolojideyim. Gelecek haftayı görüp ciddi kararlar vermek gerekecek. Şimdilik sinir olsam da sabrediyorum. Üç beş de değil 1,5 milyon civarıydı bu arada... Sizin tutar neydi?
    Bende 2.7 k 14 pff+njr dün hepsini sattım.95 gün vadeli mevd yaptım.pff den 3 günde 5k zarar yazdı.pff devri bitmidtir.dt ler düşerse pff getirir bu ay tüm pff ler,%10 DT alicak yani pottfoylerinde bulundurma şartı getirildi

Faiz işi her türlü bitmiştir , borsa tam tirt , ppf mantık günlük olmasıydı ,uzun vadeli bağlamam bu ortamda

4. https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=RBP
    getiriler rezalet.. benim favori fonum ters köşe yapmış
    bu %0.0662 net getiri mi? bürüt getiri mi ??
    bunun mevduat karşılığı <45 mi?

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=RBP
    getiriler rezalet.. benim favori fonum ters köşe yapmış
    bu %0.0662 net getiri mi? bürüt getiri mi ??
    bunun mevduat karşılığı <45 mi?
    Aynı ekibin RIK ı var . bi inceleyin,
    ayın 4 ünde geçtim şimdilik iyi gidiyor

6. Brüt tabii ki Macit bey kardeşim . Alım tarihine göre %0-15 arası şey edecekler bir de

7. Arkadaşlar, güzel kardeşlerim. Kıt aklımla sizlere akıl vermiş gibi olmayayım. Fakat naçizane yorumum fonları incelerken özellikle şunlara dikkat edin lütfen. Mesela şimdi forumda borçlanma araçları fonları çok yazılıp çiziliyor öylemi öyle. Peki ama bu fonlardan bugün TBT en yüksek negatif(-) götürüyü yaptıysa bunun yanında TLE, ARE, HVK da en yüksek günlük getiriyi (+) sağladılar. Yani demek istediğim fonun içeriğindeki devlet tahvil oranı %50 nin üzerindeyse bugünlerde zaten eksi yazacaktır. Ama % 30 lar ve altı ise çok etkilenmeyip diğer dağılımlarıyla getiri sağlayacaktır. Haa bana kardeşim risk değerine niye bakmıyormusun diyebilirsiniz. Fakat benim için risk değerinden çok fonun içeriği önemlidir. Risk değeri sizi yanıltmasın. TBT risk=3 TLE risk=5 HVK risk=1 ama içerikler farklı. Biz köyde muhtarlıkta koca gün bunları analiz ediyoruz. Bloomberg desen hep açık. SAYGILAR

8. Hayırlı cumalar.

Sayfa 686/743 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •