Sayfa 687/736 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, güzel kardeşlerim. Kıt aklımla sizlere akıl vermiş gibi olmayayım. Fakat naçizane yorumum fonları incelerken özellikle şunlara dikkat edin lütfen. Mesela şimdi forumda borçlanma araçları fonları çok yazılıp çiziliyor öylemi öyle. Peki ama bu fonlardan bugün TBT en yüksek negatif(-) götürüyü yaptıysa bunun yanında TLE, ARE, HVK da en yüksek günlük getiriyi (+) sağladılar. Yani demek istediğim fonun içeriğindeki devlet tahvil oranı %50 nin üzerindeyse bugünlerde zaten eksi yazacaktır. Ama % 30 lar ve altı ise çok etkilenmeyip diğer dağılımlarıyla getiri sağlayacaktır. Haa bana kardeşim risk değerine niye bakmıyormusun diyebilirsiniz. Fakat benim için risk değerinden çok fonun içeriği önemlidir. Risk değeri sizi yanıltmasın. TBT risk=3 TLE risk=5 HVK risk=1 ama içerikler farklı. Biz köyde muhtarlıkta koca gün bunları analiz ediyoruz. Bloomberg desen hep açık. SAYGILAR
    Elbette içinde devlet tahvili oranı yüksek olan fonlar faizler yükselince daha fazla olumsuz etkileniyor, kısa, orta, uzun tahvil oranı farklı olanlar farklı etkileniyor, elindeki eski tahvilleri satıp yeni oranlardan alanlar alım miktarına göre de etkileniyor mutlaka.

Ocak ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde çıktı, zaten beklentiler bile yüksekti doğal olarak faizler de olumsuz etkilendi, ne zaman eski haline döner onu bir kestirebilsek, fazla zarara girmeden çıkmalı mı yoksa orta vadede sorun olmaz diyerek beklemeli mi, ppf ler yerine mevduata veya günlük faizlere mı geçmeli tamamen karasız kaldık.

2. 800k ppz den çıktım daha iyisini bulamazsam enpara özel oran vermiş 94 gün için 43% ten oraya götürecem. Odea, deniz, vakıf vs baktım daha iyisini bulamadım.

41% günlük bile daha çok getiriyor nette ppz nin günlük getirisine göre.
    Ytd

3.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    En az %51 hisse içeren katılım fonları da 2 tane sanırım.

PP1 - PARDUS PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM FONU
    GKF - Global MD Portföy Katılım Fonu

Serbest fonlarda Devlet tahvili zorunluluğu olmayan para piyasası fonları da var DCB gibi. Tefasta da HPH gibi katılım para piyasası fonları var devlet tahvili zorunluluğu olmayan.

Ayrıca hisse yoğun olan, stopajsiz arbitraj, mutlak getiri fonları da önümüzdeki dönem ön plana çıkabilir. Ama bu fonlar serbest fon, örneğin HMG

Saygılar.
    PPFler düzenleme gereği Dibs alma zorunluluğu olduğu için aşağı yukarı bir kaç gün sert hareketler yapabiliyor. Ama aylık getirileri şahsi fikrim genel olarak bozmaz. ( Bazı istisna fonlarda , getiride ayrışmak için daha fazla risk alabiliyor, bu şekil fonlar hariç)

Mevduata alternatif olarak, Ppfler dışında, düşük riskli kısa vade fonlar da önümüzdeki dönem ilgi görebilir. Örneğin Serbest olarak KSA, tefas fonlarından IST , katılım serbest olarak ZP8 ve PVK, tefas katılım fonlarından MPF.

Kişisel görüşümdür, yatırım tavsiyesi değildir.

Saygılar

Pru
    Özel sektÖr tahvil 5,33
    fİn. Bono. 73,05
    tpp 15,82
    mevduat 5,80

devlet tahvili yok

5.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Pru
    Özel sektÖr tahvil 5,33
    fİn. Bono. 73,05
    tpp 15,82
    mevduat 5,80

devlet tahvili yok
    Aynen öyle.

6.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Aynı haltı ben de yedim, stopaj avantajı ve bileşik getiriden yararlanalım diye, hatta valideninkileri de geçirdim ve tamamen aynı psikolojideyim. Gelecek haftayı görüp ciddi kararlar vermek gerekecek. Şimdilik sinir olsam da sabrediyorum. Üç beş de değil 1,5 milyon civarıydı bu arada... Sizin tutar neydi?
    Benim de 2.2m kadar, daha da eklemeyi düşünüyordum mevduat dönüşüm var haftaya ama tam bir cambazlık yapmam gerekecek.
    Ben de bugün IDL'yi bozup Go6ya geçtim bakalım pazartesi ne yapmış göreceğim

7. Selamlar;

TCA ne yapmış öyle

8.  Alıntı Originally Posted by thanandar Yazıyı Oku
    Selamlar;

TCA ne yapmış öyle
    bende GTA var. O da -3 yapmış. Bunların içinde kira sertifikası cart curt bişiler var.
    DAha önce de böyle abuk uvuk bir hareket olmuştu, sonra düzeldi.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...01#post6597701

Sayfa 687/736 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •